More

  RECENTE POSTS

  Avondklokestafette 039: SpaceX lancering Starship SN10

  Terwijl ze in Texas de boel voor 100% open hebben gegooid, zitten we hier nog steeds met een avondklok opgescheept. En zoals jullie inmiddels weten betekent een avondklok uiteraard ook een avondklokestafette.

  En die avondklokestafette brengt ons vanavond naar… tromgeroffel… Texas! Jawel, Texas. Niet omdat de boel daar dus weer open is en mondkapjes tot het verleden horen (maar Covid-19 gegarandeerd niet). Maar omdat met een beetje mazzel vanavond vanaf de SpaceX launch site in Cameron Country Starship Serial Number 10 in een suborbitale ruimtevlucht (hoewel, 10 kilometer niet echt suborbitaal genoemd kan worden) omhoog wordt geschoten voor de derde zogenaamde “High Altitude Test”.

  Met deze High Altitude Tests test SpaceX of ze het voor elkaar krijgen om de Starships na een vlucht in de ruimte weer netjes op hun pootjes te laten landen. Dat is de afgelopen tests spectaculair mislukt, zoals we bij de laatste High Altitude Test in februari hebben kunnen zien. Tijdens die poging hebben we ook al een glimp mogen opvangen van Starship SN10. Ongetwijfeld heeft de harde landing van SN09 er voor gezorgd dat SN10 wat reparatiewerkzaamheden nodig had, maar het ziet er naar uit dat we vanavond kunnen genieten van een nieuwe poging.

  Uiteraard zal alles te volgens zijn via diverse livestreams. De eerste livestream hieronder is van NASA Space Flights, waar de dames en heren van NASA al gezellig de boel aan elkaar zitten te kletsen. De tweede livestream is van LabPadre Nerdle 4K cam (voor de liefhebbers van high res debris wanneer de landing niet volgens planning gaat). Deze cam staat overigens al sinds 18 februari live.

  Als de weersomstandigheden meezitten (en daar lijkt het wel op) is het dus zaak om deze livestreams in de gaten te houden en plop en nootjes klaar te zetten, want ondanks dat het ook nu weer een spectaculair evenement belooft te worden, is het om voordat je het in de gaten hebt.

  Nasa Livestream

  Lapadre Livestream

  De avondklok, het is een inperking van vrijheden maar ook weer niet zo dramatisch als velen willen doen geloven. Hoe meer iedereen zich aan de voorschriften houdt, des te eerder zijn we er vanaf. Daarom ter motivatie, tot het einde van de avondklok, iedere dag op Retecool een avondklokestafettepost met iets te doen in die avond. Lezen, luisteren, kijken, ontdekken, zodat we allemaal een stukje vrolijker er weer uitkomen, net als uit je moeder.

  5 3 stemmen
  REET DEZE POTS!

  6 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  6 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Toxteth O'Grady
  Beheerder
  03/03/2021 - 19:51 19:51
  boreale_ruimte.jpg
  Bismarck
  Antwoord aan  Toxteth O'Grady
  04/03/2021 - 10:47 10:47

  Dit is een grap toch? Zo niet, dan wordt ondertussen wel erg evident dat Baudet gewoon een ontzettend slechte politieke kopie is van Donald Droeftoeter met zijn Spaceforce.

  Laatst bewerkt op 3 jaren geleden door Bismarck
  hangmat
  hangmat
  Gast
  04/03/2021 - 00:59 00:59

  <blockquote class=”twitter-tweet”><p lang=”en” dir=”ltr”>Live feed of Starship SN10 flight test → <a href=”https://t.co/Hs5C53qBxb”>https://t.co/Hs5C53qBxb</a&gt; <a href=”https://t.co/Au6GmiyWN8″>https://t.co/Au6GmiyWN8</a></p>&mdash; SpaceX (@SpaceX) <a href=”https://twitter.com/SpaceX/status/1367250900041953280?ref_src=twsrc%5Etfw”>March 3, 2021</a></blockquote> <script async src=”https://platform.twitter.com/widgets.js” charset=”utf-8″></script>

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  04/03/2021 - 09:35 09:35

  Lag het aan mij of stond ie na de landing scheef op z’n pootjes?…

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  04/03/2021 - 09:36 09:36

  Verder knap staaltje engineering …..maar ik boek toch nog even geen ticket..

  Bobbie Rotkop
  Bobbie Rotkop
  Lid
  04/03/2021 - 09:38 09:38

  Nou ze kwamen toch alweer een stukje verder! Zag er weel heel suf uit toen hij alsnog ging, alsof er een hele grote fles champagne ontkurkt werd XD *plop*

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN