More

  RECENTE POSTS

  Zondagsfilmpjes 101: The Menu

  Vandaag een speciale Zondagsfilmpjes, die eigenlijk exclusief voor Flepz0r bedoeld was, maar die u ook gezellig mee mag lezen. Want The Menu verdient gewoon ieders aandacht wat ons betreft.

  Het geval wil namelijk dat ons (de redaxi) al heel wat pogingen gedaan heeft om Flepz (zoals ons hem hier liefkozend noemt) te overtuigen dat hij die geweldige film nu toch echt een keer moet gaan kijken.
  Maar blijkbaar waren onze argumenten niet steakhoudend genoeg, want tot op de dag van vandaag heeft hij zich er nog niet toe kunnen zetten. En een paar dagen geleden bleek wat daarvoor de reden was: The Menu had nog nooit in de Zondagsfilmpjes gestaan, dus zou dientengevolge wel geen goede film zijn. Daar komt vandaag met deze post verandering in! Hierna dus geen excuses meer. En we zijn erg benieuwd naar het oordeel dat hij er morgen in de redaxichat over gaat vellen!

  The Menu – VS (2022) – Mark Mylod

  Eetsnob Tyler en zijn nuchtere vriendin Margot reizen samen met een select culinair gezelschap naar de Hawthorn: een super exclusieve culinaire hotspot op een afgelegen eiland, gerund door de befaamde chef-kok Julian Slowik (een mooie rol van Ralph Fiennes). Chef Slowik zwaait er met ijzeren hand de scepter en laat absoluut niets aan het toeval over teneinde zijn gerechten precies zo op tafel te krijgen als hij het in zijn geniale brein bedacht heeft. Zonder teveel te verklappen kun je zeggen dat zijn creaties soms redelijk vergezocht zijn. Eetsnob Tyler is compleet in zijn sas en op zijn plek. Hij vindt werkelijk alles HE LE MAAL geweldig, terwijl Margot meer zoiets heeft van “Hé, doe eens normaal man. Ik heb honger. Wanneer krijgen we ‘echt’ eten?”.

  We volgen de twee (en ook een aantal van de andere gasten) tijdens alle gangen van het menu. En net als het menu zich ontwikkelt, ontwikkelen ook de karakters van de chef, hoofdpersonen en de andere gasten zich en krijgen we een steeds beter inkijkje in wie zij eigenlijk zijn.

  Aan de hand van bovenstaande zou u misschien een soort psychologisch drama verwachten. Iets waar regisseur Mylod overigens wel goed in is, gezien o.a. de series Succession en Shameless die hij regisseerde. Maar niets is minder waar. In de omschrijving staan niet voor niets ‘Horror’ en ‘Thriller’. En die elementen komen naarmate het menu vordert steeds meer naar voren. Want zoals u weet: De scheidslijn tussen geniaal en gek is flinterdun……

  Eet smakelijk vanavond. Als dat u nog lukt…..

  Comedy/Horror/Thriller – IMDb 7.2RT 88%Disney+

  5 5 stemmen
  REET DEZE POTS!

  4 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  4 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Willem Treur
  Redacteur
  07/01/2024 - 12:36 12:36

  Het brood is in deze film 100% KETO dus dat zou Flep ook aan moeten spreken.

  Flepz0r
  Beheerder
  Antwoord aan  Willem Treur
  07/01/2024 - 12:39 12:39

  Ketoseksueel!

  Ketsman
  07/01/2024 - 16:04 16:04

  Niemand kan beter koken dan Wolf!
  Of was het coken? Tomato-chocoladetruffels.

  Draiz
  Draiz
  Lid
  08/01/2024 - 09:02 09:02

  Ik vond het een goeiste film en ik had hem niet eens op zondag gezien. Maar ja, zijn wij eigenlijk niet allemaal een zondag? Vond Fiennes ook erg sterk spelen.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN