Gisteren is op 83-jarige leeftijd onze jeugdheld Gene Wilder overleden. 2016 slaat weer genadeloos toe, qua het opruimen van alles wat leuk is. Wij hebben grote delen van onze onze jeugd doorgebracht, gierend van het lachen om zijn films.

De meeste mensen kennen hem van Willy Wonka & The Chocolate Factory uit het Beste Jaar ooit. 1971. Hij heeft echter nog veel meer films op zijn naam staan. een van de hoogtepunten is See No Evil, Hear No Evil met de helaas veel te vroeg overleden Richard Pryor als zijn mede-hoofdrolspeler. En laat deze nou in zijn geheel op de Jijbuis staan. Er is volgens ons geen betere manier om deze man te herdenken.

https://youtu.be/PFWkvvMxIXw

Reaguur dan!

5 reaguursels op "RIP: Gene Wilder"

avatar
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat weten wanneer
biermeester

comment image

Frodooh

Op Reddit, waar Gene als cynische Meme altijd zal voortleven, is een passende condoleance register geplaatst.. .https://www.reddit.com/r/gonewilder

Puh!

Young Frankenstein, ook zo’n juweeltje

Puh!

…en natuurlijk “the producers”, met de hit “springtime for hitler”:
http://youtu.be/WCUfkMkVbwo

Jules Vismale

Ik heb Gene Wilder ongetwijfeld het beste gekend als de chocolademaker uit ‘Willy Wonka & the Chocolate Factory’ (1971) er daarin bleek hij een geweldige acteur in zijn. Waar ik hem echter ook heel goed van kende was van ‘Start the Revolution Without Me’ (1970) waarin hij Claude/Philippe speelde en het komische daarin was hoe Gene Wilder in het koninklijk paleis de actrice Helen Fraser, toen nog een jongedame met lang zwart haar en gekleed in een wit-blauwe jurk uit de 18de eeuw, over zijn schouder droeg en haar op het koninklijke bed legde!
Hij is in elk geval verlost van de ziekte van Alzheimer en heeft een mooie leeftijd van 83 jaar bereikt!

RIP. Gene Wilder!