More

  RECENTE POSTS

  Hoe werkende mensen best wel genaaid worden

  Werkende mensen in Nederland worden best wel genaaid op verschillende fronten. Is je dat wel eens opgevallen? Voornamelijk lui die fulltime werken (kudos, gasten, goed bezig) worden in meerdere situaties behoorlijk gedwarsboomd door dingen die, als je er eventjes over nadenkt, eigenlijk nergens op slaan. Ik zal ze aan de hand van de casus van Bic eventjes bespreken, dan mag jij zeggen of je het herkent.

  Dit is Bic. Hij is een single volwassen man en hij wordt genaaid, omdat hij fulltime werkt.

  Bic
  Bic is een stickfigure. Hij is daarom niet discriminerend, seksistisch of anderszins beledigend voor wie dan ook.

  Terzijde: Ik geef hem nu even de naam Bic, omdat mensen steeds weirdere namen krijgen tegenwoordig en bij namen als ‘Jan’ of ‘Mohammed’ hangt er direct weer een etniciteit aan. Die etniciteit doet totaal niet ter zake voor deze situatie.

  Bic werkt dus fulltime ergens, maar hij woont ergens anders. Niet iedereen heeft namelijk de mazzel om vet dichtbij huis te kunnen werken. (Of vet dichtbij werk te kunnen wonen.) Hij moet eigenlijk best wel tyfusvroeg opstaan om op tijd op zijn werk te zijn. In de winter is het nog donker als hij vertrekt en al donker als hij thuis komt. Dat is op zich al een beetje genaaid, maar het geeft niet, want hij verdient zijn geld en dat is waar het allemaal om draait.

  Geld

  Geld moet je echter ook uitgeven, dus Bic wil wel eens wat kopen. Een trui bijvoorbeeld. Omdat Bic de hele week werkt en de winkels in zijn gemeente op zondag gesloten zijn wegens zondag, moet hij zijn trui kopen op zaterdag of koopavond. In sommige gemeenten is dat op donderdag, in andere op vrijdag. Bic woont in een kleinere gemeente waar de winkels altijd gesloten zijn op zondag, wegens iets met een christelijke achtergrond en zondagsrust of zo. Je hebt in het nieuws kunnen lezen wat daarmee aan de hand is momenteel. Vervelend. Het limiteert hem nogal in zijn koopvrijheid. Op zaterdag is het dan ook crisisdruk in de kledingwinkel, waar Bic niet enorm blij van wordt. Genaaid.

  Bic vindt het fijn om een trui gewoon even aan te trekken en dan af te rekenen als hij goed zit. Fuck hem, right? Moet hij maar online gaan shoppen en die bende laten bezorgen, right? En als die trui niet blijkt te passen weer terugsturen. Verder niet veel omslachtiger dan gewoon in een winkel even passen en kopen… Genaaid.

  Meds

  Bic is over het algemeen een gezonde man, want hij rookt niet en hij drinkt ook niet dagelijks alcohol. Toch krijgt ook hij wel eens wat fysieke klachten, want hij is nog steeds, you know, een mens. Nou ja, stickfigure, maar dat is nu even hetzelfde. Daarom wil hij graag de huisarts bellen om zijn klachten voor te leggen. Zijn huisarts is echter alleen tijdens kantooruren geopend en dan ook nog eens alleen tussen 9:00u en 10:30u telefonisch bereikbaar voor het maken van afspraken. Dit betekent dat Bic dus tijdens werktijd met de huisarts moet bellen. Genaaid.

  Goed, hij krijgt een medicijntje voorgeschreven door Dr. Dokter, maar die moet hij wel zelf ophalen bij de apotheek. Bic is single en woont alleen. Voel je hem al aankomen? De apotheek is alleen geopend op werkdagen tussen 8:00u en 18:00u. Bic is voor acht uur ‘s ochtends de deur al uit om op tijd op zijn werk te zijn en om 18:00u is hij nog niet terug, wegens fulltime. Dit betekent dat Bic dus VRIJ MOET NEMEN om zijn fokking medicatie te kunnen halen. Genaaid!

