Brekend over foebele op je Retecool. Dit Liveblog zal worden geupdate.

De KNVB heeft besloten, aldus onze goed ingevoerde anonieme bron, dat FC Twente teruggezet zal worden naar de Jupiler League, een heule divisie terug zegmaar.

De licentiecommissie van de KNVB maakt vandaag rond 17.00 uur officieel bekend of FC Twente de licentie voor betaald voetbal mag houden. De Enschedese club zou in eerste instantie op 9 mei al horen wat de licentiecommissie vindt van de plannen om de financiële problemen te herstellen. De commissie vroeg echter om uitstel om de door de club aangeleverde documenten te kunnen beoordelen.

FC Twente diende op 1 mei de herziene jaarrekening van 2014-2015 en de halfjaarcijfers van 2015-2016 in bij de KNVB.  Met een nieuw bestuur, een garantstelling van bedrijven uit de regio en doorgesneden banden met investeringsfonds Doyen hoopt FC Twente nu aan de voorwaarden van de KNVB te voldoen.

FC Twente heeft nog een schuld van 32 miljoen euro. De gemeente Enschede wil garant staan voor dat bedrag, als de club een licentie voor het volgende seizoen krijgt. Die schuldenlast was opgebouwd onder leiding van de vertrokken clubbestuurders Joop Munsterman en Aldo van der Laan.

Eerder dit seizoen kregen de Tukkers, die als dertiende eindigden in de Eredivisie, al drie punten in mindering als straf vanwege het financiële wanbeleid van de afgelopen jaren.

UPDATE 15:29: FC Twente fanshop is al een firesale begonnen. Bikini’s van 34,95 voor 9,95

UPDATE 16:14: KNVB laat FC Twente degraderen, club neemt legale stappen!
Bron: TC Tubantia

Edit Retecool: Misschien in hetzelfde boekje over financiele regels waar Twente geen idee van had?

UPDATE 17:01: De website van de KNVB is inmiddels overbelast. Voetbalfans uit het hele land wachten in spanning af

fc twente degradatie

UPDATE 17:10: KNVB Baas Bert Oostveen blij met Eindoplossing FC Twente.

UPDATE 17:14: ENSCHEDE – De KNVB heeft de degradatie van FC Twente naar de KNVB bevestigd. Die beslissing is dinsdagavond genomen tijdens een vergadering van een onafhankelijke commissie. De voetbalbond spreekt in een persbericht over een ‘tweede kans’ voor FC Twente in de Jupiler League.

Reaguur dan!

6 reaguursels op "BREKEND – FC Twente teruggezet naar de Jupiler League"

avatar
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat weten wanneer
cspr

Douwe Bob 11e.
Dumolin gestopt.
Volleybalsters verslagen.
Verstappen wint een Grand prix wegens uitval favorieten
En nu dit!

Een ramp voor de sport!

OH WACHT! http://www.bd.nl/sport/willem-ii-blijft-in-eredivisie-als-knvb-fc-twente-laat-degraderen-live-1.6025903

Bismarck

Haha, noem je zomaar 3 (is autorijden een sport tegenwoordig?) sportnieuwsfeiten die meer recht op een “brekend” hebben dan de degradatie van een obscuur achterhoekclubje van de Mickey Mouse naar de Mini Mouse competitie!

cspr

Temeer omdat Dumolin vanwege het dragen van een Roze trui door Reet uitgeschakeld werd. Hoe relevant is dat!

freek

Goeie scoop Flepz0r.

Ds. Ploppo

Gezien het onverantwoorde financiële beleid van alle eredivisieclubs kan het nog wel eens heel druk gaan worden in die eerste divisie. Maar ook de clubs daar doen het niet veel beter. Dus die kun je ook terugplaatsen. Vervolgens komt het erop neer dat iedereen in hetzelfde groepje blijft spelen maar dat ze toch allemaal gestraft zijn.
De eredivisie is dan leeg; kan Fox met z’n uitzendrechten lege grasvelden uitzenden.

Hoofdmeester

[i]kan Fox met z’n uitzendrechten lege grasvelden uitzenden[/i]

Dat zou wel een verbetering zijn.