De sluiting van zeker tweehonderd politiebureaus mag er niet toe leiden dat de politie straks later bij een noodmelding komt. De Tweede Kamer maakt zich daar grote zorgen over. Maar volgens minister Ard van der Steur (Veiligheid en Justitie) zal de huidige aanrijtijd van maximaal vijftien minuten niet veranderen, zei hij donderdag in de Tweede Kamer. Nee hoor, er verandert niets. Het wordt zoals beloofd, allemaal efficiënter en dan is er niets aan de hand. We verherdefiniëren de definitie van ‘aanrijtijd’ namelijk gewoon even. En dat kan hij natuurlijk heel goed, aangezien hij uiteraard met vlag en wimpel voor zijn taaltoets is geslaagd.  Het gaat volgens van der Steur in de toekomst namelijk niet altijd om de aanrijtijd tussen het bureau en de burger, maar om de ‘rijtijd tussen de locatie van de politie(wagen) en de burger.’ Oftewel: Om de sluiting van de bureaus op te vangen gaan de polities de hele dag in de auto rondjes rijden. Dat hebben ze gisteren al even geoefend trouwens, maar dat was nou niet echt een heel efficiënte aanrijtijdenkwaliteitsverberingsslag te noemen. Dat de aanrijtijd in een gemiddeld buitengebied nu al om te huilen is en dat er door de reorganisatie een hele stapel bureauwerk, waar nu al nauwelijks tijd voor is, zal blijven liggen wordt voor het gemak maar even vergeten. Want, je weet toch zelf: reorganiseren is een feest!

Reaguur dan!

8 reaguursels op "De Nationale Politie Is Nog Steeds Een Feest!"

avatar
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat weten wanneer
horrorneefje

Van der Steur kent mensen die zijn overleden door gezeur over aanrijtijden.

MadDieu

Voor de oprichting van de nationale politie -waarschijnlijk nog steeds- viel het noordelijkste puntje van Limburg onder district Venlo. Als je op een zon- of feestdag op de Rijksweg (N271) in de gemeente Mook en Middelaar verongelukte, dan had de vrijwillige brandweer je uit het wrak gesneden voordat de politie met muziek en lichtreclame arriveerde. (aanrijtijden van 1 uur of meer).

E.R. Deoz

“Zo zijn politiewagens straks beter uitgerust en kunnen agenten via nieuwe systemen meer informatie direct opvragen, waar ze ook zijn.”

comment image

Daar moet het wel naartoe gaan. Arrestanten achterin, papierwerk doe je voorin op je iPad met [s]probleem[/s] [s]kansen[/s] prachtapp van Ordina en aanrijtijden hou je laag door plankgas te geven in je Golf TDI.

Roel Zwaar

Mensen, wees nou eerlijk. Denken jullie echt dat Van der Steur RC leest en dan op zijn schreden terugkomt?
Pas na een Parlementaire Enquete die het gevolg is van veel doden, stakingen bij de politie, geheel vastgelopen papierbendes en het niet op tijd bij minimaal 2 prominente politici zijn gaat men voorzichtig denken aan aanpassingen. Voor die tijd is het gezichtsverlies en zeteltjesdrang.

Illuminatus Magnus

Eén ICT-expert die boven Balkenende zat? Daar moeten er echt wel meer van zijn. Ik kende een (niet vreselijk competente) Oracle DBA die daar als uitzendkracht, herstel, externe database-consultant zat en die jongens krijg je niet voor minder dan 180 per uur. Dat streek hij weliswaar niet zelf op, maar waar dat soort dingen gewoon is, moeten er wel hogere bedragen zijn betaald.

cspr

“en die jongens krijg je niet voor minder dan 180 per uur”

Om hun Java-installatiecompetenties?

Roel Zwaar

Waarschijnlijk om de muis voor Balkenende te bedienen. Die schijnt daarmee net zo handig geweest te zijn als Wim Kok.