Volgens de BBC meldt de politie in Kabul dat er rond de Amerikaanse universiteit schoten en explosies zijn te te horen. Volgens de politie wordt de universiteit aangevallen door gewapende mannen. Speciale eenheden zijn ingezet

“We are stuck inside my class with other students. I heard explosions and gunfire is going on close by,” a student told AFP news agency by telephone.

De Amerikaanse Universiteit is in 2002 opgericht als de eerste onafhankelijke universiteit van het land. Het is een non-profit organisatie die wordt onderhouden door filantropen vanuit Amerika. De universiteit heeft als doel om iedereen toegang te geven tot betere scholing. Pas in 2011 is de bouw afgerond van de school en de campus en de konden de eerste 789 studenten beginnen. In 2013 is de universiteit gegroeid tot 958 studenten waarvan de helft vrouw. Economische studies zijn het populairst.

Update: Tenminste 1 dode en 14 gewonden

DELEN HEERST HARD
VORIGE HEERSPOSTReteWiki is back again!
VOLGENDE HEERSPOSTIs dat een groot zwaard, of ben je gewoon blij me te zien?
Frodooh heeft jarenlang leuke bijdragen geschreven voor Retecool. Hij heeft redactieleden naar de Ardennen en BBQ's vervoerd en ze met hun dronken kop weer veilig thuis afgezet en is nog steeds aan het afbetalen dankzij een 'slimme financiële tip' van Flepzor de belasting koning. Frodooh flikkerde in 2017 in een zware depressie en daar waren ze niet blij mee op de redactie. Daarom hebben ze hem zonder pardon uit de redactie geschopt zonder hem daarvan op de hoogte te stellen. Retecool is Slegts für Lolbroeken tenslotte. Bedankt voor al die fijne jaren jongens!

Reaguur dan!

avatar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
Laat weten wanneer