Burgemeester Eberhard van der Laan is er al bijna 3 jaar mee bezig: een grootschalig project om de wallen in Amsterdam onder handen te nemen door onder andere het opkopen van prostitutiepanden. Dit zou moeten gebeuren door ‘1012 Inc’.

Dat ging echter niet al te makkelijk want zowel de coalitie in Amsterdam als de markt zelf zien het project niet erg zitten. Maar gelukkig was daar Syntrus Achmea die in samenwerking met Stadgenoot, best wel een paar miljoen in dit project wil pompen. Nou is Syntrus Achmea gewoon een vastgoedbedrijf dus als die denken dat dit een commerciëel slimme zet is….

Het Rabobank Pensioenfonds en het Bedrijfspensioenfonds voor de Landbouw worden via Syntrus Achmea RE&F aandeelhouder in dit publiek-private bedrijf

Dus van de meer dan 20 partners waarmee gesproken is, wilde alleen een vastgoedondernemer deze joint venture aan, maar dan wel door geld uit een pensioenpot te combineren met geld van de gemeente. Wat denkt u, is het oude stokpaardprojectje van Lodewijk Asscher de oplossing voor de problemen met mensenhandel? Is het een goede investering van uw pensioengeld?

Reaguur dan!

avatar

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
Laat weten wanneer