More

  RECENTE POSTS

  VVD-leider Rutte wil serieus kijken naar coalitie met De Feestpartij

  D66 is een logische deelnemer vanwege hun overwinning, CDA willen we er ook graag bij en daarna wordt het even zoeken.” Dat zei VVD-partijleider Rutte na zijn gesprek met verkenners Jorritsma en Ollongren in de Stadhouderskamer aan het Binnenhof.

  Rutte sluit niet uit een poging te wagen met De Feestpartij van Johan Vlemmix om aan de benodigde meerderheid te komen in de Tweede Kamer. Dat de partij geen zetels heeft gehaald is wel een aandachtspuntje. “Dus we moeten serieus kijken naar De Feestpartij, maar goed we kennen die partij verder niet, en er zijn zo belachelijk veel partijen dat ik de details ook niet allemaal scherp heb, dus we moeten onderzoeken waar ze nou precies voor staan en of ze überhaupt wel een zetel hebben gehaald.
  Kijk, het is bijna ondoenlijk om al die partijtjes langs te gaan, dus ik ga in eerste instantie op mn gevoel af. De Feestpartij sprak me gewoon het meeste aan, want zelf hou ik ook niet zo van diepgang als het op regeren aankomt. Ze leken me wel gezellig om erbij te hebben, naast die bidlippen van het CDA of dat principieel gedoe van D66. De een wil het zo conservatief mogelijk, de ander zo progressief mogelijk, maar niemand die vraagt wat ik wil. Nou, ik wil het zo feestelijk mogelijk!
  Zeg, weet jij of die Feestpartij toevallig ook een paar zetels heeft in de Eerste Kamer?”

  4.1 7 stemmen
  REET DEZE POTS!

  5 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  5 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Weirdoinventor
  Lid
  23/03/2021 - 15:43 15:43

  Weet je wat, ik ben om, ik ga mee met de Retecool coalitiepoll van laatst. Ik denk inderdaad dat het toch Volt wordt. VVD dreigt met CDA-JA21, D66 pareert met PvdA-GL. VVD en D66 worden het onderling eens over CDA + PvdA of GL, maar komende zondag bespreekt Lubach een fusie op links naar aanleiding van de recente uitspraken van Job Cohen, dus tegen de tijd dat VVD en D66 daar uit zijn zijn PvdA en GL alleen nog maar samen te boeken. Maar D66 mag nog steeds een vriendje kiezen, ze hebben succesvol onderhandeld dat zij er iemand bij krijgen. Tegen die tijd tekent echter ook een begin van een regeerakkoord zich af. Om soort van aan de klimaatdoelen te voldoen zonder al te groen te zijn wordt er afgesproken een kerncentrale te bouwen, op voorwaarde dat D66 dat idee als ernaar gevraagd wordt in de schoenen van de VVD mag schuiven. Dus ook de PvdD bedankt voor de uitnodiging. En wie roept er dan heel vrolijk “zij er iemand kernenergie?”?

  Dus ja, ik denk uiteindelijk toch Volt, op dag 56 van de formatie schuiven zij aan.

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  Antwoord aan  Weirdoinventor
  23/03/2021 - 17:20 17:20

  Het zou zomaar kunnen…

  Bismarck
  Antwoord aan  Weirdoinventor
  25/03/2021 - 10:52 10:52

  Dat klinkt wel heel Rutte, want die kerncentrale lijkt wel heel klimaatdoelenhalerig, maar het empirisch bewijs zal je vertellen dat er op geen enkele manier binnen tien (of vijftien) jaar een kerncentrale aan het elektriciteitsnet hangt in een democratisch land (waar nog enige waarde wordt gehecht aan mensenlevens) en dat kerncentrales (gezien de aanstaande sluiting van Borssele in 2033) dus op zijn best nog net geen negatieve bijdrage zullen leveren aan het bereiken van de klimaatdoelstellingen van 2030. Dat nog even los van het feit dat minder dan 5 kerncentrales nog geen deuk in een pakje CO2-boter trappen. Pure symboolpolitiek in de verre toekomst dus, maar ook dat past precies bij het groene vernisje van VVD en D66 (en van wat ik van die partij weet, trouwens ook van Volt).

  Voor de voorziene coalitie moet Rutte wel nog even bedenken hoe hij de VVD-politiek van geef-de-EU-de-schuld gaat verenigen met regeringsdeelname van Volt, want volgens mij is dat zo’n beetje het enige principiële punt van die partij.

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  23/03/2021 - 17:18 17:18

  JA21 is een beetje als de LPF na de moord op Pim. Maar niet helemaal. Dit zijn juist mensen die zich van hun Grote Leider afgewend hebben omdat die -dronken van z’n eigen succes- iets teveel z’n ware gezicht liet zien. Dat is natuurlijk niet professioneel. Denken dat negers dom zijn en Joden hebberig is helemaal prima, maar dat hou je wel binnenskamers. Vervelend voor JA21 is ook dat ze bestuurlijke taken hebben gekregen en het lastig om populistisch te blijven blaten dat we uit de EU moeten en weg met die coronaregels, terwijl je op bestuurlijk niveau ziet dat dit eigenlijk prima werkt. Enfin, daar moeten ze nog een oplossing voor vinden. Gewoon domweg door blijven schreeuwen en
  nooit je ongelijk erkennen werkt voor Trump ook, dus waarom niet in NL?

  Het wordt dus waarschijnlijk NEE21… maar toch een klein speldenprikje richting D66. “Kijk, het kan ook een stuk rechtser, dus doe maar niet te moeilijk over die CU”

  Bismarck
  Antwoord aan  Ds. Ploppo
  25/03/2021 - 11:12 11:12

  Maar ja, met CU erbij lopen ze het risico dat de kiezers die deze keer zijn overgelopen van PvdA en GL weer teruglopen. En aangezien D66 inmiddels toch volledig verworden is tot een ideologieloze centrumrechtse machtspartij (een soort seculiere CDA), zullen ze niet graag bij de volgende verkiezingen eindigen zoals in 2006. Bovendien schijnt de CU zelf ook niet zo happig meer te zijn op regeringsdeelname.

  Laatst bewerkt op 3 jaren geleden door Bismarck

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN