Het door landzeilrecordhouder Richard Jenkins opgerichte bedrijf Saildrone heeft een investering van 14 (!) miljoen dollar ontvangen.

Met dit bedrag hoopt Jenkins zijn Saildrones verder te ontwikkelen, zodat ze ingezet kunnen worden voor onderzoek naar bijvoorbeeld de invloed van klimaatverandering op onze oceanen, visstanden en andere oceanografische zaken. Deze saildrones zijn onbemande zeilbootjes die volledig zelfstandig de wereld over kunnen zeilen.

Daarnaast wil hij de saildrones ook gaan vercommercialiseren. En terecht, want het verhuren van de saildrones voor enkel onderzoek zal voor weinig winst zorgen. Meedenken met hoe deze saildrones nog meer ingezet kunnen worden? Dt kan, op de site van Saildrone kun je namelijk je creativiteit los laten gaan door zelf een datamissie voor de saildrone te bedenken. De beste missie wordt beloond met dronedata ter waarde van $1.000.000,-

Ergens denken wij dat het uitstippelen van de best mogelijke en zo goed als niet te ontdekken overzeese smokkelroute voor drugs, die met Fiberfix aan de onderkant van zo’n saildrone is bevestigd, niet in aanmerking komt voor het winnen van zo’n missie. Maar hey! Niet geschoten is altijd mis!

Reaguur dan!

3 reaguursels op "Saildrone: extrahandig voor meerdere doeleinden"

avatar
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat weten wanneer
Ds. Ploppo

Ik had wat meer solar panels verwacht en een prop/generator om ook bij langere tijd slecht weer voor energie te kunnen zorgen en bij windstilte voortgang te houden.
Maar verder een superconcept natuurlijk. Radar en AIS houden hem op afstand van andere scheepvaart en bunkeren hoeft niet. Waarschijnlijk wel jaarlijks uit het water voor antifouling maar daarvoor kun je hem zelf naar een servicepunt laten varen.
Een nadeel…. er zijn best wel veel plekken in de wereld waar het ding direct gejat gaat worden voor de onderdelen. Maar om er nou afweergeschut op te plaatsen is ook zo wat…

Weirdoinventor

Eeeeeen Ploppo heeft een militaire toepassing gevonden. Het was zo’n mooi speelgoed.

Ds. Ploppo

Prima plan
*belt Darpa*