More

  RECENTE POSTS

  Koekoek-dingdong

  Spam komt voor in alle soorten en maten. Van de simpele aanbieding om je voor eens en altijd van die erectiestoornis af te helpen tot een partij goedkope Chinese halffabrikaten die je wellicht kunt financieren met de erfenis van je vergeten oudoom prins Mwumbe. Ook tussen bedrijven is het feest, zo ook in de wereld van boekverkopers en uitgevers. Dat nieuwe boek moet absoluut morgen in de winkel liggen, meneer! Inkopen maar! Dat gaat doorgaans gepaard met de neiging de lezer om de oren te slaan met comparatieven en superlatieven en natuurlijk de onvermijdelijke recensiequotes.

  Zo dacht “uitgeverij” (met een reden tussen aanhalingstekens geschreven) Aloysius-Kruiden dat het een goed idee zou zijn om de derde herziene druk van het koekoek-dingdong boekje “De tijd van de Apocalyps” van auteur Rob Hamers (ISBN 9789402117554) onder de aandacht te brengen via een onvervalschte undisclosed-recipientsmailing. Daarbij niet zomaar een quote uit of een linkje naar een recensie van een eerdere uitgave, maar een heus screenshot van de desbetreffende recensie op de website van de Volkskrant. Kijkt u zelf even mee:

  Koekoek-dingdong

  Valt u ook de onvermijdelijke tekenen van de spellingscontrole en interface-elementen van het welbekende MS-Word op? Werd uw oog ook getrokken naar de bovenbalk alwaar de titel en url van het artikel terug te vinden zijn? De taal- en spelfouten in de recensie doen u ook niet geheel aan als zijnde Volkskrant-waardig?

  De website van de “uitgever” maakt het nog mooier. Het uitgevers-aspect bestaat uit een slecht ertussen gemoffelde pagina met een aankondiging van bovenstaand boek, waarbij opvalt dat ze het hier niet aandurven de zogenaamde recensie te herplaatsen. Verder alleen een paar pagina’s over magische sapjes die zowat alle moderne welvaartsziekten op lijken te kunnen lossen en een pagina met voorwaarden waarvan ik u vooral even op puntje 9 wil wijzen:

  Hoewel we overtuigd zijn van de grote kwaliteiten van onze produkten geven we geen garanties betreffende genoemde gezondheidsclaims, daar deze, hoe goed de onderzoeken ook zijn uitgevoerd, steeds op gemiddelden betrekking hebben en niet in absolute zin op het individuele geval te betrekken zijn (gelijk dit voor alle gezondheidsbevorderende produkten en ook geneesmiddelen geldt!). Vanwege uw eigen verantwoordelijkheid aanvaarden we daarom geen enkele aansprakelijkheid dan die volgens de Warenwet van toepassing is.

  Keihard liegende kwakzalvende aluhoedjes, what else is new.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  4 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  4 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Møhammed Said al Sahaf
  05/04/2014 - 12:43 12:43

  Dat screenshot had ie door de maker van deze hoax moeten laten maken.
  http://www.metronieuws.nl/entertainment/verwarring-op-twitter-na-grap-over-roy-donders/SrZmlq!gQAPboB03C1k/

  xaderp.
  Redacteur
  05/04/2014 - 12:45 12:45

  Maar laat de aluhoedjes toch met rust!

  E.R. Deoz
  05/04/2014 - 16:44 16:44

  Dit is tenminste nog eerlijk bedrog, het is overduidelijk en ze proberen het niet eens te verbergen. Ik vind het veel minder kwalijk dan Samsom die nu opeens gaat roepen dat er 200 miljoen extra naar de zorg moet. Zie je, ze komen echt wel op voor de mensen die hulp nodig hebben! 200 miljoen minder bezuinigen, wat na stevig onderhandelen met de VVD 0 eypo wordt, maar daar staat dan wel tegenover dat er geen forse belastingverhoging voor mensen in de bijstand komt! Ook leuk is dat VVD nu wel helemaal klaar is met nivelleren, ze zijn daar nooit mee begonnen, maar na de komende belastingverlaging voor inkomens boven de 40.000 euro moet het nu toch eens ophouden!

  Ome Mc
  Lid
  Antwoord aan  E.R. Deoz
  06/04/2014 - 15:18 15:18

  Die 200 miljoen gaat gewoon direct de zakken van aandeelhouders in. Water naar de zee dragen is het.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN