Het hoogste gerechtshof in Venezuela heeft de wetgevende macht naar zich toegetrokken en verklaart dat het verkozen parlement buiten de wet opereert. Het parlement, waar de oppositie een meerderheid heeft, zegt dat er sprake is van een coup.

Het gerechtshof heeft het parlement ontbonden omdat het volgens haar de uitspraken van het hof negeerde, en zichzelf het recht gegeven de taken van het parlement waar te geven. Het parlement verzette zich tegen de macht van president Nicolás Maduro, die met zijn partij verder de hele macht in handen heeft.

Het hof wilde in 2016 onderzoek doen naar potentiele verkiezingsfraude. Desalniettemin werden verkozen oppositie-parlementariërs ingezworen, waarmee er een meerderheid ontstond voor de Voluntad Popular-partij.

Peru heeft inmiddels de diplomatieke banden met Venezuela verbroken. De Organization of American States benadrukt dat Venezuela de regionale verkiezingen, die vorig jaar plaats hadden moeten vinden, moet gaan houden en het parlement moet respecteren.

DELEN HEERST HARD
VORIGE HEERSPOSTPrachtig weer om te varen. Maar liever niet.
VOLGENDE HEERSPOSTVerzin Een Onderschrift 31-3-2017
Mc doet er niet aan mee, maar gewoon wat hij zelf wil. Heeft chronisch mening, blank, man, hetero. Begint vaak spontaan vanuit het niets te zingen. Heeft alle grappen over de bard uit Asterix & Obelix nou wel gehoord.

Reaguur dan!

2 reaguursels op "Coup: Hoogste gerechtshof Venezuela stelt parlement buiten werking"

Laat weten wanneer
avatar
Sorteer op:   nieuwste | oudste | meest gestemd
Roel Zwaar

Ik wist niet dat Baudet daar de boel ging opschudden.

Bismarck

Goed voorbeeld doet volgen.