More

  RECENTE POSTS

  De TOP2000: If You Can’t Beat Them, Join Them!

  Zeer geachte dames en heren van de Staatsomroep, onlangs werd ik geattendeerd op de vacature voor TOP2000 redacteur bij de NTR. Na het lezen van de vacaturetekst werd ik helemaal hyper van enthousiasme, want de vacature is mij volledig op het lijf geschreven. Ik zal u kort uiteenzetten waarom ik uw ideale kandidaat ben.

  In uw vacature vraagt u om een “korte doch orginele” motivatie, waarvan acte. Als redacteur van het kwaliteitsblog Retecool schrijf ik al heel wat jaren met verontrustend grote regelmaat over de TOP2000, vanuit allerlei invalshoeken. Op het eerste oog lijken mijn stukjes misschien een tikje negatief over te komen, maar u moet ze natuurlijk als opbouwende kritiek zien. Bovendien, zoals Goethe dat zo mooi verwoordde: “Was sich neckt das liebt sich”. Ik plaag jullie maar een beetje! Dat ik de TOP2000 een warm hart toedraag blijkt overduidelijk uit mijn bezorgdheid over het democratisch gehalte van het stemproces. Ook heb ik nog eens betoogd dat de TOP2000 het hele jaar te beluisteren zou moeten zijn. In een ander schrijven heb ik uitgelegd dat mensen misschien te enthousiast over de TOP2000 raken in het verkeer, met alle gevaren van dien, en ook anderszins over de keerzijde van het massale succes van uw prachtige eindejaars event! Ik heb in het verleden op dit blog zowel vooraanstaande wetenschappers hun zegje laten doen over de TOP2000, alsmede andere inhoudsdeskundigen met wellicht een afwijkende mening een podium geboden. Zelfs als mensen incidenteel kritisch zijn over Matthijs van Nieuwkerk en z’n suffe Top2000 a gogo gezeik ga ik dat niet uit de weg. Kortom, ik kan als geen ander full Leo Blokhuis gaan over alle ins and outs van de TOP2000. Salaris lijkt me geen probleem. Wanneer kan ik beginnen?

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  8 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  8 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Monade
  21/09/2018 - 16:23 16:23
  Reet
  Beheerder
  Antwoord aan  Monade
  21/09/2018 - 16:35 16:35

  Geretweet!

  Monade
  Antwoord aan  Reet
  21/09/2018 - 16:44 16:44

  Twee retweets en drie likes. Wé tijdens je sollicitatiegesprek noemen, webbie!

  /Spare him his life from this monstrosity

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  21/09/2018 - 16:48 16:48

  Mijn zegen heb je en ik verwacht natuurlijk wel een wat afwijkende samenstelling in vergelijk met vorige jaren.

  Het blijft natuurlijk een kwestie van “De meeste stemmen gelden” en aangezien menig huidige top-2000 muzikant zijn instrumenten absoluut niet lijkt te stemmen, vallen deze dus direct af.
  Bij instrumentale nummer zijn er geen stemmen te horen. Weg ermee, dus.

  Verder moet de verdeling eerlijk zijn. Alle nummers exact even lang. Ik ga voor twee minuten (da’s net aan het randje van de concentratiespanne van een top2000 luisteraar). Maar niet afhakken. Dat is barbaars Vertraag/versnel domweg het nummer zodat er 2 minuten overblijven.

  Ik barst verder nog van de goede tips. Je weet me te vinden. Begin december lijkt me vroeg genoeg. E.e.a. moet toch in een weekje in elkaar te draaien zijn.

  Zoute snor
  Antwoord aan  Ds. Ploppo
  21/09/2018 - 20:31 20:31

  Succes met het vertragen van Napalm Death’s “You suffer” naar twee minuten. En gegarandeerd dat deze in de top 2000 komt als je dit systeem adopteert!

  Monade
  Antwoord aan  Zoute snor
  21/09/2018 - 20:44 20:44

  Heh! Ook ik heb naar aanleiding van Ds. Ploppo’s potsje er speciaal op YT naar zitten zoeken. Ken jij toevallig de naam van het (Napalm Death?) album met 99 nummers (meer passen er niet in een CD tracklist) dat toch maar 14 minuten duurt of zo?

  Voor de liefhebberts en millennialkutkoterts: jullie vaders/oudere broers luisterden vroeger naar dit soort muziek:

  https://www.youtube.com/watch?v=AJ4hFe_IFLk

  Met je Justin Bieber.

  /Zet maar weer eens “Blackwater Park” op. Bas Taart is ok.

  Zoute snor
  Antwoord aan  Monade
  21/09/2018 - 22:05 22:05

  Het enige wat me te binnen schiet is short music for short people, maar dat is een punk compilatie.

  grotesnor
  Antwoord aan  Monade
  22/09/2018 - 16:03 16:03

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN