Nog even en de stembussen gaan open, en vlak daarna weten we wie van de twee gaat winnen. In deze voorbeschouwing nemen we nog even met u door waar de verkiezingen om gaan, en waar u op moet letten. Wilt u de uitslag live volgen, dan zal dit blog u -zodra er wat te melden valt- met alle ins and outs op de hoogt blijven houden.

Er staan dan ook enorme belangen op het spel. Intussen maken de organisatoren zich zorgen over een mogelijke Cyberaanval die de verkiezingen kunnen gaan beïnvloeden. Vorige week plaatste de bekende hacker MebWeister een dreigement dat de verkiezingen “van binnenuit” in de gaten worden gehouden. Deze hacker wordt door autoriteiten gezien als een handlanger van de Russen. Niettemin heeft Poetin aangeboden om waarnemers te sturen naar de verkiezingen omdat de Russen nogal argwanend zijn over het eerlijke verloop, en de uitslag niet bij voorbaat zullen accepteren. Ook institutionele beleggers zijn bezorgd over de onvoorspelbare uitkomst waardoor zowel de AEX als de Dow Jones al enige tijd in een neerwaartse beweging zitten.
In de peilingen zit er weinig verschil tussen de twee, wat betekent dat het enorm spannend zal gaan worden. Maar zoals gezegd zullen we weldra weten wie van de twee kandidaten met de eindzege aan de haal gaat: Queen met Bohemian Rhapsody of toch weer net als vorig jaar Imagine van John Lennon.

0 0 stemmen
REET DEZE POTS!
Abonneer
Laat het weten als er
guest
10 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Bismarck
08/11/2016 - 10:59 10:59

“omdat de Russen nogal argwanend zijn over het eerlijke verloop, en de uitslag niet bij voorbaat zullen accepteren. Ook institutionele beleggers zijn bezorgd over de onvoorspelbare uitkomst”
Ik snap de “Ook” in de tweede zin helemaal niet. Als de verkiezingen oneerlijk zouden verlopen, zou de uitslag juist heel voorspelbaar zijn (namelijk precies zoals degenen die de verkiezingen dan gemanipuleerd hebben beogen).

Ik zet mijn geld er trouwens op dat de Russen (en hun hackerhandlangers, inclusief Wikileaks) binnen enkele dagen (of misschien al uren) nadat de stemmen geteld zijn met allerlei “bewijs” zullen aankomen dat er “grootschalig gefraudeerd is”. Ze zullen er baat bij hebben om de verkiezingsuitslag zo onlegitiem mogelijk voor te stellen, simpelweg om de polarisatie in de VS aan te wakkeren en het land zo te destabiliseren.

Bismarck
Antwoord aan  Der Webmeister
08/11/2016 - 13:02 13:02

LOL, ik had het linkje niet geklikt en zomaar aangenomen dat het ging over de op één na belangrijkste verkiezing van het jaar! Vervang VS dan maar door Nederlandse babyboomers.

Bismarck
Antwoord aan  Der Webmeister
08/11/2016 - 17:29 17:29

Eerlijk gezegd reikte mijn aandachtsspanne niet verder dan halverwege het stukje.

Ds. Ploppo
Redacteur
Antwoord aan  Der Webmeister
08/11/2016 - 13:07 13:07

Waarschijnlijk wel. Een van de kandidaten dreigt met “Thunderbolds of lightning; very very frightning”. In de bible belt zien ze Armageddon al aankomen. Bovendien geeft diezelfde kandidaat in z’n openingsstatement al aan dat hij in navolging van het 2nd amendment een wapen draagt en daar zojuist iemand mee heeft neergeschoten. Zoiets resulteert in onrust onder de bevolking. Ik kan me voorstellen dat je als beursbedrijf er alles aan doet om die kandidaat tegen te werken.

MadDieu, drukt zijn snor
08/11/2016 - 15:48 15:48

En dan die onrust als de lijst wordt afgelopen en de uitslagen bekend worden. Het ergste vind ik nog dat je het fel eens kunt zijn met een keuze en bij de volgende doorgegeven uitslag geheel in verbazing moet berusten, hopende dat de hierop volgende wel je gemoedsrust kan herstellen.

Ds. Ploppo
Redacteur
08/11/2016 - 16:48 16:48

Het kan overigens nog wel even duren voordat de verliezende kandidaat zijn nederlaag toegeeft.

Weirdoinventor
Lid
08/11/2016 - 17:57 17:57

Toch blijft het wel mooi, dat in die op een na belangrijkste verkiezing de Republikeinen blijven schreeuwen over rigged elections en tegelijkertijd via meerdere losstaande voter surpression initiatieven de verkiezingen keihard proberen te riggen. En het halve land stemt erop! Echt, hoe dan?