Dominic Cummings, de campagneleider van het Leave-front, is teruggekomen op zijn standpunt dat de Brexit een puik plan zou zijn voor Groot-Brittannië. Hij was de man die met de slogan op de Brexitbus kwam, dus hij heeft nogal een u-turn gemaakt, meningwise. Hij noemt de Brexit inmiddels een ‘error’ en een ‘guaranteed debacle’.

Dominic Cummings verzon ook de slogan: “Vote leave. Take control.” waardoor twijfelaars begonnen te geloven dat een afsplitsing van de EU beter zou zijn voor het land dan te blijven.

Twitter

Op Twitter heeft Cummings zich al eerder negatief uitgelaten over de op handen zijnde Brexit waar hij eerst nog zo’n voorstander van was. Op 3 juli beantwoordde hij een tweet met de woorden dat hij het referendum een dom idee was en dat de EU verlaten een fout zal zijn.

Reaguur dan!

6 reaguursels op "Grootste Brexit-voorstander komt erop terug"

avatar
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat weten wanneer
Monade

zijn standpunt dat de Brexit een puik plan zou zijn voor Groot-Brittannië.

Dominic Cummings heeft een heul interessante blog die ik vanwege de hoge informatiedichtheid in hele kleine stukjes tot mij neem. Ik vind hem een brits-rechtse tegenhanger van Yanis Varoufakis(*)

Cummings gedachtengang is écht een stuk subtieler dan “Brexit for da win!1!” En dat staat trouwens gewoon in het artikel dat jij aanhaalt maar blijkbaar overheen leest:

Dominic Cummings, the Vote Leave campaign director, described the referendum as a “dumb idea” before other ideas had been tried to win back powers from Brussels.

Dat was en is zijn standpunt: niet je botweg speelgoed oppakken en weglopen uit de zandbak, maar eerst proberen te onderhandelen met Brussel. Of dat gepast en gerechtvaardigd is, is vers twee. De UK is al jaren een ‘pain in the ass’ van de EU. Altijd uitzonderingen bedingen, altijd het vieze gekonkel van ‘the City’ beschermen tegen regulering en eerlijke mededinging, enz.

He has also warned that Brexit is shaping up to be a “guaranteed debacle”, without big changes in Whitehall to deliver a successful negotiation.

Hij deed op zijn blog uitgebreid een boekje open over Whitehall. Denk ‘Yes Minister’ in het echie maar dan niet grappig, En aangezien Theresa May haarzelf, de tories, en de ‘hard brexit’ keihard in de voet schoot, gaat Cummings bunkerhard gelijk krijgen.

(*) Het (ha!ha!) gedachtengoed van Mark Rutte, Femke Halsema, Martin Bosma enz zijn de purkjes uit de verkouden neuzen van de honden van Cummings en Varoufakis. Waarom moet bestuurlijk Nederland het hebben van zulke kleuters?

Ketsman

Vrees niet Engeland, ik heb een plan om jullie te bevrijden.
comment image

Bismarck

Misschien zijn de memberries op in Londen?

ThE_ED

Ja, een Brexit lijkt leuk en makkelijk. Maar pakt toch anders uit. Of niet.

Flepz0r

Makkelijk en snel en eenvoudig. Oh wacht

RobM91

Plaats vergaan is afgegaan. DaagDaag