More

  RECENTE POSTS

  VOF Niet Te Filmen: Akse Media

  Bij AKSE MEDIA Print en Digitaal uit Den Helder zijn ze van alle mediamarkten thuis. Maar voornamelijk zijn ze: uitgever van Gemeentegidsen. U weet wel die boekjes die voor negentig procent uit advertenties, voor negen procent uit foto’s en voor één procent uit gemeente-informatie bestaan.

  Helaas begon die markt een beetje te slinken omdat gedrukte gemeentegidsen sinds de komst van internet net zo overbodig zijn als het telefoonboek en de Gouden Gids. Als uiterste redmiddel zijn ze bij Akse Media toen qua gemeentegids maar een beetje met hun tijd meegegaan, want de gemeentegids heeft anno 2019 een nieuw uiterlijk gekregen en heet nu gemeentemagazine! Een magazine dus. U weet wel die boekjes die voor negentig procent uit advertorials, voor negen procent uit advertenties en voor één procent uit gemeente-informatie bestaan.
  Maar dit was natuurlijk niet genoeg om het voortbestaan van de business te garanderen. Daarom vonden ze dat het nodig was om het eens over een iets andere boeg te gooien; namelijk het maken van bedrijfsfilms. Zo moeilijk kan dat toch niet zijn als je al 20 jaar ervaring in de gidsenbranche hebt? Media is media. Gewoon lekker goedkoop een paar studenten inhuren en bij elke gemeentegidsadvertentie een extragoedkoop bedrijfsfilmpje aanbieden. Win win, kat in het zakkie!

  U raadt het al: ongeveer ALLE bedrijven die in de advertentiegemeentegids staan hebben een filmpje laten maken. ALLE filmpjes beginnen met een logo van het bedrijf, gevolgd door een handheld shot van de voorgevel van het bedrijfspand en worden indien nodig ook nog opgeleukt met een geanimeerde Photoshopimpressie. Uiteraard wordt het geheel ondersteund door een toepasselijk dertien-in-een-dozijn, rechtenvrij stockmuzakje.
  Een vriendelijke mevrouw vertelt intussen over welk bedrijf het gaat en waarom ze heel onmisbaar en geweldig zijn. Die vriendelijke mevrouw heeft daar trouwens leuk aan verdiend vermoeden wij. Want ze spreekt ALLE filmpjes in. En dat zijn er toch inmiddels 320! Hoe dan??!!

  Het gaat natuurlijk te ver om die filmpjes stuk voor stuk af te kraken. Niet omdat er ook best goede filmpjes tussen zitten, nee omdat ze gewoon echt ALLEMAAL even baggerslecht zijn. Daarom hieronder drie filmpareltjes die wat ons betreft een mooie samenvatting zijn van het geheel.

  Akse Media promo
  Om te beginnen het uithangbord van het bedrijf zelf. Die is gemaakt onder het motto “Kijk onze promo en overtuig u ervan dat u ons nooit wilt inhuren!”
  Er wordt meteen met de deur in huis gevallen met een geweldige Photoshopimpressie van logo’s op het bedrijfsgebouw! U ziet, wij verzinnen niet zomaar wat, ZE DOEN HET ECHT! De rest van het filmpje konden we helaas niet afkijken omdat we verblind werden door de transitie-effecten.

  Gunstzorg
  Ons vielen, naast alle overige ellende, vooral de twee geweldige shots op 13 en 53 seconden op. Wat waren ze in godsnaam denkende toen ze tijdens het editen besloten dat het een prima idee zou zijn om deze momenten niet richting de kieperton te manouvreren?

  Smart Tenders
  Tering wat is hier NIET mis mee?” Aldus een van uw redactieleden… En hij heeft gelijk. Niks klopt. Alles is slecht. Het acteerwerk, het geluid, het beeld, de tussenshots, DAT OERLELIJKE OVERHEMD!, de geanimeerde Photoshopimpressies en niet te vergeten de sportbeelden aan het eind.

  U zult nu misschien zeggen: “Maar Van Dale… dit zijn filmpjes uit 2012 en 2015. Dat kunnen ze tegenwoordig vast beter.” Nee hoor, kijk maar. Onderstaand filmpje komt uit september 2019!

  1358128 Verheij 2
  Over de titel van het filmpje hebben we het gewoon even niet. Maar we hebben het over de inhoud. En die volgt na al die jaren nog gewoon precies hetzelfde stramien als ALLE andere filmpjes. Nou ja, hetzelfde…. eigenlijk is het alleen nog maar veel slechter geworden. We beginnen inderdaad met een geanimeerde Photoshopimpressie inclusief bedrijfslogo, helaas geen uit de hand geschoten voorgevel, maar in plaats daarvan gaat de animatie het hele filmpje door! En dan de ingelaste ‘interviews’ met overstuurde audio. Niet om aan te horen!

  De hele collectie narigheid vindt u op het YouTubekanaal van Akse Media.
  Als u dat nou even fijn gaat bekijken, dan gaan wij de komende 14 dagen van ellende met een flesje oogbleek in de wasmand zitten.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  7 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  7 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Toxteth O'Grady
  Beheerder
  17/10/2019 - 13:55 13:55

  Helaas geen uit de hand geschoten voorgevels:

  Flepz0r
  Beheerder
  Antwoord aan  Toxteth O'Grady
  17/10/2019 - 13:59 13:59

  Gunst, zorgen ze daar niet eens voor?

  Reet
  Beheerder
  17/10/2019 - 13:56 13:56

  “Dit is een photoshop impressie”

  Toxteth O'Grady
  Beheerder
  Antwoord aan  Meneer van Dale
  17/10/2019 - 14:15 14:15

  De Ercees is ook al klant:

  Buffelkut
  Buffelkut
  Gast
  18/10/2019 - 08:49 08:49

  Schandalige post!
  I like it.

  Robin
  Robin
  Gast
  03/12/2021 - 13:55 13:55

  Hahah, ik ga stuk. Ik kwam dit zomaar even tegen deze nietszeggende pagina, dus vandaar mijn reactie, 2 jaar na dato.

  Akse Media heeft tot aan 2016 films geproduceerd maar is er daarna ook snel mee gestopt. Gelukkig zijn de magazines een grote hit gebleken en staat er voor 25% gemeentelijke informatie in, 50% advertorials, (die onwijs leuk door inwoners en adverteerders worden onthaald) en nog eens 25% leuke andere informatie (denk aan puzzels, fietsroutes en eetrecepten).

  Als je voortaan een recensie geeft over een bedrijf, lees je dan eerst eens in i.p.v. een verhaal schrijven wat nergens over gaat en ook op simpelscoren.nl geplaatst kan worden

  Verder wens ik je een fijne dag met je niets zeggende site!

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN