De Dordtse teflonfabriek van het Amerikaanse Chemours (voorheen DuPont) stoot een kankerverwekkende chemische stof uit, zo meldde de Volkskrant woensdag. Deze stof kan volgens toxicologen die de troep onderzochten een gevaar opleveren voor de omwonenden en werknemers.

De betreffende stof, GenX, is in laboratoria getest, waarna ratten en muizen last kregen van kanker, nierziekten, leverschade en vruchtbaarheidsproblemen. Of het bedrijf dus maar wil ophouden met de uitstoot van dit niet al te gezonde goedje.

Foto: bijna kanker
Foto: kanker

Volgens een woordvoerder van het bedrijf is er echter niks aan de hand. De stof is heel niet kankerverwekkend, zo wist Chemours gisteren te melden (The Independent schreef in maart al dat het dat enorm wel is). Ook stelde het bedrijf woensdag al dat de blootstelling eraan ‘heel ver onder de niveaus ligt waarop eventuele effecten zijn waargenomen in de laboratoriumtesten’.

Foto: Bijna dood
Foto: Bijna dood

Vandaag echter komt de woordvoerder met een wel heel bizar verhaal. Volgens een woordvoerder van Chemours, die kennelijk niet heel veel weet van hoe chemie werkt (of gif, of kanker, of woordvoering), is er vooral niks aan de hand, want ‘Als je twintig liter water drinkt, krijg je ook kanker.

Foto: nog een stap dichter bij kanker.
Foto: nog een stap dichter bij kanker.

Verbazende uitspraak, want na 20 liter water (we gaan er hier van uit dat de woordvoerder het over een dagelijkse hoeveelheid heeft, omdat 20 liter per week best normaal is en per maand dodelijk weinig), krijg je helemaal niet meer de tijd om kanker te ontwikkelen. Dan ben je namelijk al lang hartstikke dood.

Foto: water
Foto: water

Reaguur dan!

2 reaguursels op "Chemours: van 20 liter water krijg je ook kanker"

avatar
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat weten wanneer
xaderp.

Zoals ik het las zit het spul ook in flosdraad en anti-aanbak-pannen, en is het dus niet alleen voor de werknemers een gevaar…

Oh, het valt toch mee, als je de brochure moet geloven.

As described further below, DuPont™ GenX technology is a more sustainable solution that includes a new processing aid with a favorable toxicological profile and very rapid bioelimination, combined with unique environmental exposure control technologies that reduce the potential for environmental release and exposure. GenX technology also enables the production of fluoropolymer resins, and end-use articles made from the resins, that contain extremely low to non-detectable residual processing aid content.

https://www.chemours.com/Industrial_Bakery_Solutions/en_GB/assets/downloads/Chemours_GenX_Brochure_Final_07July2010.pdf

Hoofdmeester

Het zit ook in aluhoedjes. Behalve die gemaakt van biologisch alu dat buiten heeft mogen grazen.