  Kortom

  Bic wordt, omdat hij fulltime werkt, gewoon steeds maar genaaid. Hij wordt aan alle kanten gelimiteerd om redenen die in 2018 echt helemaal nergens meer op slaan. Zoals je misschien gelezen hebt in de link hoeven winkeliers straks niet meer per se open te zijn op een (koop)zondag. Prima. Maar aan de andere kant mógen veel winkeliers dan weer niet open zijn op een zondag en dat is ergens niet eerlijk. Gelijke monniken, gelijke kappen, Nederland. Als het niet verplicht is om open te zijn op zondag, zou het ook niet verplicht moeten zijn om dicht te zijn en dat zou overal in Nederland horen te gelden wegens eerlijk. Dan kunnen mensen als Bic die geen fuck geven om welke religie dan ook en bijbehorende limiterende kutregeltjes gewoon hun trui kopen op allebei de dagen in de week dat ze niet hoeven te werken in plaats van alleen op zaterdag.

  Gelukkig begint het (koop)zondag-debat ook de andere kant op te schuiven, richting de 24 uurs-economie die de wereld eigenlijk allang is. Bic kijkt er nu al naar uit dat religieuze bullshit en 60+ers in de gemeenteraad niet langer voor hem bepalen wanneer hij een trui kan kopen of meds mag halen. Wij willen mensen als Bic die gewoon netjes werken voor hun geld en daarmee onze economie draaiende houden natuurlijk graag gezond en blij houden. Laten we ze het dan eens wat makkelijker maken. Omdat het kan.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  25 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  25 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Monade
  30/01/2018 - 12:32 12:32

  WakkerPedia ==> THATTAWAY

  Bic is een stickfigure. Hij is daarom niet discriminerend, seksistisch of anderszins beledigend voor wie dan ook
  Jawel, want het is een hij en, hoewel hij met een blauwe pen is getekend, is hij wit dus hij per definitie misogyn en sluit andersgekleurde vrouwen uit. Daar is heel veel subsidie en vernieling van andermans (m, maar geen v/*!!1!) have en goed voor nodig om dat recht te zetten.

  Monade
  Antwoord aan  Monade
  30/01/2018 - 13:52 13:52

  En hij is een stokpoppetje, dus hij doet ook nog eens aan fat shaming!!1!

  /Maar bedankt voor de hipsternaam ‘Bic’. Die houden we er in. “Mijn naam is Bic. Bic Parker.”

  bla
  bla
  Antwoord aan  Monade
  30/01/2018 - 15:03 15:03

  Geef je aan dat je hem/haar/het stickfigure Bic noemt omdat het vakje er niet toe doet ga je zoeken naar mogelijkheden om er een vakje aan te hangen, heb je dan last van aandachttekort of niet?

  bla
  bla
  Antwoord aan  bla
  30/01/2018 - 15:06 15:06

  En Bic Parker is pas leuk als ie met Sheaffer Waterman trouwt

  Monade
  Antwoord aan  bla
  30/01/2018 - 20:05 20:05
  Bismarck
  30/01/2018 - 12:48 12:48

  “Bic woont in een kleinere gemeente waar de winkels altijd gesloten zijn op zondag, wegens iets met een christelijke achtergrond en zondagsrust of zo.”
  Je kunt Bic eventueel minder kwalijk nemen dat hij niet naast zijn werk gaat wonen cq. werk vindt naast zijn huis (hoewel, het is toch écht een keuze), maar als hij vrijwillig in een dorpje gaat wonen dat niet alleen ver van zijn werk ligt, maar waar men ook nog eens collectief last heeft van Grefo, dan is hij gewoon een hardcore masochist en vindt hij het dus lekker om dagelijks hard en diep genaaid te worden met XXL dildo met het boek Psalmen schallend uit de stereo (maak daar maar eens een mooi mentaal plaatje van).

  Skyclad
  Skyclad
  Antwoord aan  Bismarck
  30/01/2018 - 13:13 13:13

  Psalm 69?

  Microzot
  Microzot
  Gast
  Antwoord aan  Bismarck
  30/01/2018 - 13:42 13:42

  Bic oefent daarnaast in volle tevredenheid zijn beroep uit,in een niet nader te noemen gesloten kerncentrale,in functie zijnde,als beveiliger van een niet nader te noemen beveiligings bedrijf.

  Toxteth O'Grady
  Beheerder
  30/01/2018 - 15:45 15:45

  Werken is voor sukkels.

