Deze week kwam gemeente Vlaardingen met een voortgangsrapportage over de verplichte huisvesting van statushouders (vluchtelingen met een verblijfsvergunning). In dat rapport stond dat de woningbouw “Waterweg Wonen” laat weten in meubels van ontruimde woningen voor vluchtelingenwoningen te gebruiken.

“Bij huurachterstand inboedel naar vluchtelingen”, aldus de website Schiedamsnieuws.nl. Waarop natuurlijk de nodige reacties op verschillende kanalen te lezen zijn. Want de Nederlander is (uiteraard) boos.

 

Terwijl in het rapport helemaal niets wordt gezegd over huurachterstand, maar alleen over ontruiming en ‘bepaalde voorwaarden’. Natuurlijk waren wij wel benieuwd wat die voorwaarden dan zijn en hoe dat allemaal in z’n werk gaat.

Onjuist

Waterweg Wonen zegt heel simpel: “Deze informatie is onjuist.” Er gaan weliswaar inboedels van ontruimde woningen naar vluchtelingen, maar alleen als de bewoners overleden zijn. Daarvoor moeten de erfgenamen afstand doen van de inboedel. Allemaal netjes met toestemming dus. Kortom: ophef om niets.

Reaguur dan!

3 reaguursels op "Ophef: Meubels bij huurachterstand naar vluchtelingen!"

avatar
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat weten wanneer
Roel Zwaar

Ophef om niets? MAAR HET STAAT OP DE TWITTERS EN DUS IS HET WAAR!

Bismarck

Die drie aangehaalde twitteraars zijn wel enorme azijnpissers zeg. Moet je voor de grap even hun posts kijken, die lui zijn gewoon de hele dag bezig met maagzuur braken, dat kan niet gezond voor je zijn.

Roel Zwaar

Ja maar het staat op…………!