More

  RECENTE POSTS

  Digitale Doe Dinsdag: Triptiek

  Bij de wooncrisis-editie van Digitale Doe Dinsdag kon u zich de afgelopen keer uitleven op het woningbestand van Nederland.

  Met ondergetekende buiten mededinging ging Draiz die editie met de eer strijken door zijn platform-Amsterdam creatie.

  Voor de opdracht van deze week grijpen we naar een klassieker: de triptiek. De bijbehorende opdracht laten we heel ruim, dus dat biedt genoeg mogelijken voor u, de creatieve reaguurder.

  De opdracht voor vandaag is: “Gebruik AI om een triptiek te maken”.

  Of u alles in één keer genereert of de panelen los in elkaar AI’t is aan u. En het mogen ook best een keer 2 of 4 panelen zijn – en dus geen triptiek – als dat uw idee beter uit komt. Zo zijn we ook wel weer. Als het maar meerdere op een of andere manier gerelateerde paneeltjes zijn.


  Winnaar is diegene die volgende week bij zijn, hen of haar inzending onder dit topic zoveel mogelijk plusjes heeft verzameld. Je mag meerdere afbeeldingen insturen.

  Welke tool je gebruikt staat in principe vrij, Dall-E 3, Stable Diffusion, MidJourney, Adobe Firefly… De enige regel is voorlopig dat je alleen AI – met eventueel een bronfoto – mag gebruiken: dus niet nog snel even je naam er in Painten.

  (Uploaden doe je in een reactie via het plaatjessymbool uiterst rechts. De ‘enige beperking is dat je niet een plaatje kan uploaden zonder tekst er bij, maar een punt “.”volstaat dan prima’.)

  4.8 5 stemmen
  REET DEZE POTS!

  7 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  7 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Flepz0r
  Beheerder
  26/03/2024 - 08:39 08:39

  Geen tijd maar wie maakt het gezicht van Henk Kamp op de drie aapjes?

  Roel Zwaar
  Lid
  26/03/2024 - 09:33 09:33

  Een soort FFV-return met AI. Smullen!

  Buffelkut
  Buffelkut
  Gast
  26/03/2024 - 14:27 14:27

  Een reaguurder

  dallF
  Toxteth O'Grady
  Beheerder
  27/03/2024 - 04:47 04:47

  Vergeet Iggy Pop

  1000071880
  bAInca
  bAInca
  Gast
  02/04/2024 - 08:51 08:51

  Laten we voor deze triptiek kiezen voor een natuurthema dat de cyclus van de seizoenen toont: lente, zomer en herfst. Dit thema biedt ons de kans om te spelen met kleuren, elementen van de natuur en de stemmingen die elke seizoen oproept.

  1. Lente: Het eerste paneel toont een levendige lente, met bloeiende bloemen, jonge dieren en een zonsopgang die nieuw leven en nieuwe beginnen symboliseert. De kleuren zijn zacht en fris, met veel groen, roze, en geel.
  2. Zomer: Het middelste paneel vangt de essentie van de zomer, met volgroeide groene landschappen, blauwe luchten, en mensen en dieren die genieten van de warmte. Het is een scène vol leven en activiteit, waarbij de kleuren helder en verzadigd zijn, met veel blauw, groen, en zonlicht dat alles verlicht.
  3. Herfst: Het laatste paneel toont de herfst, met zijn rijke, warme kleuren. Bladeren veranderen van groen naar oranje, rood, en geel, en vallen uiteindelijk naar de grond. Er is een gevoel van verandering en voorbereiding op de komende winter, maar ook van schoonheid in de vergankelijkheid.
  DALL·E-2024-04-02-08.48.39-Create-a-triptych-showing-the-cycle-of-seasons_-Spring-Summer-and-Autumn.-The-first-panel-depicts-Spring-with-blooming-flowers-young-animals-and-a
  bAInca
  bAInca
  Gast
  02/04/2024 - 08:52 08:52

  Voor een tweede, unieke triptiek, laten we een thema kiezen dat contrasteert met de natuurlijke wereld door de focus te leggen op de menselijke ervaring door de tijd heen. Deze keer creëren we een triptiek die de evolutie van technologie illustreert, van de industriële revolutie tot het digitale tijdperk en tot slot een toekomstvisie op technologische innovatie.

  1. Industriële Revolutie: Het eerste paneel toont het begin van de industriële revolutie, met stoommachines, treinen, en fabrieken die de skyline domineren. De kleuren zijn gedempt en aards, met veel bruintinten, zwart en wit om de industriële atmosfeer weer te geven.
  2. Digitaal Tijdperk: Het middelste paneel vertegenwoordigt het huidige digitale tijdperk, met computers, smartphones, en het internet die de menselijke interactie en communicatie transformeren. De scène is levendiger, met blauwe en zilveren tinten die de moderne, digitale technologieën uitbeelden.
  3. Toekomstige Technologie: Het laatste paneel biedt een blik op mogelijke toekomstige technologische ontwikkelingen, zoals geavanceerde AI, ruimtekolonisatie, en duurzame energieoplossingen. Het palet is helder en optimistisch, met groen, blauw, en lichtstralen die innovatie en hoop uitstralen.
  DALL·E-2024-04-02-08.51.23-Create-a-triptych-illustrating-the-evolution-of-technology_-Industrial-Revolution-Digital-Age-and-Future-Technology.-The-first-panel-shows-the-Indus

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN