More

  RECENTE POSTS

  Avondklokestafette 069: SpaceX lancering Starship SN11 (poging 2)

  Afgelopen vrijdag postte ik hier vrijwel exact dit bericht, want het zag er naar uit dat Starship SN11 de lucht in zou worden geschoten. Helaas teslakaas, want het ging niet door. Maar vandaag staan alle lichten wel op groen, dus knal ik hieronder gewoon hetzelfde bericht als afgelopen vrijdag, want we zuchten nog steeds onder de avondklok (oh ja, de youtubelinks zijn uiteraard wel aangepatst):

  Bijna een maand geleden postte ik hier een soortgelijke avondklokestafette. Toen werd namelijk Starship SN10 de lucht ingeschoten. Nu, een dikke drie weken later, is het de beurt aan Starship SN11.

  Bij Starship SN11 gaat er met 2 van de 3 motoren geland worden, in de hoop dat het deze keer eindelijk wel een keer goed gaat. Want hoewel de landing lukte, kwam SN10 uiteindelijk toch te hard neer, wat na een paar minuten zorgde voor een Rapid Unplanned Disassembly, oftwel een hele dikke biem.

  De volgende Avondklokestafette met een Starship lancering (mochten we voorlopig nog in deze situatie blijven hangen en daar lijkt het wel op met onze geweldige vaccinatiestrategie) zal overigens niet over Starship SN12, SN13 of SN14 (nooooo) gaan, want er worden dusdanig grote updates doorgevoerd, dat Musk direct doorgaat naar Starship SN15. Daar zal vast wel een bepaalde logica achter zitten, maar dat gaat ontgaat ons nu even.

  Goed, live beeld ook nu weer via onderstaande twee livestreams op youtube en als het (weer) niet doorgaat is er gewoon meer tijd om bier te drinken. Wij ploppen alvast.

  De avondklok, het is een inperking van vrijheden maar ook weer niet zo dramatisch als velen willen doen geloven. Hoe meer iedereen zich aan de voorschriften houdt, des te eerder zijn we er vanaf. Daarom ter motivatie, tot het einde van de avondklok, iedere dag op Retecool een avondklokestafettepost met iets te doen in die avond. Lezen, luisteren, kijken, ontdekken, zodat we allemaal een stukje vrolijker er weer uitkomen, net als uit je moeder.

  5 2 stemmen
  REET DEZE POTS!

  1 REACTIE

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  1 Reactie
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Toxteth O'Grady
  Beheerder
  29/03/2021 - 19:13 19:13

  Helaas, ook vandaag weer een scrub. Morgen een nieuwe poging.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN