Het duitse Bundesverwaltungsgericht heeft geoordeeld dat een 52-jarige MS-patient uit Mannheim voortaan zelf cannabis mag verbouwen en gebruiken als medicijn. De sinds 1985 aan MS lijdende man gebruikt al jaren cannabis om de symptomen van zijn spierziekte te verlichten.

Woensdag oordeelde de rechtbank in Leipzig dat de uitzondering op het kweekverbod dat de man aanvroeg wel toegekend moet worden: er zijn geen alternatieve medicijnen beschikbaar met dezelfde werking, de ziektekostenverzekering vergoed geen medicinale cannabis vanuit de apotheek en deze kan hij niet zelf betalen omdat het te duur is.

Er zijn in Duitsland ruim 600 patienten die medicinale cannabis gebruiken. Het oordeel zou er toe kunnen leiden dat patienten in het vervolg in vergelijkbare gevallen ook een uitzonderingstoestemming wordt verleend.

Meer potsen op Retecool? Dat kan! Zo kunt u bij ons niet vaak genoeg lezen dat die bandenplakker niet spoort, of anders waar de TTIP-onderhandelingen onder gebukt gaan. Ons uitmaken voor stonede hippies kan voorts op Twitter. Spacecake-recepten kunt u op Facebook met ons delen, maar dan wel nadat u onze pagina heeft geliked.

DELEN HEERST HARD
VORIGE HEERSPOSTRC Short: Wrapped
VOLGENDE HEERSPOSTMan met tijd te veel bouwt AT ST in zijn tuin
Mc doet er niet aan mee, maar gewoon wat hij zelf wil. Heeft chronisch mening, blank, man, hetero. Begint vaak spontaan vanuit het niets te zingen. Heeft alle grappen over de bard uit Asterix & Obelix nou wel gehoord.

3

Reaguur dan!

avatar
2 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Servus humilis monstrum volatum spaghettium sanctumOme McMorc (niet gegarandeert Taalfaudvrei.) Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat weten wanneer
Morc (niet gegarandeert Taalfaudvrei.)
Morc (niet gegarandeert Taalfaudvrei.)

ow psst.. ome MC… MS is geen spierziekte, het is een zenuwziekte.
volgens mij in het kort:
De aantasting van de myeline laag van de zenuwen… da’s de isolatie laag rond zenuwen. Eigenlijk een auto-imuun probleem, want het aantasten lijkt te gebeuren door het lichaam zelf.

Xloph

Poe poe, het is toch wat dat je in deze vrije samenleving zomaar niet in de cel wordt gestopt voor een paar plantjes..