De Australische politicus Malcolm Roberts mocht in het programma ABC’s Q&A komen praten over klimaatverandering. Iets waar hij niet in gelooft.

Nadat hij begon met ‘er is geen data hierover’, bleek de Engelse deeltjesfysicus, lid van de Royal Society en hoogleraar aan de Universiteit van Manchester, alsmede presentator van wetenschappelijke programma’s en all round nerdy badass Brian Cox het daar niet mee eens. Cox bleek ook voorbereid naar het programma gegaan te zijn: ‘I brought the graph’, aldus Cox, die namelijk niet vanwege zijn mooie ogen deeltjesfysicus, lid van de Royal Society en hoogleraar aan de Universiteit van Manchester, alsmede presentator van wetenschappelijke programma’s en all round nerdy badass is geworden.

Hierna was het volgens Roberts gelukkig allemaal een complot van de NASA en werd het pas echt hilarisch.

Reaguur dan!

5 reaguursels op "Klimaatontkenner op tv: kom dan met data! Brian Cox: OK.."

avatar
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat weten wanneer
Bismarck

Die zit dus nog minstens drie jaar in de Senaat om de conservatieve regering van Australië daar aan meerderheden te helpen om het klimaatbeleid te slopen (in de Senaat hebben de conservatieven geen meerderheid en One Nation is deel van de Crossbenchers).

Dirk Harlaar

Wat is een klimaatontkenner? Iemand die ontkent dat er een klimaat is?

Ds. Ploppo

De zoveelste eikel die z’n vrindjes in de olieindustrie tevreden wil houden. Het patroon is altijd hetzelfde. Eerst claimen dat metingen helemaal niet op global warming duiden. Meestal is dat al voldoende. Maar als het bewijs zich opstapelt ga je over tot complottheorieën. Uiteindelijk is er nog maar een uitweg en dat is de klimaatwetenschappers gewoon ontslaan. Dat doen ze in Australië dan ook maar.

Bismarck

“Uiteindelijk is er nog maar een uitweg en dat is de klimaatwetenschappers gewoon ontslaan. Dat doen ze in Australië dan ook maar.”

Dat klinkt misschien als een cynische opmerking, maar het is helaas maar al te waar.

Ds. Ploppo

Duh.. dacht je dat ik zomaar iets riep? Voordat ik zo’n reactie tik gaan er vaak tientallen seconden van gedegen onderzoek aan vooraf.
Overigens zijn er nog meer klimaat-ontkennings-tactieken. Je kunt zelf onderzoeksinstituten oprichten die steevast met voor jouw gunstige resultaten komen en wetenschappers omkopen… uhhh.. betalen om er eens op een andere manier naar te kijken. Het laatste redmiddel voor de olie-industrie is het opkopen van patenten van technieken die energiebesparend zijn. Vervolgens doe je daar dan niets anders mee dan voorkomen dat derden inbreuk op het patent maken. Maar dat is duur en doorzichtig. Het klimaatonderzoek dwarsbomen heeft dus de voorkeur.