More

  RECENTE POSTS

  Niet trouwen met kinderen is onislamitisch

  Dat alleen religie tot moreel gedrag kan leiden, blijkt uit het feit dat religieuzen in Pakistan opkomen voor hun kinderen. Oh, nee wacht, ze kwamen met succes op tegen een wet die het kerels verbiedt om met kinderen te trouwen. Het winnende argument: de wet zou godslasterend zijn.

  Maar echt dus:

  Another move to ban child marriages in Pakistan has fallen at the first hurdle. The bill to prohibit underage marriages has been withdrawn after the Council of Islamic Ideology (CII) declared it un-Islamic. The ruling party lawmaker, who moved the bill, withdrew her proposal on Thursday following staunch resistance from the council, which advises the legislature whether or not a certain law is Sharia-compliant.

  De hele simpele regel is gewoon dat het verbieden van het trouwen met een kind niet in de sharia staat, dus is het onislamitisch en zelfs godslasterend. En het kabinet kan simpelweg geen wet aannemen die in strijd is met de heilige koran, alsdus de eindbaas van het Council of Islamic Ideology Mohammad Khan Sheerani. Dit gebeurt dus niet ergens in een afgelegen stammengebied in een uithoek van Pakistan, maar gewoon in het parlement van een kernmacht.

  Tring Tring. Hallo? Oh wacht, het jaar 1500 belde. Ze willen hun prehistorische denkwijze terug.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  3 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  3 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Toxteth O'Grady
  Beheerder
  18/01/2016 - 16:07 16:07
  Ds. Ploppo
  Redacteur
  18/01/2016 - 18:25 18:25

  Tsja religie…. volgens Herman Finkers helemaal niks mis mee.

  Ome Mc
  Lid
  Antwoord aan  Ds. Ploppo
  18/01/2016 - 18:42 18:42

  Ik zat van het weekend nog eens naar die tekst te luisteren, maar dat bedoelt hij daar volgens mij niet mee, en hij zegt ook letterlijk in zijn show dat er ook met zijn eigen kerk wel het een en ander mis is. Zijn kritiek in dat liedje gaat over de manier van redeneren:

  “Als er geen religie was dan was d’r minder leed” -> “Zonder al die kerken was de wereld niet zo wreed.” -> “Geloof is een psychose.”

  Dat is inderdaad een beetje hetzelfde als “Iemand is verkracht door asielzoekers” -> “Asielzoekers zijn verkrachters” -> “Alle asielkrachters terug naar Asielium!”

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN