Vroeger, lieve Retecoollezertjes, won ons land vrijwel ieder jaar het Eurovisie Songfestival, maar dat kwam omdat alléén Nederland meedeed, dus zodoende. Het heette toen ook nog gewoon Guldenvisie Songfestival, want de Euro kenden we helegaar nog geeneens niet. En Politici met een visie op de Euro had je toen al helemáál niet! Ja, de goeie ouwe tijd was dat… In de loop der tijd kwamen er wat landen bij, maar vooral de laatste jaren loopt het helemaal storm met al die MOE-lamders die elkaar qua stemmen gewoon vals de hand boven het hoofd houden terwijl die Hoge Heren in Brussel gewoon passief toekijken wharrgarbl Greet!!!11! *schuim van mondhoeken veegt* De laatste keer dat ons landje het Songfestival won was in 1975, en sindsdien zijn er alweer drie Elfstedentochten en twee verloren WK-finales verstreken, om het allemaal maar eens in het juiste perspectief te plaatsen. Maar er gloort licht aan het einde van de tunnel! Niet alleen staan we in de Finale morgenavond, maar de Common Linnets, letterlijk vertaald “Kneuzen”, worden door de Engelse Bookmakers, en dat zijn Songfestivalkenners bij uitstek naar het schijnt, tot de grote kanshebbers gerekend! Wat ik me dan afvraag is hoe het Songfestival er volgend jaar uit ziet als Nederland daadwerkelijk wint? In hemelsnaam geen presentatie door Jan Smit en die valse nicht van een Cornald Maas, want dan zapt een compleet continent acuut weg op die prachtige avond in mei 2015. Zelf zou ik graag Maarten van Rossum de presentatie zien doen, maar wellicht is dat niet helemaal realistisch. Hoe ziet u graag dat Nederland zich volgend jaar aan de rest van Europa presenteert?

16

Reaguur dan!

avatar
16 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
11 Comment authors
Tumblr is now for toddlers: No sex, no latex, no fucking around. Don’t even look for it | Japan Subculture Research Center AnnexWeirdoinventor 13.0 loopt nog een versie achterPuh!ApenkoningRoel Zwaar Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat weten wanneer
Mohammed Said al Sahaf

Combineren, Sterren Presenteren Het Songfestival met Patty, Gordon, Geer, enz.

Puh!

Of Ancilla, en dan met een doorgesnoven Gordon ernaast, geeft een goed beeld van de nederlandse cultuur

Weirdoinventor

Gewoon integraal invoegen in hoe die show van Paul de Leeuw deze week ook alweer heet, met vooraf live uitvoeringen van alle Nederlandse inzendingen waarvan de uitvoerder nog leeft, en dat ze dan elkaar mogen bejureren.

Dan moeten we alleen die drie marstronauten nog ergens kwijt, als inspirerende nationale en Europese helden.

Weirdoinventor

Heb ik trouwens toch weer wat geleerd, kneuzen komen in heel Europa voor, behalve op IJsland, want daar is het te koud voor kneuzen. Tijd om te migreren?

Frodooh

Geraldine Kemper en Tim hofman

Bismarck
Bismarck

Een lekker wijf is in ieder geval verplicht (doen andere landen ook altijd) en ik heb eigenlijk al twee best goede voorstellen daarvoor in de plempsels hierboven gespot.
.
Ik dacht trouwens dat het kneuters waren.

MadDieu
MadDieu

Als we nou eens beginnen met te onderzoeken waar al die zangers en zangerinnen fiscaal kantoor houden. Volgens mij winnen we dan ieder jaar. 😀

Ds. Ploppo
Ds. Ploppo

Zo’n verschrikkelijk belangrijk event kan alleen maar door Koningin Maxima gepresenteerd worden.
Doet die ook nog eens wat voor haar centen; bovendien spreekt ze d’r talen.

Maar het zal Linda de Mol wel weer worden.

Verder lijkt het me een prima idee om het verder simpel te houden. Geen lichtshows en vooraf opgenomen geluidsbanden, maar iedereen unplugged en het liefst in zijn of haar eigen taal (dan zijn we tenminste van dat stuitende Engels van die Oostblokkers en knoflookvreters af).

Tot slot mag de puntentelling op de schop. Iedereen begint met 100 punten en je kunt 1,2,4,8 en 14 punten afpakken van de artiesten die het meest irriteren. Dat is een stuk natuurlijker dan het huidige beloningssysteem. Iedereen die door de nul gaat mag de komende 5 jaar niet meer meedoen.

Illuminatus Magnus
Illuminatus Magnus

Het gaat bij die naam vast om de Latijne naam: carduelis cannabina. En dat betekent: zang-duel tussen twee cannabis-gebruikers.

Illuminatus Magnus
Illuminatus Magnus

Zie je wel, het is allemaal de schuld van Den Uyl.

Roel Zwaar
Roel Zwaar

Ik zou de presentatie door de volledige cast van Jiskefet willen laten doen.

/toedeledokie!

Apenkoning
Apenkoning

In your face mother fuckers

Puh!

De winnaar is natuurlijk een prachtige metafoor voor Europa: denken dat je uit de puinhopen oprijst naar nieuwe hoogten met wat cosmetische ingrepen.

Weirdoinventor

En als Jiskefet onverhoopt afbelt m een griepje kunnen misschien de New Kids nog wel invallen. “Jij kan helemaal niet zingen, kut! Of wel soms?!”

trackback

[…] a pirate expedition, internet activist Ancilla Tilia discovered that Tumblr has had it’s balls stolen. *image from […]