More

  RECENTE POSTS

  Tim Kuik zwaait af: van BREINbaas naar vrijbuiter

  Na een lange ronde in de ring tegen illegale downloads hangt Tim Kuik zijn handschoenen aan de wilgen. De man die eens werd uitgeroepen tot ‘de meest gehate man op internet’, stapt nu over naar het vrije leven vol zeilavonturen en een epische roadtrip van het koude noorden naar het hete zuiden van Amerika. 

  Met z’n 67 jaar op de teller, vroeg een maatje tijdens een fietsritje hem plagerig: “Gaan we nog wat van ‘t leven genieten of hoe zit dat?” En jawel, dat gaat hij doen!

  Onder Kuik’s leiding heeft Stichting BREIN piraten harder aangepakt dan een Rotterdamse kroegbaas op een drukke zaterdagnacht. Van het blokkeren van The Pirate Bay tot talloze rechtszaken, Kuik heeft het allemaal gezien. “Niemand is onmisbaar,” zei hij zelf, maar zijn invloed is duidelijk merkbaar geweest en heeft de internationale aanpak van auteursrechtenschending sterk beïnvloed.

  De nieuwe kapitein van het BREIN-schip, Bastiaan van Ramshorst, staat klaar om de wacht over te nemen. Met een stevige juridische kennis en een decennium aan ervaring binnen de organisatie, belooft hij net zo standvastig te zijn als zijn voorganger. “Never give up,” lacht Kuik hem nog na, terwijl hij zich klaarmaakt om het anker te lichten van zijn kantoorbaan.

  Ondanks enkele stormen op zee, zoals de tegenslag in de zaak tegen Usenet-provider NSE, houdt Kuik de moed erin. Hij praat over de strijd tegen piraterij alsof hij het heeft over een hardnekkige tegenstander in een spannende voetbalwedstrijd: altijd klaar voor de volgende helft. Maar nu is het tijd voor een andere soort speelveld, eentje met zeilen en eindeloze wegen.

  Zal de strijd tegen online piraterij ooit eindigen? Kuik lijkt te denken van niet, maar zegt dat de uitdagingen van het spel altijd blijven bestaan. Voor nu laat hij die achter om te genieten van wat welverdiende rust, vrijheid, en nieuwe avonturen. En zeg nou zelf, dat heeft hij na 25 jaar wel verdiend!

  3.7 3 stemmen
  REET DEZE POTS!
  SourcebAInca

  2 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  2 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Roel Zwaar
  Lid
  30/04/2024 - 08:44 08:44

  Heeft iemand een torrentje voor mij van zijn afscheid?

  Draiz
  Draiz
  Lid
  30/04/2024 - 11:34 11:34

  Ay Mateys, keelhaul this landlubber.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN