More

  RECENTE POSTS

  Detoxen is gevaarlijke onzin

  Hier in de bunker is het één keer in de week ‘Dinsdag DeToxdag’. Dan mag Toxteth O’Grady namelijk van Reet even 14 minuten luchten. En wij maken dan van de gelegenheid gebruik om de bandensporen te wissen die hij steevast achterlaat als hij, na op topsnelheid de bunker te zijn binnengereden en keihard te hebben geremd, zijn trademark op de vloer rubbert: een heuse burnout-donut.

  Maar detoxen dus. Dat is voor bepaalde, vaak lekker alternatieve figuren die in contact met de natuur staan, in tegenstelling tot wat hierboven beschreven staat, hét perfecte excuus om zichzelf te martelen met sapjes, pillen en andere overprijsde onzin. Lekker je darmen ‘ontslakken’. Wat er in feite op neerkomt dat je een laxeermiddel neemt of een slang met water in je reet douwt waardoor je enorm aan de schijterij gaat. Daarbij worden dan zogenaamd ‘gifstoffen’ die zich hebben opgehoopt verwijderd. Want waarom zou je vertrouwen op de ingebouwde reinigingsmechanismen van je lichaam als je ook een dure kuur kunt kopen die je niets anders oplevert dan een lege portemonnee en een hongergevoel? Ja toch? Niet dan?

  Tot zover is het nog redelijk onschuldig allemaal. Dom, maar onschuldig. Dat het ook anders kan en dat het zelfs enorm fout kan aflopen, hebben we deze week kunnen lezen in het nieuws over de de Nederlandse 37-jarige Denise Ermes die vorige week in een Mexicaans ziekenhuis belandde na een fijne kriya-detox. Dat is een reinigingsritueel waarbij door het drinken van zes liter zout water en wat yoga-oefeningen de darmen worden ‘schoongespoeld’. Nou weten we allemaal dat 6 liter water drinken al niet gezond voor je is. Laat staan 6 liter zout water.

  Maar gooi er een Happinezz-yogasausje over en tientallen beenwarmerdames gaan ervoor! En ze zijn zelfs bereid om daar veel dure centjes voor te betalen en ervoor naar Mexico te gaan. Zo ook de onfortuinlijke Denise, die nadat haar slokdarm scheurde en haar long klapte door overmatig braken, nog steeds in coma in een Mexicaans ziekenhuis ligt. En dat blijkt niet extragratis te zijn als je geen reisverzekering hebt afgesloten. Er wordt verwacht dat er ‘tonnen’ nodig zijn. Een dagje Mexicaans ziekenhuis kost namelijk tussen de 10 en 20duizend eypo per dag. Daarom zijn de vriendinnen van Denise een crowdfunding gestart om het geld bij elkaar te krijgen.

  Nou zouden we heel flauw kunnen doen en alvast prematuur met Darwin Awards in de weer kunnen gaan, of heel hard “HAHAHA! WAT DOM!!” kunnen gaan roepen, maar dat doen we niet. We zijn tenslotte geen veertienjarige puisterige pubers in een rukbunkerige zolderkamer meer. Wat we wel doen is nog maar eens benadrukken dat dit soort onzin dus onzin is en zoals uit bovenstaande blijkt zelfs gevaarlijk kan zijn. En dat de enigen die er beter van worden, degenen zijn die de marketing doen, de producten verkopen en de healings geven.

  Detoxt u wel eens? Vertel het ons in de comments!

  5 5 stemmen
  REET DEZE POTS!

  12 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  12 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Toxteth O'Grady
  Beheerder
  02/05/2023 - 20:06 20:06

  nadat haar slokdarm scheurde en haar long klapte door overmatig braken”
  Wat wij hier vrijdagavond noemen

  Reet
  Beheerder
  Antwoord aan  Toxteth O'Grady
  02/05/2023 - 20:20 20:20

  IsWelZo

  hangmat
  hangmat
  Gast
  02/05/2023 - 23:07 23:07

  doe mij maar intoxicatie

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  03/05/2023 - 09:54 09:54

  Ermes ging voor een zogenaamde kriya-reiniging, om haar darmen, longen en zenuwstelstel te reinigen”
  OK, dat je je darmen leegt (reinigt is een verkeerde term hier) door de boel door te spoelen begrijp ik nog wel. Iedereen die wel eens in een slachthuis gewerkt heeft waar varkensdarm met een tuinslang gespoeld wordt weet hoe dat werkt.
  Maar om je longen te spoelen moet je je wel heel erg verslikken. En het zenuwstelsel is nou net zo’n beetje het meest statische deel van het lichaam. Daar valt helemaal niks aan te repareren. Beschadigd is beschadigd en daar helpt nog geen 14 liter water tegen.

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  03/05/2023 - 10:08 10:08

  Over de vraag of deze mevrouw via crowdfunding geholpen moet worden… Tsja.., dan beloon je domheid misschien wel. Maar is domheid verwijtbaar?
  Volgens mij is er een verschil tussen dom en stom. Dom ben je als je te beroerd bent geweest om een zeker kennisniveau op te bouwen. Stom ben je als je geestelijk niet in staat bent om die kennis op te bouwen.
  De vraag is dus of Denise dom of stom is. Helaas ben ik te beroerd om dat verder uit te zoeken.

  Reet
  Beheerder
  Antwoord aan  Ds. Ploppo
  03/05/2023 - 10:39 10:39

  Tja, zonder werelddekking bij je reisverzekering af te sluiten naar Mexico afreizen om daar door één of andere sjamaan je door te laten spoelen met 6 liter lauw en zout water is zowel dom als stom denk ik.

  Reet
  Beheerder
  03/05/2023 - 10:42 10:42

  Als je dit leest dan vraag je toch af welke afslag mensen hebben gemist die zich hierin verliezen:
  https://www.yogaonline.nl/blog/grote-schoonmaak/

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  Antwoord aan  Reet
  03/05/2023 - 10:53 10:53

  Daarnaast zorgt het voor een heldere en alerte geest.”
  Dat lijkt me ook niet helemaal gelukt…

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  Antwoord aan  Reet
  03/05/2023 - 10:55 10:55

  Tot slot doe je een oefening waarbij je je knieën buigt en met je billen op je hielen gaat lopen terwijl je zo laag mogelijk bij de grond blijft.”
  …en dat is nog best lastig als je compleet aan de schijterij bent.

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  Antwoord aan  Reet
  03/05/2023 - 11:03 11:03

  Na de kriya laat je gedurende twee weken melkproducten, ei, suiker, koffie, bewerkte voeding, alcohol, vlees en vis staan. Ook fruit, broccoli, knoflook, ui, aardappelen, tomaat en aubergine worden in deze periode afgeraden.”
  Gelukkig blijft er nog genoeg over:
  -Patat met pindasaus
  -Coca Cola light
  -Croissantje
  -Snuifje Cocaïne 
  -Vette joint

  Weirdoinventor
  Antwoord aan  Ds. Ploppo
  04/05/2023 - 08:56 08:56

  Patat is aardappelen. Ik denk dat je een salade bij je joint moet nemen.

  De sla en radijsjes niet te hard snijden, anders telt het als bewerkt.

  Laatst bewerkt op 1 jaar geleden door Weirdoinventor
  Ds. Ploppo
  Redacteur
  Antwoord aan  Weirdoinventor
  04/05/2023 - 09:14 09:14

  Patat ivan aardappelen???.. Ah, ik bedoel natuurlijk friet.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN