Want dat gemekker over etnisch profileren is volgens de hermandad uit jeneverstad onwaarschijnlijke bullshit.

Kijk maar: blanke, succesvolle mannen van middelbare leeftijd, die in dure auto’s rijden hebben er namelijk geen enkel probleem mee dat ze worden aangehouden. In tegenstelling tot een stelletje gepigmenteerde jankmuilen. Hup hup, ga je maar schamen in de negerhut van oom Tom, voordat je weer eens begint te zwarte pieten over etnisch profileren (pdf-alert).

Wie haalt de politie van Schiedam van social media af, of geeft ze in ieder geval een lesje in “hoe gedraag ik me online”.

patsercontroleschiedam

3

Reaguur dan!

avatar
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
MadDieuDs. PloppoTrollbuster Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat weten wanneer
Trollbuster

Sorry, maar ik vind deze reactie van de politie Schiedam een van de zinnigste die ik de laatste tijd heb gehoord in de discussie. Het grote probleem is dat de laatste tijd de ‘Discriminatie-discussie’ erg eenzijdig is belicht. De media gebruikt geen hoor en wederhoor, alleen een schreeuwend groepje (mvr. S. Simons bijvoorbeeld) wordt aan het woord gelaten. En die groep loopt bij alles wat (veelal toevallig) iemand met allochtone herkomst betreft ‘Discriminatie’ te roepen. Een Marokkaan op een gejatte brommer gepakt bij een controle? Discriminatie! Een Surinamer die op Schiphol door de douane wordt gepakt met cocaïne in z’n koffer? Discriminatie! Een Turk die met E.Coli besmette broodjes döner verkoopt? Discriminatie! Een op heterdaad betrapte stelende Roemeen? Discriminatie!
Het grote probleem is nou eenmaal dat criminelen niet allemaal met een vlag rondlopen van ‘ik ben crimineel’. En dan ga je uit van wat je ziet wat mogelijk verdacht is. En dat is vaak iemand die voor zijn leeftijd/afkomst/etc. zich opvallend gedraagd.
Kijk, de categorie ”ik bel maar effe want d’r lup hier zo’n zwart’n” da’s natuurlijk niet goed. En die agenten lopen er ook rond, dat geef ik toe. Maar waar mee gestopt moet worden is overal de discriminatiekaart trekken.

Ds. Ploppo
Ds. Ploppo

Je loopt als agent op een perron. Het is druk. Iemand schreeuwt: “He klootzak; geef me koffer terug!”
Er rennen 4 man met een koffertje richting de bijna vertrekkende trein; drie blanke huisvaders en een jonge Marokkaan. Je kunt er maar eentje staande houden. Welke?
Juist, we weten allemaal welke…
Dat is inderdaad etnisch profileren en eigenlijk zou hij dus 3 van de 4 keer een blanke op moeten pakken. Politiek correct, maar de pakkans gaat er wel drastisch mee omlaag.
Zeg het maar…

MadDieu
MadDieu

Het verschil tussen plagen en pesten is de perceptie van het slachtoffer.
Met discrimineren net zo.

Bij ons op kantoor werkt een geboren Ethiopiër, die een jaar of tien was toen zijn ouders met gezin naar Nederland vluchtte. Hij zegt: “Als iemand het heeft over zo’n Chinees, dan weet ik dat hij spreekt over een duidelijk Aziatisch uiterlijk. Daarbij is het niet vreemd om bij een Afrikaans uiterlijk te praten over negers of zwarten.” Dat die benamingen moeilijk liggen in het zuiden van de VS, kan hij begrijpen, maar dat gevoel wordt momenteel wereldwijd uitgedragen door mensen waarvan de ouders en grootouders niet gekleineerd werden door dezelfde woorden en gewoon gelukkig samen leefden met de mensen om hen heen.