Nog even en de stembussen gaan open, en vlak daarna weten we wie van de twee gaat winnen. In deze voorbeschouwing nemen we nog even met u door waar de verkiezingen om gaan, en waar u op moet letten. Wilt u de uitslag live volgen, dan zal dit blog u -zodra er wat te melden valt- met alle ins and outs op de hoogt blijven houden.

Er staan dan ook enorme belangen op het spel. Intussen maken de organisatoren zich zorgen over een mogelijke Cyberaanval die de verkiezingen kunnen gaan beïnvloeden. Vorige week plaatste de bekende hacker MebWeister een dreigement dat de verkiezingen “van binnenuit” in de gaten worden gehouden. Deze hacker wordt door autoriteiten gezien als een handlanger van de Russen. Niettemin heeft Poetin aangeboden om waarnemers te sturen naar de verkiezingen omdat de Russen nogal argwanend zijn over het eerlijke verloop, en de uitslag niet bij voorbaat zullen accepteren. Ook institutionele beleggers zijn bezorgd over de onvoorspelbare uitkomst waardoor zowel de AEX als de Dow Jones al enige tijd in een neerwaartse beweging zitten.
In de peilingen zit er weinig verschil tussen de twee, wat betekent dat het enorm spannend zal gaan worden. Maar zoals gezegd zullen we weldra weten wie van de twee kandidaten met de eindzege aan de haal gaat: Queen met Bohemian Rhapsody of toch weer net als vorig jaar Imagine van John Lennon.

Reaguur dan!

10 reaguursels op "De Belangrijkste Verkiezingen Van Het Jaar: Een Voorbeschouwing"

avatar
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat weten wanneer
Bismarck

“omdat de Russen nogal argwanend zijn over het eerlijke verloop, en de uitslag niet bij voorbaat zullen accepteren. Ook institutionele beleggers zijn bezorgd over de onvoorspelbare uitkomst”
Ik snap de “Ook” in de tweede zin helemaal niet. Als de verkiezingen oneerlijk zouden verlopen, zou de uitslag juist heel voorspelbaar zijn (namelijk precies zoals degenen die de verkiezingen dan gemanipuleerd hebben beogen).

Ik zet mijn geld er trouwens op dat de Russen (en hun hackerhandlangers, inclusief Wikileaks) binnen enkele dagen (of misschien al uren) nadat de stemmen geteld zijn met allerlei “bewijs” zullen aankomen dat er “grootschalig gefraudeerd is”. Ze zullen er baat bij hebben om de verkiezingsuitslag zo onlegitiem mogelijk voor te stellen, simpelweg om de polarisatie in de VS aan te wakkeren en het land zo te destabiliseren.

MadDieu

En dan die onrust als de lijst wordt afgelopen en de uitslagen bekend worden. Het ergste vind ik nog dat je het fel eens kunt zijn met een keuze en bij de volgende doorgegeven uitslag geheel in verbazing moet berusten, hopende dat de hierop volgende wel je gemoedsrust kan herstellen.

Ds. Ploppo

Het kan overigens nog wel even duren voordat de verliezende kandidaat zijn nederlaag toegeeft.

Weirdoinventor

Toch blijft het wel mooi, dat in die op een na belangrijkste verkiezing de Republikeinen blijven schreeuwen over rigged elections en tegelijkertijd via meerdere losstaande voter surpression initiatieven de verkiezingen keihard proberen te riggen. En het halve land stemt erop! Echt, hoe dan?