De laatste keer dat ik naar een bloemencorso heb staan kijken, was op de Dam in Amsterdam. Niet dat ik er bewust naar toe ging, maar onderweg naar huis werd mij de toegang versperd zodat ik gedwongen was naar dit evenement te kijken.

Het moet ergens in de jaren ’90 geweest zijn. De stoet was vanuit Aalsmeer naar de hoofdstad gereden om zich in het centrum van Amsterdam door met name toeristen te laten bewonderen. Een bonte stoet van oerhollandse taferelen en oldtimers beladen met boeketten trok voorbij. De taferelen op de platte karren bestonden onder andere uit Hollandse huisjes gemaakt van chrysanten, een grote klomp van narcissen en onze driekleur gemaakt van tulpen. Om de karren heen liepen vermoeide bloemenmeisjes (!!) in klederdracht met een slap handje naar de toeschouwers te zwaaien. Het was een grijze dag. U voelt de sfeer. Mocht iemand mij na deze dag willen trakteren op een middagje van deze folklore, dan bedankte ik vriendelijk. Echter vanmorgen kreeg ik een linkje doorgestuurd van het bloemencorso uit Zundert. Benieuwd hoe ze in deze kleine Brabantse gemeente de 80-jarige oorlog op een praalwagen hadden weten te persen klikte ik…

bloemencorso5bloemencorso4bloemencorso3bloemencorso2bloemencorso1

DELEN HEERST HARD
VORIGE HEERSPOSTTijd voor een stukje gewichtig nieuws
VOLGENDE HEERSPOSTKim Jong-un is een supertoffe gast met een geweldig kapsel!
Frodooh heeft jarenlang leuke bijdragen geschreven voor Retecool. Hij heeft redactieleden naar de Ardennen en BBQ's vervoerd en ze met hun dronken kop weer veilig thuis afgezet en is nog steeds aan het afbetalen dankzij een 'slimme financiële tip' van Flepzor de belasting koning. Frodooh flikkerde in 2017 in een zware depressie en daar waren ze niet blij mee op de redactie. Daarom hebben ze hem zonder pardon uit de redactie geschopt zonder hem daarvan op de hoogte te stellen. Retecool is Slegts für Lolbroeken tenslotte. Bedankt voor al die fijne jaren jongens!

Reaguur dan!

2 reaguursels op "Bloemencorso 2.0"

avatar
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat weten wanneer
Roel Zwaar

+1 voor de verpersoonlijking van het Vliegende Spaghettimonster op de eerste foto!

8000rpm

De Corso in Zundert en de Carnavalsoptocht in Boemeldonck (Prinsenbeek) zijn beide een begrip in de regio. Als je denkt dat je toch wel alles gezien hebt, komt er weer een groep met iets unieks aanzetten. Leuk feitje is dat beiden elkaar ook helpen met de optochten.