More

  RECENTE POSTS

  Antoine Bodar is een kortzichtige extremist

  Water is nat, pindakaas plakt en priester Antoine Bodar is een kortzichtige extremist. Daar heeft hij nog maar eens blijk van gegeven tijdens een interview in de katholieke spreekbuis: de Volkskrant.

  Bodar noemt West-Europa een decadent Sodom en Gomorra waar alles maar kan en moet mogen. Het is in Bodar’s ogen te gek voor woorden dat met een collectieve zorgverzekering mensen zich van geslacht laten veranderen en homoseksuelen moeten zich al helemaal niet aanstellen. Zo was Bodar laatst nog in Ethiopië en daar heeft hij met eigen ogen gezien dat men helemaal geen last heeft van homoseksuelen of mensen die “omgebouwd moeten worden” (Bodar’s eigen woorden).

  Vanuit christelijk perspectief gesproken moet je het doen met het lichaam dat je hebt gekregen, je laat je niet verminken ­omdat we als land toevallig zo rijk zijn dat het kan

  Tja, Antoine… Wellicht komt dat omdat er in Ethiopië een straf van minimaal 10 jaar en maximaal 15 jaar staat op homoseksualiteit. Onnodig om te zeggen dat de straffen voor transseksualiteit aanzienlijk hoger zullen zijn. In veel Afrikaanse landen staat zelfs de doodstraf op homoseksualiteit. Maar ja, wij zijn decadent hier in Europa en in de landen waar dergelijke bizar hoge straffen staan op afwijken van de geldende norm gaat alles super goed!

  Volgens aartsbisschop Carlo Maria Vigano was Paus Franciscus al jarenlang op de hoogte dat kardinaal Theodore McCarrick op grote schaal kinderen misbruikte. Vigano vindt dat Franciscus moet aftreden.

  Over het kindermisbruik binnen de Katholieke kerk is Bodar aanzienlijk milder. Hij heeft een aantal jaar geleden inderdaad het boetekleed aangetrokken, maar erg veel verder dan “geloofwaardigheid terugwinnen” en “zelfreiniging” komt hij niet. Daar had natuurlijk moeten staan: “genadeloos hard aanpakken” en “zwaar straffen”. Maar niet in Bodar’s ogen. Aftreden van bijvoorbeeld de Paus, die op de hoogte zou zijn van kindermisbruik, is veel te rigoureus. Lering trekken, dat is wat ze moeten doen in de kerk. Dat treft, want met trekken hebben ze ongetwijfeld heel veel ervaring.

  Maar goed, het nogal ontluisterende maar eigenlijk ook weer niet verrassende interview met Antoine Bodar in de Volkskrant leidt ook weer naar positieve gebeurtenissen. Zo heeft (voorheen) overtuigd katholiek en homoseksueel Peter van der Vorst zich laten uitschrijven bij de katholieke kerk. Ben je katholiek en wil je ook uitgeschreven worden bij deze misbruikorganisatie, dan staat hier stap voor stap hoe zoiets in zijn werk gaat.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  8 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  8 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Der Webmeister
  Beheerder
  01/09/2018 - 19:17 19:17

  Ik zal binnenkort hier eens over mijn misdienaartjes verleden bij de RK Kerk posten.

  Der Webmeister
  Beheerder
  Antwoord aan  Reet
  01/09/2018 - 21:26 21:26

  Die beerput moet een keer op tafel

  Toxteth O'Grady
  Beheerder
  Antwoord aan  Der Webmeister
  02/09/2018 - 11:11 11:11
  Bismarck
  02/09/2018 - 11:44 11:44

  Kijk naar dat gezicht. Hij is de duivel!

  Puh!
  Redacteur
  Antwoord aan  Bismarck
  02/09/2018 - 14:10 14:10

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN