More

  RECENTE POSTS

  Poll: Coronapass is een uitstekend idee!

  Na Italië, Duitsland, Frankrijk en Spanje is dan eindelijk Nederland overstag, we gaan serieus werk maken van het oplossen van de pandemie en voeren een coronapass in voor horeca en musea. Prima idee!

  Waar eerder er geen mogelijkheden waren om jezelf te beschermen dan door af te zonderen en afstand te houden, zijn er nu echt krankzinnig goed werkende vaccins met amper bijwerkingen, dus zijn de rollen omgedraaid en is wie niet gevaccineerd is een potentieel gevaar, zowel voor zichzelf als voor anderen.

  Daarom dus dat het een top idee is dat op plekken die tot grote verspreiding hebben geleid (horeca) de verplichting komt even snel te laten zien dat je niet besmet bent en dus geen gevaar bent. Eigenlijk (me die Deltavariant) zou het ook geen overbodige luxe zijn om iedereen te laten testen, maar dat zal capaciteitsproblemen opleveren. Laten we de beperkte testcapaciteit dus voorlopig aanwenden om wie (om welke reden dan ook) geen vaccin ophaalt.

  Bovenal draagt de samenleving de lasten, de 7,50 euro eigen bijdrage is geschrapt, dus er kan geen enkele reden zijn om hier niet vóór te zijn. Immers is de QR code zonder persoonsgegevens, maar bewijst enkel vaccinatie of recent getest zijn en principes hoeven dus niet aan de kant gezet worden, maar bovenal hoeft de horeca niet dicht als de besmettingen weer oplopen, want -DAAR- zit het probleem niet! Win-win-win! Uw immer genuanceerde mening mag in de comments! Gaan wij even naar het terras!

  Coronapass is een uitstekend idee!

  Bekijk het stemresultaat

  Laden ... Laden ...
  5 3 stemmen
  REET DEZE POTS!

  16 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  16 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Ds. Ploppo
  Redacteur
  14/09/2021 - 12:52 12:52

  Ja Duh.. open deur zo’n poll (bovendien helpt een open deur ook weer mbt ventilatie).
  Ieder weldenkend mens is er voor en ieder onweldenkend mens hoef je niet serieus te nemen.
  Bovendien, Wilders, van der Staaij en Baudet zijn tegen, dus dan moet het wel OK zijn.

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  Antwoord aan  Ds. Ploppo
  14/09/2021 - 16:22 16:22

  Plus dat alles wat je kunt doen om Willem Engel op stang te jagen altijd een goed idee is.

  Laatst bewerkt op 2 jaren geleden door Ds. Ploppo
  Hangmat
  Hangmat
  Gast
  14/09/2021 - 14:09 14:09

  Flauwe kul natuurlijk. Na vaccinatie kun je het virus net zo goed nog overdragen dus de ratio is weer eens ver te zoeken.. Maar goed, ik heb me gele boekje, dus schijt aan de mensen die wel getroffen/ uitgesloten worden dan wel het werk moeten opknappen.

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  Antwoord aan  Hangmat
  14/09/2021 - 14:49 14:49

  “Na vaccinatie kun je het virus lang niet zo goed overdragen”. FTFY
  De kans met de Delta-variant besmet te raken is een factor 10 lager wanneer gevaccineerd. Na verloop van tijd neemt de effectiviteit wel af tot een factor 5.
  Maar zelfs bij besmetting is vanwege het mildere ziekteverloop de hoeveelheid virusdeeltjes stukken lager. Ook dat vermindert weer de kans op doorgeven. A-symptomatische gevaccineerde super-spreaders zal je dan ook niet snel tegenkomen.

  Het enige cynische argument dat je hier tegenin kan brengen is dat ongevaccineerden eerder dood(ziek) worden en om die reden afwezig zijn in horeca en op festivals. Postuum testen gaat de verspreiding niet tegenhouden.
  Om diezelfde reden moeten Wilders en Baudet op den duur ook op zoek naar een nieuwe achterban. Na overlijden schijnt immers het stemrecht te vervallen.

