Hahahahahahaha. Nee, maar echt. Hahahahahahaha. De PvdA gelooft in beloningssystemen – want het is campagnetijd, natuurlijk. Dus is de PvdA wanhopig op zoek naar iets wat ze niet al 1414 keer beloofd hebben, maar nooit waar gemaakt.

En D’66 heeft sowieso geen idee meer, maar is wel voorstander van het volgende idee: statiegeld op spijkerbroeken. Want dan worden er meer spijkerbroeken gerecycled. Joe. Daar is dus van alles mis mee. Om te beginnen het idee van Yasemin Cegerek (PvdA) dat dat een beloningssysteem is. FL7,50 voor het aangeven van een onderduiker is een beloning. €2,50 statiegeld terugkrijgen niet. Want dat betaal je bij aankoop. Dat is dus een prijsverhoging, of, mocht je een man zijn, gewoon een verkapte denimbelasting. Tenzij je zo’n hipster bent die elk seizoen de nieuwste mode moet volgen natuurlijk, maar als je gewoon je kleren draagt tot ze af zijn, dan valt er niet zoveel te recyclen.

En dan het ‘inleveren waar de spijkerbroek gekocht is’. Joe! Dus of de ondernemingen naast hun distributiesysteem voor verkoopwaar nog even willen financieren dat de afgedragen spijkerbroeken weer ingenomen worden. Of anders kun je het inleveren bij de gemeentelijke afvalstraat. Dat je dan tussen de doe-het-zelvers staat om 10 uur op een zaterdagochtend. “IJzer mag in container 3. Oh, ik zie dat u een spijkerbroek aan heeft. Die mag in container 14. Oh, daar gaat het niet om? U heeft een zak vol? Moment, dan moet ik ze even tellen voor het statiegeld.”

Ja, dat gaat natuurlijk iedereen doen. Vooral die mensen die elk seizoen de nieuwste mode kopen voor 140 euro per broek. Statiegeld? Statiegeld in je broekje!

Reaguur dan!

8 reaguursels op "Weet je wie ook in beloningssystemen geloofde?"

avatar
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat weten wanneer
Ds. Ploppo

De meeste spijkerbroeken die in de rekken hangen zien er bovendien toch al uit alsof ze gerecycled zijn.

MadDieu

Hoe herken je een zwerver? Aan zijn herstelde kleding!

Bismarck

“Dus of de ondernemingen naast hun distributiesysteem voor verkoopwaar nog even willen financieren dat de afgedragen spijkerbroeken weer ingenomen worden.”
Als je IQ groter is dan je broekmaat, kun je bedenken dat als vrachtwagens met vol nieuwe spijkerbroeken naar de winkel rijden, er op de terugweg plek moet zijn voor oude ingeruilde spijkerbroeken.

“Ja, dat gaat natuurlijk iedereen doen.”
Nee, alleen de mensen die een beloning van €2,50 per broek willen. Oh, toch een beloning dus, voor die mensen.

Er is overigens wel ook een echt argument hiertegen. Nederlanders zijn namelijk Nederlanders en die laten nog geen €2,50 liggen als ze er voor €3 aan benzine voor door moeten jagen, dus iedereen en zijn Tesca gaat broeken inleveren tegen gratis geld. Bij gevolg gaan de goedendoelen klereninzamelaars zoals het Leger des Heils beteuterd kijken, want die krijgen dus van zijn lang zal ze leven nooit meer een broek.

MadDieu

Zo lang de meeste onder ons (er zijn meer vrouwen dan mannen) het verschrikkelijk vinden als er iemand in dezelfde grauwe , dertien-per-dozijn kleding wordt gespot, zo lang ga je niet het risico lopen dat er iemand anders in jouw versleten lompen kan kruipen.

De kledingcontainers opgesteld rond de supermarkt, daar zie ik regelmatig een zigeuner vrouwtje kinderen uit redden. Klaarblijkelijk een aangename buitenschoolse opvang.

Bismarck

Als echte vrouwenkenner kan ik je wel vertellen dat vrouwen hun neus ophalen voor een broek van een half jaar oud. Die is al lang uit de mode, die dragen ze zelf zeker niet meer. Alleen paupers dragen zulke oude kleren, dus die mogen ze best hebben.

MadDieu

Wist mijn vrouw dat maar.
Ze dreig op de veertigjarige bruiloft haar trouwjurk weer te dragen (die past nog). Maar ik wil niet in dat pak.

Bismarck

oké oké, ik begrijp het, ik ben geen echte vrouwenkenner.

Bismarck

Ik ben trouwens wel even benieuwd naar het antwoord op de titelvraag. VVD? D66? CDA (maar dan alleen voor boeren natuurlijk)?