More

  RECENTE POSTS

  Bussemaker wil mogelijkheden ministeronopleiding

  Het moet weer mogelijk worden om in het hbo een opleiding te volgen tot geestelijke van de kerk van het Vliegend Spaghettimonster.

  Dat wil minister Jet Bussemaker (Onderwijs), zo bevestigt haar woordvoerder donderdag naar aanleiding van berichtgeving in Trouw.

  Bussemaker heeft de hogescholen Inholland en Windesheim en de Vrije Universiteit verzocht om de mogelijkheden te onderzoeken.

  vliegend_spaghettimonster_20160129235036_2Wat haar betreft hoeft de opleiding geen vierjarige hbo-studie te zijn, maar kan dit bijvoorbeeld ook via een minor pastafarische theologie in combinatie met een opleiding pedagogiek.

  Dan kun je pedagogiek studeren en daarbinnen een ministeron-traject volgen. Of andersom: pastafarische theologie met daarin een minor op een ander vakgebied – aldus Bussemaker

  Geen succes
  Eerdere vergelijkbare opleidingen bleken geen succes. Slechts één afgestudeerde zou aan het werk zijn gegaan als ministeron.

  Spaghetti-with-meatballs
  Zo hoort het dus

  Volgens de minister is er echter, naast de wo-opleidingen, alsnog ook behoefte aan een hbo-opleiding tot pastafarisch geestelijke. Bussemaker hoopt dat goede ministerons kunnen helpen in de strijd tegen het te lang koken van pasta en het verbeteren van de gaarheid van de gehaktballen.

  De huidige ministerons leggen volgens haar nu vaak het accent op de theologie. “Terwijl die jongeren ook iemand zoeken die hen moreel de weg kan wijzen. Iemand die grenzen trekt”, aldus de minister.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  1 REACTIE

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  1 Reactie
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Bismarck
  18/02/2016 - 13:53 13:53

  “naast de wo-opleidingen, alsnog ook behoefte aan een hbo-opleiding tot pastafarisch geestelijke.”
  Wait wut? Je kan op de universiteit pastafarilogie studeren? Zal wel de VU wezen dan?

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN