More

  JA, WAT IS RETECOOL EIGENLIJK?

  Retecool is in Mei 2000 begonnen als een van de eerste weblogs van Nederland, maar is inmiddels uitgegroeid tot internetmagazine. Het mag zich met recht de blauwdruk noemen voor alle blogs die hun werk maken van het met een stevige dosis humor brengen van de wereld om ons heen. Nog steeds vinden onze pioniersstukjes gretig aftrek bij andere blogs en menige verrijking van de taal kent zijn oorsprong op Retecool.

  RC 14!

  Al meer dan 14 jaar bestaan wij en Veertien is een Heilig Getal op Retecool. De laatste verandering in de lay was alweer van 2006 en het was daarom al een tijdje ooit hoog tijd voor wat nieuws. We hebben het jubileumjaar 2014 gekozen om Retecool in een nieuw jasje te steken. Hoewel er ongetwijfeld mensen zijn die met enige weemoed aan Howling Wolf zullen terugdenken, maakt Reet 14 gebruik van een WordPress omgeving. Hiermee wordt het er voor ons allemaal een stuk makkelijker op. Ja, ook voor u, de Reaguurder! Eindelijk kunt u heel modern uw postjes aanpassen als u in uitzinnige razernij een tpyvaut heeft gemaakt! U kunt nog steeds zoals vanouds plussen of minnen maar daar heeft u nu een mooi modern duimpje voor. Alles over Retecool, inclusief een stukje geschiedenis naar demense toe, kun je vinden op de officiële ReteWiki.

  DISCLAIMER

  VOORDAT U BEGINT TE MEKKEREN

  Alle informatie / posten op retecool.com dient als humoristisch en satirisch beschouwd te worden. Retecool kan op geen enkele manier verantwoordelijk worden gehouden voor de reacties van bezoekers op Retecool.com. Deze reacties zijn de persoonlijke mening van de schrijver en reflecteren dan ook op geen enkele manier de standpunten en/of denkwijze van Retecool.com. Retecool.com kan ook niet verantwoordelijk worden gehouden voor het plaatsen van auteursrechtelijk beschermd materiaal via een deeplink door bezoekers van Retecool.com in haar fora. Informatie gestuurd naar Retecool.com kan gebruikt worden in postings op Retecool.com. U gaat hiermee akkoord op het moment dat u informatie verzendt naar Retecool.com of een van haar redacteuren. Het reactieboard van Retecool is bedoeld om te reageren op de betreffende posting op Retecool.

  HUISREGELS

  De volgende zaken kunnen wij niet waarderen:
  -Constant en storend offtopic reageren, voor nieuwe discussies verwijzen we je graag naar ons forum.
  -Ranzige afbeeldingen plaatsen, helemaal niet wanneer het off-topic is. Dit geldt dus ook voor “gore” afbeeldingen en porno. Mocht de afbeelding wel on-topic zijn, plaats dan een link naar de afbeelding met beschrijving en eventueel de toevoeging “Not Safe For Work” (NSFW) erbij.
  -Privé informatie van derden plaatsen.
  -Trollen (het bewust negatieve reacties uitlokken).

  Retecool heeft in haar reaguurders een zelfreinigend vermogen. Gedraagt u zich als een totaalmalloot, dan ziet u behoorlijk wat duimpjes naar beneden ontstaan. Dit is meestal de spreekwoordelijke hint met een koevoet dat uw kreten niet bepaald gewaardeerd worden. Het is dan wellicht raadzaam uw toon wat aan te passen of uw heil elders te gaan zoeken.

  Wij hanteren dan ook niet graag de banhamer, maar als we deze inzetten dan is hij snoeihard. Om een IP ban tot in uw router te krijgen moet u vooral het volgende doen:
  – Reageren via een anonieme proxy server.
  – Zo vaak als je kunt op “knallen” klikken wanneer je een reactie aan het plaatsen bent.
  – Het flooden en/of verzieken van de reacties wordt ook direct beloond met een ip-ban. Dit kan zijn door buitensporig lange stukken tekst te plaatsen, een bericht vele malen achter elkaar plaatsen of bijvoorbeeld door het (proberen te) plaatsen van scripts.
  – Een poging tot hacken of dDos.
  – Iets duisters met worsten van een zekere eenheidsmaatschappij.

  BULLSHIT DIE VERPLICHT IS

  Cookies & Privacy

  Retecool plaatst zoals vrijwel elke website enkele cookies die noodzakelijk zijn voor het functioneren van de site. Denk hierbij aan ingelogd zijn, of je op de poll gestemd hebt en je voorkeur in het reactiefilter. Wij slaan verder niets anders op dan je emailadres, loginnaam en je paswoord (uiteraard versleuteld). En verder blablablabla.