Ja, inderdaad, de titel van deze post is nogal bizar, maar dat is de gebeurtenis in kwestie namelijk ook, dus dat past.

Eergisteren is namelijk de Serbian Orthodox Cathedral of St Sava aan de 25th street op Manhattan afgefikt. En niet zo’n beetje, maar echt volledig. Het enige dat nog staat zijn de stenen muren van de kerk, voor de rest is er niets meer over van dit Landmark building, zoals ze monumenten in Amerika noemen. De kerk is tussen 1850 en 1855 gebouwd als Trinity Chapel Complex en was lange tijd de enige Orthodoxe kerk van Amerika.

Trinity_Chapel_Complex
“Alles is weg – Gerda Smit”

Inmiddels is het onderzoek naar de brand in volle gang en dat is niet voor niets, want de “officials” noemen de brand “supsicious”. Er is niemand omgekomen bij de brand en slechts één persoon is behandeld wegens het inademen van rook. Check hier een behoorlijke lading foto’s van de kerk in kwestie en de brand en hieronder een video van de brand. Vanaf net iets voor de helft gaat het echt helemaal los en spuit het vuur letterlijk uit het roosraam boven de hoofdingang.

1

Reaguur dan!

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Bismarck Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat weten wanneer
Bismarck
Bismarck

“was lange tijd de enige Orthodoxe kerk van Amerika.”
Hier had ik graag wat bewijs van gezien. Uit mijn hoofd ken ik toch zeker twee oudere Orthodoxe kerken in Amerika (ik had er ook nog eentje in Kodiak verwacht, maar die kon ik zo snel niet vinden).