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  30/01/2018 - 16:05 16:05

  Allemaal leuk en aardig, maar toch ff dit.
  Vroeger werkte mijn Ploppo Pappa in een winkel en werkte dus altijd op topdag zaterdag. ‘s Avonds kwam hij pas laat van z’n werk en ik zag pappa dus eigenlijk alleen op zondag en laat in de middag tijdens een zogenaamde rouleerdag (die slechts eens in de 5 weken op mijn vrije woensdagmiddag viel).
  Alleen zondag konden we dus leuke dingen doen. Op pad met het gezin en op visite naar verre familieleden; als ik mazzel had in de bergen (Veluwe) of op een exotisch eiland (Zeeland). Best iets om naar uit te kijken.
  Wij hadden thuis niet zo’n last van Grefo maar die zondagsrust kwam toch best aardig uit.
  Als de winkels op zondag open hadden geweest had ik mijn vader waarschijnlijk amper gezien.

  Nu is alles een kwestie van plannen en zal het voor ideale gezinnen waar beide ouders in deeltijd werken allemaal anders in elkaar steken, maar toch is het wel aardig om een afspraak te maken dat er 1 dag in de week is dat de meeste mensen vrij zijn.
  Dat wordt lastig als kleine middenstanders een deel van hun omzet naar de grote winkelketens zien verdwijnen omdat die met hun onderbetaalde tienerpersoneel wel 24/7 open kunnen zijn.
  En kom me niet aan met “rot op met je kutmiddenstand” want mijn eigen kaasboertje heeft tien keer betere spullen dan de Appie.

  Roel Zwaar
  Antwoord aan  Wtrdk
  30/01/2018 - 18:34 18:34

  Ja, moet je gvd maar meedoen met je kadaver! 24/7, niks gezin, relatie, vrienden, vakantie of onstressen. Sporten is voor mietjes, kleding kopen doe je ook maar lekker online als je zit te bouten.
  Hij heeft zeker ook de tent dichtgegooid toen hij naar de rechtbank ging he?

  MadDieu, drukt zijn snor
  Antwoord aan  Wtrdk
  30/01/2018 - 20:17 20:17

  Maar apotheek Paddepoel mag wel dicht blijven in het weekend.

  Bismarck
  Antwoord aan  Ds. Ploppo
  30/01/2018 - 19:03 19:03

  En jouw pappa kon niet bedenken dat hij op maandag-vrijdag toch geen hol verkocht, omdat alle klanten aan het werk waren en dat hij dus eigenlijk beter op zaterdag en zondag open kon zijn dan de rest van de week? En dat hij dan bovendien zijn Ploppies dus vijf ontbijten/namiddagen/avonden per week kon zien, zodat Ploppo nu niet zit te denken, wie was die man eigenlijk die op zondag het vlees kwam snijden?

  Ik snap het gewoon echt niet wat er zo moeilijk aan is. Bijna iedereen die veel geld uit te geven heeft werkt en voor de grote meerderheid is dat op maandag-vrijdag van 9-6. Als je werkt kun je niet winkelen, dus moet je als winkel zorgen dat je open bent op momenten dat al die lui die veel uit te geven hebben vrij zijn (dus op andere tijdstippen dan ma-vr 9-6), om bij jou iets te kopen.

  Ik loop goddomme megakapitalen op te potten (en als ik al wat uitgeef is dat óf in de supermarkt die bovenstaand principe wél doorheeft, óf bij een online winkel, zodat ik mijn pakketje bij een bouwmarkt kan ophalen, die bovenstaand principe in zoverre doorheeft dat ie in ieder geval ‘s avonds open is), simpelweg omdat winkels mijn geld blijkbaar niet willen. Naja, als je mijn geld niet wil mag dat, maar ga dan tenminste niet via de wet anderen je wil opleggen, zodat de wat slimmere ondernemers maar pech hebben.

  Monade
  Antwoord aan  Bismarck
  30/01/2018 - 20:11 20:11

  Ik snap het gewoon echt niet wat er zo moeilijk aan is.
  Lees Wtrdk’s linkje maar eens door. (Steeds langere) openingstijden zijn een voorwaarde om überhaupt een uitbatersvergunning te kunnen krijgen van de gemeente, om lid te mogen worden van de winkeliersvereniging, enzovoort.

  Dus Terra’s klacht is gewoon een consequentie van de stand van zaken, inclusief het uit de markt mogen drukken van kleine concurrenten door een draaideurarbeidspool van honderdveertien minderbegaafde pubers á € 3.14 per uur te beheren.

  Ik loop goddomme megakapitalen op te potten
  Al eens aan gedacht om te beleggen in e-guldens?

  Bismarck
  Antwoord aan  Monade
  30/01/2018 - 23:04 23:04

  Ik ben geen filantropische instelling (behalve voor mijn erfgenamen straks).