  Meneer van Dale
  Beheerder
  14/09/2021 - 14:53 14:53

  Ik vind het ook zonder corona wel een prima plan eigenlijk. Alleen maar deelnemen aan het openbare leven als je geen (bewust) gevaar voor de gezondheid van anderen oplevert.
  En ik zou het graag nog iets breder trekken.
  Dat mensen die lopen te snotteren en te hoesten gewoon ALTIJD thuis moeten blijven. In plaats van bij de koffieautomaat het hele kantoor te besmetten, waardoor de helft van het personeel een week later thuis zit. En thuiswerken. Dat ook.

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  Antwoord aan  Flepz0r
  14/09/2021 - 15:13 15:13

  Laatst vroeg ‘een kennis’ mij wat voor koffie ik wilde. “Doe maar een cappuccino” zei ik nog vol vertrouwen. Dat bleek toen uit een enkele Senseo pad te komen. Alles bij elkaar in poedervorm. ‘Makkelijk toch?” zei hij nog. Het was met afstand de allergoorste drek die ik ooit gedronken heb. Slechter dan de automaatkoffie van wat destijds de Hoogovens heette; viezer dan de 3 keer opgewarmde koffie van een Franse vriendin en goorder dan de pleur van tante Jola die zelf geen koffie drinkt en al jarenlang af en toe een schepje uit hetzelfde pak Aldi-koffie in een filter gooit (wel telkens een nieuw filter; hoewel ook dat niet zeker is).

  Draiz
  Draiz
  Lid
  Antwoord aan  Ds. Ploppo
  14/09/2021 - 20:59 20:59

  Drink dan ook geen wijven- en kinderkoffie 🙂 Hoewel u er wel vermakelijk van gaat schrijven, dat dan weer wel. Niet dat wat bij Senseo voor reguliere koffie doorgaat nou zo veel verschilt met wat de loodgieter uit een verstopte riolering spuit.

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  Antwoord aan  Flepz0r
  14/09/2021 - 16:24 16:24

  According to the peer-reviewed study published in “Mayo Clinic Proceedings,” the risk of infection after all passengers tested negative 72 hours in advance of the flight was less than 0.1 percent. “

  Dat lijkt me niet te kloppen. Moet eerder < 0.001% zijn.
  Ze begonnen al met een slecths 5 geinfecteerden op 10000 passagiers. Die zijn er met een test die 90% nauwkeurig is uitgefilterd. Blijven grofweg 5 op 100.000 personen over. Die moeten dan toevallig ook nog naast iemand zitten die ongevaccineerd is en die persoon in z’n gezicht blaffen.

  14.1
  Lid
  14/09/2021 - 16:23 16:23

  Eigenlijk zouden alle ongevaxxineerde verplicht moeten worden om terug te gaan naar hullie eigen land.

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  Antwoord aan  14.1
  15/09/2021 - 09:57 09:57

  Vaccinazie…

  14.1
  Lid
  Antwoord aan  Ds. Ploppo
  15/09/2021 - 16:29 16:29

  Faxxen is slecht! Van faxxmachines krijg je genetische kanker aan je sperma! En je ballen vallen eraf als je niet op tijd een anti-faxx terugfaxxed.

  Draiz
  Draiz
  Lid
  14/09/2021 - 21:12 21:12

  Die QR code schijnt dan ook nog zo lek als een mandje te zijn. Ik vind het moeilijk. Lichamelijke integriteit is een groot ding. Ik ben zo snel gevaccineerd als ik maar kon en heb de QR code op mijn telefoon staan. Maar mag je een ander (indirect) dwingen dat te doen? Van de andere kant, toen onze dochter geboren werd was ik groot voorstander van creches die kinderen uitsluiten die niet gevaccineerd zijn. Immers, door de lagere vaccinatiegraad loopt onze dochter ook meer risico, maar die is nog te jong om gevaccineerd te worden. Dus dan moet ik consequent zijn en zeggen, het weigeren van een vaccin kan flinke consequenties hebben. Het enge is alleen dat overheden eenmaal verworven rechten niet snel weer opgeven. Dus best kans dat de QR samenleving de opmaat is naar meer controle. Scheidt u uw afval wel goed? Rijdt u niet te hard? Eet u niet te veel vlees? Want anders wordt u buitengesloten van dit of dat. Of wordt u achtergesteld bij een aanvraag. China is dichterbij dan je denkt.

  Anarchist
  Anarchist
  Gast
  06/07/2023 - 15:50 15:50
  Ketsman
  Antwoord aan  Anarchist
  06/07/2023 - 17:36 17:36

  comment image

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN