Goedemorgen, het is Zaterdag en wat ons betreft is dat een mooi moment voor een stukje exprimenteel experimenteren naar demense toe. hebben jullie er zin in? Wij in ieder geval wel.

Het experiment van vandaag gaat als volgt: we gaan kijken of jullie helderziende gaven hebben. Nu hoor ik jullie gelijk al “Hahaha, die Reet! Zeker op zijn achterhoofd gevallen. Eerst 17 jaar lachen om new age kwakzalverij en nu vragen of wij helderziende gaven hebben“. En ik begrijp dat. We hebben hier op de Retecools immers zelf de voedingsbodem gekweekt voor deze manier van denken. En toch denk ik dat we deze keer dit experiment succesvol kunnen afsluiten.

Goed, het experiment dus. Het gaat als volgt: ik leg jullie een kwestie voor en sluit deze af met een vraag die uiteraard betrekking heeft op de kwestie. Duidelijk? Mooi, daar gaan we.

Het Noorse TV programma Folkeopplysningen (publieke opheldering) liep al jaren met het idee om iemand, die op sterven na dood was, een brief te laten schrijven, waarna deze brief in een kluis werd opgeborgen. De kluis in kwestie mocht pas geopend worden nadat de schrijver helaas al was overleden. Maar niet voordat er zich tientallen mediums over de inhoud van de brief hadden gebogen. De bedoeling was om te kijken of deze mediums werklijk kunnen helder zien wat de inhoud van de brief was. Deze oproep was overigens niet tegen dovemansoren gericht. Want vanuit de hele wereld meldden zich mediums die dachten te weten wat er in de brief stond. En dat komt mooi uit, want hoe meer resultaat, hoe beter en betrouwbaarder vooral de uitkomst van het experiment.

En nu komt onze eigen Retecool Experimentele Zaterdag: Kunnen jullie, zonder op de onderstaande link te klikken, voorspellen of er mediums waren die wisten wat er in de brief stond? Laat je heldere inzicht achter in de reacties en klik daarna op deze link om te kijken of je zo op deze Zaterdag kunt helder zien.

17

Reaguur dan!

avatar
7 Comment threads
10 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Comment authors
Ds. PloppoBismarckReetKetsmanWeirdoinventor Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat weten wanneer
Wtrdk

Ik zie dat ik de VEO van 7 oktober win.

Ketsman
Ketsman

Ik voorspel dat niemand EFL’s stort op LP3ApuNPDR5QjrPVNwMWWTNTL7YD99qbzL

Ketsman
Ketsman

En dat de groep van veertienhonderdmiljard weeskinderen die ik met die EFL’s moet voeren allemaal doodgaan van het uithongeren.

Ketsman
Ketsman

Hee, valsspelerij!
comment image
Ik bedoelde “nooit genoeg” natuurlijk.

Monade

Shut up and take my money.

Ketsman
Ketsman

Ha, nu ben ik de rijkste hier. Paupers!

Monade

En dat komt mooi uit, want hoe meer resultaat, hoe beter en betrouwbaarder vooral de uitkomst van het experiment.

Nope. Dat hangt van het testprotocol af. Ten eerste moet je vooraf zowel afspreken wat een geldige voorspelling als wat een ongeldige voorspelling is. Ten tweede moet je afspreken wat een nauwkeurige respectievelijk een onnauwkeurige voorspelling is. Ten derde moet je afspreken of de foute antwoorden in het eindoordeel meewegen of niet.
Iedere deelnemer en het test-team moeten hiermee akkoord gaan.

Voorbeeld: In de brief staat “Ajax wint op 14 december 2020 met 1-0 de UEFA Wereldcup”
Eisen correcte voorspelling: er is een brief, deze is niet leeg, de taal is goed, onderwerp is goed, clubnaam is goed, datum is goed, uitslag goed = 7 parameters.
Eisen voor de claim dat paranormaliteit bestaat: meer dan 50% van de inzendingen zijn correct volgens de gestelde normering.

Als je dat niet doet, en je laat 141414 charlatans maar wat opschrijven, zal er altijd wel eentje tussen zitten die ongeveer in de buurt komt.

/Mijn voorspelling: er staat niets op dat blaadje.

Ketsman
Ketsman

Dit is advies van dezelfde persoon die verdacht veel weet over coins in het algemeen. En ook enorme winsten weet te behalen terwijl wij alles eerlijk doen.

Trollbuster

Ik voorzie een stuk op de RC over een new-age-kwakzalver uit Australië… ies met esotherische massage die borstkanker geneest.

En die brief;
Een groet aan de achterblijvers en fuck you helderzienden

Weirdoinventor

Ik voorspel dat de gemiddelde voorspelling heel dicht bij het gemiddelde beeld van een afscheidsbrief zal zitten, veel over familie enzo.

Ik voorspel ook dat de schrijver in kwestie zo’n trol was dat de brief eigenlijk gaat over zijn geheime voorliefde voor pindakaas. Ik voorspel ook dat exact een anonieme inzender de voorspelling bijna exact goed gaat hebben, en dat het twee jaar zal duren voor deze persoon ontmaskerd wordt als de producer van de show.

Monade

Ik voorspel ook dat exact een anonieme inzender de voorspelling bijna exact goed gaat hebben, en dat het twee jaar zal duren voor deze persoon ontmaskerd wordt als de producer van de show.

Ik voorspel met 100% zekerheid dat de ontmaskering de paranormale kliek niet zal weerhouden om deze voorspelling tot in lengte van dagen als een overtuigend bewijs voor het fenomeen helderziendheid te presenteren.

/Net zoals feministes met hun ‘patriarchie’ en hun ‘loonkloof’.

Ketsman
Ketsman

Ik voorspel dat windows crashed. Wereldwijd.

Weirdoinventor

Continu, alle versies, zoals altijd.

Ketsman
Ketsman

…Voor altijd. +altijd+altijd.
Zelfs als je denkt dat windows niet crashed, is het eigenlijk gewoon bezig heel langzaam te crashen.
En als je effe niet kijkt crashed het heel snel.

Bismarck
Bismarck

Roses are red and violets are blue,
have you tried turning it off and on again?

Ds. Ploppo
Ds. Ploppo

Alles zal afhangen van de onwaarschijnlijkheid van de tekst.
Algemeenheden als “Ik hoop dat er ooit wereldvrede komt” zijn nog wel te raden.

Een random citaat uit een totaal onbekend boek
plus “ik denk al dagen heel erg sterk aan het getal 2468642”
plus een onzinnige boodschap “Ploppo is een beste vent”
komt aardig in de richting van wat onmogelijk te raden is zonder paranormale gaven of voorkennis.

Mocht een van de mediums het toch raden dan betekent het dus dat het een oplichter met voorkennis betrof.