More

  RECENTE POSTS

  U Bent Een Relifreak

  …want u gelooft in medische wetenschap! Die “wetenschap” is een religie. “Een groot deel van de (bio-medische) wetenschappelijke literatuur, misschien wel de helft, kan gewoon onwaar zijn”. Aldus Richard Horton (PDF alert!), editor-in-chief van The Lancet, hét toonaangevende medische wetenschapsblad. U lacht om Christenen die hun kinderen niet laten inenten op religieuze gronden? Maar laat u uw eigen kinderen misschien inenten op ándere religieuze gronden? Namelijk het geloof dat vaccinatie ziektes voorkomt?

  Veegt u zich het schuim van de mond (een indicatie van rabiës, waar overigens een vaccin voor bestaat dat prima lijkt te werken). Niet ál het biomedische onderzoek is nep. Maar als het klopt wat Horton zegt en de helft nep is kunt u dus een muntje opwerpen voordat u een pil slikt. Dat een medicijn geen werking heeft is niet per sé weggegooid geld (het placebo effect is ondertussen bewezen, als we dit onderzoek moeten geloven) maar de meeste medicijnen hebben helaas sterke bijwerkingen. Het recent in het Rijksvaccinatieprogramma opgenomen HPV-vaccin maakt duizenden slachtoffers. Terwijl de werking van het vaccin helemaal niet vaststaat. En we de werking van het menselijk lichaam nog maar voor een klein deel begrijpen.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  5 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  5 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Illuminatus Magnus
  15/06/2015 - 13:28 13:28

  Rustig maar.

  Ja, heel veel conclusies uit onderzoek zijn onjuist (ik denk in de psychologie minstens 90%), maar het zijn vooral de noviteiten die onjuist zijn. Als experimenten repliceerbaar blijken te zijn en veranderingen aan de opzet een uitkomst leveren die met de theorie in overeenstemming zijn, dan is zo’n theorie veel betrouwbaarder.

  Maar het stelt allemaal weinig voor als er geen onderliggende verklaring gevonden kan worden. Dus ook al vinden epidemici honderd keer een verband tussen borden wassen en AIDS, het stelt niks voor als er geen mechanisme te vinden is dat de link tussen die twee legt.

  Tot die tijd: doe alles met mate, doe geen dingen die erg ongezond lijken en volg je gezond verstand. Heb je dat niet, dan kun je mij inhuren voor €325/u.

  MadDieu, drukt zijn snor
  Antwoord aan  Illuminatus Magnus
  15/06/2015 - 13:58 13:58

  In- of exclusief BTW ?

  Roel Zwaar
  Roel Zwaar
  Gast
  15/06/2015 - 20:37 20:37

  Xaderp die als bron die vermaledijde Publieke Omroep gebruikt? Dat ik dat nog mag meemaken!

  Weirdoinventor
  Lid
  16/06/2015 - 12:42 12:42

  Ik ben het roerend met je eens hoor Xa. Ik zeg al jaren dat we vaccins, penicilline en hygiëne moeten verbieden, allemaal bedacht terwijl we de werking van het lichaam nog maar voor een klein deel begrepen. De drastische daling in bijvoorbeeld kindersterfte kan net zo goed worden toegeschreven aan de opwarming van de aarde. Het is een beetje 50/50 wie er gelijk heeft eigenlijk.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN