Wie deze week DWDD heeft gezien kan het niet ontgaan zijn: Popprofessor Leo Blokhuis is opgetogen over een veelbelovend nieuw bandje dat hij onlangs helemaal zelf ontdekt heeft! Muziekliefhebbers als wij natuurlijk zijn gingen we met rode wangetjes van opwinding bij De Grote Alwetende Muziekkenner langs.

“Hoi Leo, vertel nog eens wat er gebeurde?”
“Nou ik was vorige maand met m’n nieuwe vriendin in Arnhem, en raakte verzeild in een obscuur klein zaaltje, als ik het me goed herinner Het Gelredome. Er waren die avond amper, mwah, wat zal het zijn geweest, nog geen 50.000 man aanwezig. Plots betrad de hoofdact het podium, en vanaf de eerste noten dacht ik: deze band gaat nog eens heel groot worden.”
“Je weet nog wel hoe ze heetten?”
“Jazeker: Coldplay! Echt niemand uit mijn informatiebubble kennissenkring had er ooit van gehoord. Waar deze muzikanten uit het niets vandaan komen is me een compleet raadsel.”
“Coldplay?? Ja maar…”
“Ik zeg altijd dat er na 1977 geen enkele goeie muziek meer is gemaakt, maar ik denk serieus dat Coldplay wel eens de uitzondering op de regel kan zijn. Ik geloof steeds minder dat het gaat om absolute kwaliteit van muziek, maar om muziek die op enig moment jouw leven raakt. En ergens rond 1977 ben ik gestopt naar nieuwe muziek te luisteren dus dat kan kloppen. Juist die verbinding van een plaat met je eigen leven maakt muziek bijzonder, denk ik. Dat houdt zo’n TOP2000 ook levendig. Dat je naast Paul Mccartney, David Crosby, en andere jonge honden artiesten als Coldplay krijgt, die de schooljeugd mooi vindt. Frank Sinatra is bijvoorbeeld ook wel aardig, maar toch meer iets voor de oude generatie.”
“Gast…. meen je dit serieus…?”
“2017 heeft sowieso veel nieuwe dingen gebracht, waar ik dankzij m’n nieuwe vriendin mee in aanraking ben gekomen. Zoals Compact Disks. Dat grammofoonplaten van vinyl wellicht in de toekomst vervangen gaan worden door zilveren schijfjes, daar moet je toch niet aan denken? Maar ja de vooruitgang, hè? Die hou je niet tegen. Je moet het omarmen zeggen ze. Nu ben ik op aanraden van mijn nieuwe vriendin onlangs een blog begonnen, een soort digital dagboek is dat, op de interwebs. Leuk speelgoed is dat, de interwebs, ik denk dat dat ook nog eens heel groot gaat worden!”

0 0 stemmen
REET DEZE POTS!
Abonneer
Laat het weten als er
guest
6 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Monade
06/12/2017 - 16:48 16:48

Dan durf ik te voorspellen dat Leo binnenkort de geniale singer-songwriter Dinand W. ontdekt.

Valentijn, mede namens de gehele Nederlandse bevolking
07/12/2017 - 07:28 07:28

Nieuwe vriendin – ik dacht toch effe dat Ricky Koole vrijgezel was geworden.

Roel Zwaar
Lid
07/12/2017 - 08:49 08:49

David Crosby. Dat moet natuurlijk Bing Crosby zijn, anders is het te modern.

Bismarck
07/12/2017 - 10:48 10:48

Wie is Leo Blokhuis? Ik weet dat ze gekke leerstoelen hebben, maar dat hoogleraar Pop, dat is toch een grap zeker?

Toxteth O'Grady
Beheerder
Antwoord aan  Bismarck
08/12/2017 - 09:18 09:18

Kabouter Pop….
Dan beter hoogleraar *Plop!*

Vorkhenktruck
Vorkhenktruck
09/12/2017 - 11:44 11:44

Het bij muziek is net zo als bij sport, het geouwehoer eromheen maakt het niet interessanter, integendeel, maar je kunt er wel uren, dagen, jaren mee vullen. Kan professor Leo wel blokfluit spelen, maar het wordt natuurlijk nooit Rock and Roll, echt iets voor de bejaardensoos die Nederland heet. Iemand nog spruitjes?