Lá ar dóigh agaibh! Voor vandaag is de Retebunker groen, de slotgracht er omheen ook en wordt er in alle drankjes kleurstof gedaan zodat het groen lijkt (behalve koffie en Guinness, want dat is gewoon raar.).

Het is namelijk St. Patrick’s day. Voor de leken onder ons: dat is een soort koningsdag, maar dan zonder koning en met Ieren. En groen in plaats van oranje, want King Billy heeft het nooit voor elkaar gekregen om de hele Ierse bevolking te verketteren, onder zijn protestantse bewind te scharen

De folkbard des Retecools heeft dan een druk weekend voor de boeg. Maar ook Hotel Inntel in Zaandam, al best wel groen van zichzelf, doet er iets mee. Want toeristen. En dus hebben ze dat hele gedrocht in de groene verlichting gezet.

Ja, over the top mag, maar dat WAS dit ding al…

Mocht u dus vanavond zin hebben in een feestje: leg een goed bodempje. Guinness Stew is een prima. Of, zoals Taart dat noemt: gooi aardappelen (eerst schillen), wortelen, wat kruiden, rundvlees (even aanbraden), suiker, tomatenpuree, een liter Guinness en water in een pan en kook het tot ALLES kapot is. 2/3 uur is meestal voldoende, trouwens.

Maar in ieder geval een bodempje, en begeef je dan naar de lokale Ierse kroeg. Of wat daar in het specifieke gehucht voor door moet gaan. Het kan ook het oude raadhuis zijn, wat sinds het failliet van de PvdA niet meer in gebruik is.

There’s an Irish pub everywhere. Except in Saudi Arabia. ~Sean Cannon, Dubliners

Eenmaal daar zorgen dat het eerstvolgende wat je je herinnert is dat je je afvraagt hoe je thuis bent gekomen en/of waar je dan wel bent en je hebt een prima St. Patrick’s Day gevierd. De dresscode is dus groen, en net als met Koningsdag is over-the-top voor één keer in het jaar dus ook helemaal prima. Beannachtaí na Féile Pádraig oraibh féin!

DELEN HEERST HARD
VORIGE HEERSPOSTPvdA: Wij hebben het niet geweten
VOLGENDE HEERSPOSTTrevor Noah, leave Holland alone.
Mc doet er niet aan mee, maar gewoon wat hij zelf wil. Heeft chronisch mening, blank, man, hetero. Begint vaak spontaan vanuit het niets te zingen. Heeft alle grappen over de bard uit Asterix & Obelix nou wel gehoord.

Reaguur dan!

7 reaguursels op "Happy St. Patrick’s Day"

avatar
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat weten wanneer
cspr
Actief baasje
cspr
Actief baasje

comment image

Ds. Ploppo
Actief baasje

Sinds ik een aantal jaar geleden in een Ierse pub terecht kwam waar een dronken stel in leder gehulde jongens met een button “Kiss me, I’m Irish” zich op kwamen dringen ben ik toch wat voorzichtiger geworden.

St. Patricks hoort gevierd te worden met lieve ietwat naïeve Ierse meisjes. Waar vind je die nog?…

cspr
Actief baasje

In Goes

cspr
Actief baasje

comment imagev

Skyclad
Snarf

Sean Cannon is al een tijdje niet meer in KSA geweest denk ik…. https://www.facebook.com/pages/Jis-Irish-Pub-Al-Olaya-KSA/378117285562204