More

  RECENTE POSTS

  Waarom het Rwandaplan van Rishi Sunak (weer) een absolute megafaal gaat worden

  Eerder werd op RC al het Rwandaplan behandeld (hier en daar) waarbij het VK het lumineuze idee heeft gelanceerd om alle vluchtelingen die illegaal het land binnenkomen (per boot met name) op het vliegtuig naar Rwanda te zetten en daar lokaal de asielprocedure te laten uitvoeren.

  Rwanda staat bekend om z’n mensenrechten zoals Saudi Arabie bekend staat om kwalitatieve verstekzagen, dus wat was dat een goed idee. Dat dacht het Hooggerechtshof ook toen ze in november vorig jaar de eerste wet afschoten.

  Dus hebben ze een nieuwe wet aangenomen waarin ze vaststellen dat Rwanda veilig is (haha, nee) en die ligt vandaag bij de Lords ter discussie. Je hoeft geen kenner te zijn om te zien dat dat geen neuken wordt.

  Hieronder een prima samenvatting waarom het een loeiend slecht idee is:

  https://twitter.com/Mrbaiti/status/1748083408469622808

  5 4 stemmen
  REET DEZE POTS!

  6 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  6 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Draiz
  Draiz
  Lid
  22/01/2024 - 15:48 15:48

  Het gaat de Britten er alleen om dat niemand naar Rwanda wil. Dus zodra de wet er is, is het super effectief in de zin mensen wel link uitkijken hangend onder een vrachtwagen de uk te bereiken vanuit de jungle van Calais. We zitten al jaren in een situatie dat illegale/uitgeprocureerde vluchtelingen nauwelijks effectief uitgezet worden. Met als gevolg dat de hele keten overbelast en ontwricht raakt en de mensen die onze zorg en liefde nodig hebben die nauwelijks krijgen. Zelfs de linkerzijde in Duitsland heeft het licht gezien en gaat met klem handhaven op uitzetting. Mijn vrouw geeft les aan minderjarigen die nieuw zijn in Nederland. Coa voogden, IND, onderwijs, overal schiet het dramatisch tekort. Dat zal in de uk niet anders zijn. Even terug naar de wet. Ja het is een gedrocht. Maar niets doen is erger, juist ook voor de niet-economische vluchtingen.

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  Antwoord aan  Draiz
  22/01/2024 - 18:26 18:26

  Inderdaad. Ik denk ook dat het eerder om de afschrikking gaat dan om de effectiviteit van de individuele uitzettingen.
  Europa wordt overspoeld met economische vluchtelingen. Vooral jongens die werkelijk denken het hier te kunnen gaan maken en vervolgens hun familie thuis geld kunnen sturen. Taalproblemen en het feit dat het gemiddelde IQ in Afrika op 75 ligt, staan succesvolle integratie compleet in de weg. Terugsturen dus, maar dat lukt niet omdat landen in Afrika niet meewerken, simpelweg omdat dat geen verdienmodel voor hen is.
  Geboortebeperking is de uiteindelijke oplossing. Dat lukt pas als de positie van vrouwen verbetert, dat lukt pas als Afrika zich wat verder ontwikkelt, dat lukt pas als er normale regimes aan de macht komen, dat lukt pas als ze achterlijke religies van zich afschudden en grootmachten stoppen met het steunen van dictators in ruil voor goedkope grondstoffen.
  Tot die tijd zullen massa’s jonge kansloze Afrikanen hun heil elders zoeken hetgeen weer een voedingsbodem voor rechts-populisten is. Dat het die rechterflank van het politieke spectrum is die graag de goedkope grondstoffenstroom uit Afrika in stand wil houden maakt dat de probleem de komende jaren alleen maar erger gaat worden.

  Toxteth O'Grady
  Beheerder
  Antwoord aan  Ds. Ploppo
  22/01/2024 - 18:50 18:50

  M.a.w. voorlopig zijn vluchtelingen here to stay (/Seth), dus wen er maar aan. Het is één aarde, iedereen mag zijn waar ie wil.

  Draiz
  Draiz
  Lid
  Antwoord aan  Toxteth O'Grady
  22/01/2024 - 19:41 19:41

  Dat als alle 8 miljard mensen in NL willen wonen mag dat? En op kleinere schaal, u bent bereid in een plaggenhut zonder rioolaansluiting te gaan wonen terwijl uw twee kinderen van 8 en 9 zonder opleiding 12 uur per dag werken? Omdat u uw welvaart met een paar miljoen minder bedeelden wil delen? Ik niet. Maar de gemiddelde Afrikaan heeft het stukken beter dan de gemiddelde europeaan van zeg 100 jaar terug. Dus als we doorstoten in de vaart der volkeren dan heeft de hele wereld het over 50 of 100 jaar beter dan wij nu.

  Toxteth O'Grady
  Beheerder
  Antwoord aan  Draiz
  22/01/2024 - 23:36 23:36

  ja

  Bismarck
  22/01/2024 - 19:32 19:32

   zoals Saudi Arabie bekend staat om kwalitatieve verstekzagen

  Naja, ze hebben daar al bewezen dat ze aardig met een zaag om kunnen gaan.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN