More

  RECENTE POSTS

  Tweede Kamer ziet het licht: Subsidie Anti-Abortusclub Siriz moet stoppen

  Twee weken geleden bleek dat een voorlichtingsorganisatie rond ongewenst zwanger raken, Siriz, helemaal niet zo’n onschuldige voorlichtingsorganisatie bleek te zijn als ze graag doen voorkomen.

  Siriz is namelijk ontsproten uit de extreem religieuze organisatie Vereniging tot Bescherming van het Ongeboren Kind (VBOK). Die vereniging heeft tot doel gesteld het aantal abortussen in Nederland tot 0 te reduceren. En in 2012 heeft Siriz zich van deze organisatie afgsplitst hebben ze Siriz opgericht om jongeren voor te lichten over ongewenste zwangerschappen. Lees: GHIJ ZULT GEEN ABORTUS PLEGEN, WANT ANDERS KRIJG JE DE REST VAN JE LEVEN SPIJT! GHIJ ONBENUL!

  Uiteraard in iets andere bewoordingen, maar daar komt zo ongeveer de voorlichting van Siriz op neer. Nu zul je zeggen: Hey, prima toch. Als die toko dat wil voorlichten, dan is dat hun goed recht. En inderdaad. Maar uiteraard niet wanneer er jaarlijks 1,7 miljoen euro over wordt gemaakt naar deze reli-fanaten om dergelijke haat-boodschappen uit te dragen. Dat was overigens “slechts” 700.000 euro, maar is na een amendement van SGP-er Kees van der Staaij met één miljoen euro verhoogd. Per jaar dus! Om te zeggen dat je een ongelovige zondaar bent, die in de hel zal branden wanneer je abortus laat plegen.

  Dat blijkt nu in de Tweede Kamer toch ook wel een beetje gevoelig te liggen. Zo gevoelig dat een overgrote meerderheid van de Kamer nu eist dat deze haatzaai-subsidie per direct wordt top gezet. Wanneer een organisatie zijn haat-boodschap wil rondbazuinen, prima, maar niet van onze belastingcenten zeg maar. Zo zegt Corinne Ellemeet van GroenLinks:

  Op dit moment krijgt Siriz subsidie. Er is duidelijk gebleken dat ze niet onafhankelijk zijn. Dit is voor GroenLinks een harde eis om financiële steun te krijgen. Dus wat mij betreft moet het overheidsgeld aan deze organisatie per direct worden ingetrokken

  No shit Sherlock. Een rondgang van ongeveer 14 seconden over zowel de site van Siriz als van VBOK leert ons hier in de redactiebunker dat deze organisaties strenggelovig zijn en uiteraard enkel in hun eigen straatje zullen voorlichten. En dat blijkt nog niet eens het ergste te zijn. Onder andere het Nederlands Huisartsen genootschap (NHG) stelt dat de voorlichting die Siriz geeft pertinent onwaar is en dus gelogen. Zo zou je sowieso psychische problemen aan een abortus overhouden, naast een ernstige infectie en je vruchtbaarheid kan je ook wel op een stenen tableautje beitelen. Uiteraard allemaal om angst te zaaien en zieltjes te winnen voor de Almachtige.

  Uiteraard ontkent Siriz on alle toonaarden en herkennen ze zich niet in het beeld van de foutieve informatie die tijdens chatgesprekken gegeven zou zijn. Maar met een beetje mazzel is het helaas pindakaas voor Siriz, want de PvdA en Groenlinks gaan bij de begroting van Volksgezondheid een amendement indienen om de subside stop te zetten en Zowel de VVD als D66 hebben al aangegeven dit amendement te zullen steunen en ook de SP als de PVV voelen er niets voor om de subsidie voor Siriz door te zetten.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  7 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  7 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Trollbuster
  Lid
  26/09/2018 - 21:26 21:26

  Ik moet wel de kanttekening maken dat ik meerdere gevallen ken, zowel persoonlijk als professioneel waarbij een vrouw na abortus psychologische klachten zoals spijt en daardoor depressie heeft. De onderzoeken waarnaar wordt gerefereerd zijn psychiatrische klachten.
  Ook de risico’s die Siriz benoemd zijn niet geheel irreëel, alleen lijken de cijfers overdreven en getuigd het verhaal van Siriz niet van een volledige kennis over het onderwerp.

  Trollbuster
  Antwoord aan  Reet
  26/09/2018 - 23:11 23:11

  Ja, mee eens. Maar dat is (bijna) onmogelijk. Je hebt namelijk altijd meningen en achtergronden die meespelen. Is het niet bij de organisatie, dan kan het ook bij de persoon zijn die namens de organisatie spreekt. Wel moeten de feiten op orde zijn.
  Ook wil ik nog even erop wijzen dat de andere organisatie (fiom waar hier niet over wordt gesproken de feiten op hun site ook niet op orde heeft en ongeveer dezelfde fouten op hun side hebben staan.

  Weirdoinventor
  Lid
  26/09/2018 - 22:15 22:15

  Valt me wel tegen, dat de enige partijen tegen dat amendement de SP, de PVV en 50+ waren. Waren alleen zij slim genoeg om de list te doorzien, maar weigerden de arrogante regentenpartijen om naar hen te luisteren? Of zijn die drie gewoon altijd overal tegen?

  Bismarck
  Antwoord aan  Weirdoinventor
  28/09/2018 - 12:16 12:16

  2013, was de SGP toen niet toevallig nodig om ergens een meerderheid voor te krijgen? Of ben ik erg cynisch als ik in die richting denk?

  edit: Of wat Ploppo en Reet dus denken

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  27/09/2018 - 09:59 09:59

  Hmmm… Raar wel.
  Als de SGP een amendement over abortus indient kun je er prat op gaan dat het niet te maken zal hebben met meisjes de weg naar de abortuskliniek wijzen.
  Medeindieners van PvdA, VVD en CU.
  Zouden die allemaal bij de neus genomen zijn?…
  Of was het een terugbetaling aan de SGP voor eerdere steun?. Handjeklap.. “Als jij meestemt met X dan krijg je van ons 1 miljoen om Gods woord in jonge zwangere meisjes te pompen.”

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN