wijnAlcohol, dat wonderdrankje dat je in staat stelt etentjes bij je schoonouders te overleven. Je enige vriend en houvast in moeilijke tijden. Dat Goddelijke elixer dat zelfs de grootste bitch weet om te toveren in een geile kwakbol. Dat maakt dat alle onheil in je kutleven uit je hersenen wordt gewist, nou ja, op z’n minst tijdelijk dan. Het spul dat als je er maar voldoende van inneemt, je in staat stelt een heel nummer van Bløf aan te horen. Volgens recent onderzoek van de Finse wetenschapper Kari Poikolainen (een echte Fin, geen Marokkaan), “voormalig alcoholexpert” voor de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), is alcohol niet alleen sociaalpsychologisch gezien een zegen voor de mensheid, maar bovendien ontzettend bevorderlijk voor onze gezondheid en zelfs levensverlengend, dus we mogen aannemen dat alcohol binnenkort met stip binnenkomt op de schijf van vijf! “Uit de resultaten blijkt dat matig drankgebruik beter is dan onthouding en overmatig drankverbruik slechter, maar de gemiddelde waarden liggen zeker hoger dan de huidige richtlijnen.” Met dat laatste bedoelt onze Finse vriend dat het betuttelende 2 glaasjes per dag veuls te laag is, en dat je gerust meer dan 13 glazen wijn per dag kunt drinken zonder dat het je gezondheid schaadt. Om dat te halen zou je al bij het ontbijt moeten beginnen, dus de term drinkontbijt krijgt binnenkort een geheel nieuwe betekenis. Wijn komt straks in de supermarkt gewoon tussen de Healthjuices en kruidenthee in te staan, en als het dan toch allemaal zo goed voor je is, dan moet ook de leeftijdsgrens om alcohol te kopen terug naar 12 jaar. Nou ik schenk er nog één in, hoor! Op jullie gezondheid!

Reaguur dan!

15 reaguursels op "Proost!"

avatar
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat weten wanneer
Reet

Pløp

Gekke Tonnie is dating your sister
Gekke Tonnie is dating your sister

OLO @ drinkontbijt!

Ome Mc

Dus binnenkort kan ik m’n kratjes HJ claimen bij de verzekering (na aftrek van €250 eigen risico natuurlijk)?

fishbowl

 

SMATT

Overigens. wie is de mevrouw op het topicplaatje?

SMATT

jaaa, lang leve tineye reverse image search.

Het is Kristen Wiig

Het is Kristen Wiig,

SMATT

nou ben ik ondertussen best fan van Kristen, maar bovenstaande herhaling is het gevolg van de naardetyphusvernieuwde vormgeving en machine onder retecool.

Het zuigt

E.R. Deoz

Volgend jaar dus pils bij het Koningsontbijt. 😀

wout

Euh, het gaat over 13 units, niet 13 glazen.

Weirdoinventor

Volgens mij is een unit twee glazen, en dat staat vast ergens in de Bijbel dus is het waar. Proost.

MadDieu

Een unit alcohol is gelijk aan 10 milliliter c.q. 7,9 gram puur spul. (http://en.wikipedia.org/wiki/Unit_of_alcohol)

Hoeveel alcohol zit in een glas?
Een wijnglas wijn, een bierglas pils en een borrelglaasje gedestilleerd, leveren evenveel alcohol: 10 gram. Is 1,25 unit. (http://www.gezondheidsnet.nl/verslavingen/7-vragen-over-alcohol)

MadDieu

Dertien units is ruim 10 glazen pils.
Oftewel 21 glazen evenementenpils a € 3,- . Wie zo dom is dat te verbrassen in een bar-toiletcarroussel kan zich niet meer stom drinken.

Ds. Ploppo

Dat gezeur over verantwoorde units gaat nergens over.
Als je met z’n tweeën een fles wijn opentrekt dan gaat ie op. Dan kun je wel domme pogingen doen om 2/3e fles te drinken en op die manier met 2 flessen drie dagen te doen, maar dan verplicht je jezelf je rode Chateauneuf du Pape bij gestoofde zalm te schenken en dat is echt zonde en goor bovendien.
Nee, een fles moet op. Da’s 375 cc p.p. iets meer dan 5 units. Dat betekent nog steeds een afname van de kans op hart en vaatziekten, geen significante leverproblemen en een iets verhoogde kans op bootbreuken wegens Osteoporose. Osteoporose kun je tegengaan met lichaamsbeweging en Calcium. Luxemburgse wijn is rijk aan Calcium en mijn flessen liggen in de kelder (het halen ervan vereist lichaamsbeweging). Kortom, probleem opgelost. Proost.