  Bismarck
  Antwoord aan  Monade
  31/01/2018 - 11:08 11:08

  Lees jij dan ook even de linkje onder Kortom? Die pusherij wordt straks allemaal bij wet verboden, maar je eigen openingstijden bepalen blijft ook verboden. Wat dat betreft ben ik het helemaal met Terra eens (de wonderen zijn de wereld nog niet uit). Prima dat je niemand dwingt om open te zijn, maar dan ook niemand dwingen om dicht te zijn.

  Het zielige kleine concurrentenverhaal gaat er bij mij niet meer in, als het om Nederlandse fabrieksschipvissers gaat die de kleine Franse vissertjes eruit drukken hoor je dat argument ook nooit van jou. Je kan als middenstander ook een uitzendpuber voor €3.14 in je winkel zetten en anders ga je terecht failliet (los van het feit dat die zogenaamde middenstander toch al aan het uitsterven is, voor de laatste levende fossielen moeten we gewoon niet zulke disproportionele wetgeving opzetten).

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  Antwoord aan  Bismarck
  31/01/2018 - 13:49 13:49

  Je kunt als middenstander geen kleuter op je winkel laten passen. Die heeft nl. altijd begeleiding nodig. Ik denk dat NL er zonder middenstanders heel sneu uit zou zijn.

  Monade
  Antwoord aan  Bismarck
  31/01/2018 - 20:01 20:01

  Die pusherij wordt straks allemaal bij wet verboden, maar je eigen openingstijden bepalen blijft ook verboden.
  Dus de ondernemer heeft hierin zelf niets te bepalen, precies wat ik al schreef.

  als het om Nederlandse fabrieksschipvissers gaat die de kleine Franse vissertjes eruit drukken hoor je dat argument ook nooit van jou.
  Dit komt omdat er de laatste tijd te weinig postings zijn om lekker op los te reageren, maar om hierop in te haken: er is een dwangmatige schaalvergroting die iedereen dwingt om hierin mee te gaan: van bioindustrie tot ict.

  Voor een heleboel branches is er al lang geen meerwaarde meer voor nóg meer schaalvergroting, maar het vergt mondiale samenwerking om dit terug te draaien. En dat zie ik niet snel gebeuren. Jammer. Heel jammer.

  Het meest schrijnende voorbeeld is inderdaad de fabrieksmatige overbevissing. Toevallig heb ik mezelf de afgelopen week daarin proberen te verdiepen, want ik schaam me om overheerlijke diepgevroren Alaska koolvis voor minder dan € 4 per kilo te kunnen kopen. Het valt niet mee om kwalitatieve informatie te vinden, maar zover ik nu weet zijn de meeste ‘fishery collapses’ gelukkig geen uitsterven van vissoorten behelst, maar dat de vangsten te klein zijn om fabrieksmatig te vissen. Boo fucking hoo. Ga maar wat anders doen met je leven.

  Monade
  Antwoord aan  Bismarck
  31/01/2018 - 20:02 20:02

  Comment awaiting moderation

  Wat is deze, reet?

  Toxteth O'Grady
  Beheerder
  Antwoord aan  Monade
  31/01/2018 - 21:40 21:40

  ftfy

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  Antwoord aan  Bismarck
  31/01/2018 - 10:23 10:23

  Vrij op maandag ja. Toen zat ik op school, weet je nog?
  En ja, ontbijt en avondeten ( en meestal zelfs de lunch) zagen we pappa ook, maar dat nog wat anders dan een hele dag samen vrij hebben om leuke dingen te doen.
  Dat kon dus op zondag, maar als het aan de 24/7 pushers ligt straks voor veel middenstanders niet meer.

  Rob
  Rob
  Gast
  30/01/2018 - 19:46 19:46

  Klinkt autobiografisch

  Meneer van Dale
  Beheerder
  31/01/2018 - 00:35 00:35

  Bic is een fucking millennial die bepaalde keuzes heeft gemaakt en verder niet moet zeiken. Er valt overal wel een mouw (desnoods van een op koopavond of op zaterdag gekochte trui) aan te passen.
  En als Bic een lul van een baas heeft die hem geen levensreddende medicijnen laat ophalen, dan is die baas natuurlijk een dief van zijn eigen portemonnee.

  Jero
  Jero
  Gast
  Antwoord aan  Meneer van Dale
  05/03/2018 - 15:33 15:33

  Verder is het natuurlijk gewoon zo dat iedere Bic in loondienst gewoon het recht heeft om in zijn werktijd naar de dokter of what ever medisch te gaan. Toch?

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN