More

  RECENTE POSTS

  Van Zomertijd krijg je Autisme!

  Woensdag bleek uit een Europese zomertijd-enquête dat een overgroot deel van de Russische internettrollen af wil van het verzetten van de klok. De meesten gaven aan dat ze het liefst het hele jaar door de huidige zomertijd hebben. “De Russische internettrollen willen het, dus we gaan het doen”, zegt Juncker tegen de ZDF. Hij gaf meteen toe dat het Europees Parlement en uiteindelijk de EU-lidstaten het laatste woord hebben in deze kwestie.

  Eerder dit jaar maakte de EU de start van de enquête bekend via de radio, de belangrijkste reden waarom slechts een handjevol duitse bejaarden meedeed, omgerekend een schamele 0,00014% van de EU bevolking. Dezelfde bejaarden die drie keer per jaar geen centje pijn hebben als ze met een uur tijdsverschil naar hun All-Inclusive vakantie vliegen in Turkije, en ook weer terug, maar die plots compleet ontregeld zijn als de lokale klok een uurtje wordt verzet, en helse pijnen voorwenden op een manier waar zelfs Neymar Jr zich kapot voor zou schamen.
  Het lijkt ook niet onaannemelijk dat die enquête door de Duitsche afdeling van -edet- is gekaapt, of door een fanatieke facebookgroep van tegenstanders, wellicht aangespoord door hordes Russische internettrollen die na de Brexit een nieuwe manier hebben gevonden om Europa moedwillig te ontregelen. En die niet-gekozen seniele bejaarde van een Juncker gaat daar als een ogenschijnlijk mak schaap in mee, want hé: een facebook enquete is natuurlijk wel even het toppunt van representieve democratie! Minder dan 1% van de Europeanen legt zijn wil op aan de andere 99%. Het soort EU referendum waar Juncker een warm nat gevoel van in de broek krijgt! Op deze manier zet Juncker de klok heel wat verder dan een uur terug. Sinds wanneer gaan ze in Brussel naar de burger luisteren? Ben ik nou de enige bij wie alle alarmbellen dan afgaan?

  “Ook dieren raken van slag door het uur tijdsverschil [..]. Zo geven koeien door het uur tijdsverschil minder melk”, zo copy-paste het AD zonder enig nadenken het persberichtje van de EU. Ik zal dat hier in de buurt voor de zekerheid nog eens navragen maar ik meen toch vrij zeker dat koeien geen klok kunnen lezen. Bovendien komen koeien nooit buiten, en kennen alleen kunstlicht, dus dit argument is BULLSHIT!
  (tekst gaat verder hieronder)

  EU beleid in een notendop

  In 1988 publiceerde de bekende blogger W. Ebmeister een artikel op de toonaangevende wetenschappelijke website Facebook, over zijn onderzoek waarmee hij had aangetoond dat een bepaalde vorm van autisme bij kinderen kan ontstaan als gevolg van het twee keer per jaar verzetten van de klok. Volgens Ebmeister hadden allerlei evil stoffen een uur langer per dag de tijd om het lichaam van het kind binnen te dringen. Sommige van deze stoffen zouden vervolgens spontaan in Unicorns kunnen veranderen, die op hun beurt weer de ontwikkeling van de jonge hersenen kunnen verstoren. Kort samengevat: autisme kan veroorzaakt worden door het verzetten van de klok.

  Wie zijn trouwens eigenlijk dan die tegenstanders? Bij een rondje op Twitter kom je dan dit soort hersenloze pinda’s tegen die serieus denken dat het na de afschaffing van de Zomertijd in de winter wat langer licht zal zijn. Mensen die serieus denken dat als we de klok niet meer verzetten, het in het najaar ‘s avonds niet meer eerder donker wordt. WTF! Mensen denken blijkbaar dat de EU bij machte is om de hellingshoek van de aarde bij te stellen?!? HOE DOM BEN JE DAN?!?!? Heul dom dus.
  Het klinkt ook als Brexit achtige stemmingmakerij. Weg met die klokverzetten, want dat is Europees en dan motte we niet! Totdat het straks echt gebeurt, en het in de winter pas tegen 10 uur ‘s ochtends licht wordt, of in de zomer al om 4 uur ‘s ochtends licht, dan begint het grote “ja maar dat hadden we niet gewild, dat hadden die russische trollen er niet bij gezegd”. DENK DAN IETS LANGER NA DAN 3 SECONDEN ACHTERLIJKE FACEBOOKMUTS!!!!

  Tegenstanders van het verzetten van de klok zijn overigens verdeeld over de vraag of ze permanent wintertijd willen, of permanent zomertijd. Ik zou Juncker als compromis willen voorstellen om de ene helft van het jaar Wintertijd aan te houden, en de andere helft Zomertijd, op die manier houdt hij al zijn EU burgers te vriend. Dan kan-ie dit dossier afluiten en zich weer richten op belangrijkere zaken. Het klimaat of zo.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  12 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  12 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Ds. Ploppo
  Redacteur
  31/08/2018 - 12:15 12:15

  Juncker is gewoon fout geciteerd.
  Hij wil dat het altijd borreltijd is.

  Verder wat Web lult; het huidige zomer-wintertijd is prima. Zodra het ‘s ochtends een uur eerder licht wordt dan er mensen wakker zijn, plak je dat uurtje licht er aan het eind van de dag aan. Maar wel weer terugzetten zodra de ochtendspits er donker door dreigt te worden.
  En hartje winter maakt het geen flikker uit. Dan zit je sowieso een deel van je wakkere dag in het donker; hoe je ook schuift.

  Het enige alternatief is tijdcompressie. Maak de daguren een kwartier korter in de winter en plak dat kwartier er ‘s nachts aan. Je werkt van 9 tot 5 maar het is wel van 7 tot 7 licht. OK, je doet minder in die tijd, maar ‘s zomers wordt dat gecompenseerd door alle daguren een kwartiertje langer te laten duren.
  Verdere verfijningen kunnen ook; van 7:00 tot 9:00 en van 17:00 tot 19:00 de klok juist twee keer zo langzaam te laten lopen. Dan sta je ipv een uur nog maar een half uur in de file.
  Nog 5 borrels en Juncker is vast ook voor dit plan te porren.

  Bismarck
  Antwoord aan  Ds. Ploppo
  31/08/2018 - 12:43 12:43

  We kunnen ook gewoon korter gaan werken (zowel ‘s winters als ‘s zomers van 10-16 uur, voor een 30 uur fulltime baan). In de winter kan het kantoorvolk dan toch nog door het licht van/naar huis en in de zomer krijg je de kans om voor en/of na het werk te genieten van het mooie zomerweer. Dan kun je gewoon de zonnetijd (=wintertijd) altijd aanhouden.

  Microsnot
  Microsnot
  Gast
  31/08/2018 - 12:38 12:38

  Ik verplaats ook ieder jaar de stenen van Stonehenge om energie te besparen.

  Monade
  31/08/2018 - 13:57 13:57

  Ik behoor blijkbaar tot de absolute minderheid die wel een goed werkende biologische klok heeft, en ik heb altijd een absolute pesthekel aan zomertijd/wintertijdverschuiving gehad. Het is met recht een nazi-uitvinding.

  Ik heb duizend keer liever dat met 12 uur de zon op z’n hoogste punt staat en dat je, al naar gelang het jaargetijde, al dan niet vroeger of later opstaat, dan dat je elke dag ‘om dezelfde tijd’ opstaat, maar dat die ‘dezelfde tijd’ een uur verschoven is.

  Degenen die zomertijd en wintertijd een goed idee vinden, zijn dezelfde soort malloten die altijd voor 50 euro tanken, en dus ‘geen last hebben van de hogere brandstofprijzen’.

  bla
  bla
  Antwoord aan  Monade
  31/08/2018 - 15:02 15:02

  ik ben zoizo een voorstander van later opstaan. Je kan de klok ook gewoon uitzetten, of een zak er over.. Tijd is toch relatief.

  Weirdoinventor
  Antwoord aan  Monade
  31/08/2018 - 15:09 15:09

  Nou ja, die zon staat in de zomertijd die de permanente tijd zou worden dus rond half twee op zijn hoogste punt, +2 terwijl Nederland qua natuurlijke tijd misschien +0.5 is. Maar dat terzijde.

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  Antwoord aan  Monade
  31/08/2018 - 15:47 15:47

  Wat web al eerder zei: Een vliegtuig naar Griekenland of Engeland schijnt voor de klagers nooit een probleem te zijn.

  Verder is het voor meeste mensen niet mogelijk gewoon een uurtje later op te staan.
  Het werk/school/neuken begint om 9:00 en een uur later op komen draven wordt niet gewaardeerd door baas/docent/Jos B.
  Die zomertijd is domweg het makkelijkst om dit in een keer voor iedereen te regelen.
  Alle begin en eindtijden voor alles twee keer per jaar een uur aanpassen is echt een stuk lastiger.
  Da’s hetzelfde als wanneer je ipv je munt 10% te laten devalueren een decreet uitvaardigt dat iedereen met onmiddellijke ingang 10% meer loon krijgt, alle prijzen 10% omhoog gaan en alle banktegoeden en leningen met 10% verhoogd worden.

  Monade
  Antwoord aan  Ds. Ploppo
  31/08/2018 - 16:10 16:10

  Een vliegtuig naar Griekenland of Engeland schijnt voor de klagers nooit een probleem te zijn.
  Als de tijd daar ‘klopt’, dwz om 12:00 is het ‘s middags, is er ook geen voortdurend synchronisatieprobleem. Zie bijvoorbeeld Spaanse tijdzoneprobleem voor een contravoorbeeld.

  Het werk/school/neuken begint om 9:00 en een uur later op komen draven wordt niet gewaardeerd
  Wat mij betreft pas je helemaal niets aan. Je zet de Nederlandse tijd op +0.5 of +1, en je blijft er voortaan van af. Je doet om 9:00 je ding, maar staat, naar gelang behoefte, eerder of later op.

  /En nu klaar met klagen: Bier!

  Reet
  Beheerder
  Antwoord aan  Monade
  31/08/2018 - 16:23 16:23

  Maar als ik het dus goed begrijp is het probleem volledig opgelost wanneer we meer alcohol drinken. Hence Juncker

  Bismarck
  Antwoord aan  Reet
  31/08/2018 - 16:37 16:37

  Juncker for President!

  PS. Ik ben het zomaar een keertje met Monade eens.

  Weirdoinventor
  Lid
  31/08/2018 - 19:23 19:23

  Het jammere aan het verhaal vind ik dat landen dus zelf mogen kiezen of ze +1 of +2 gaan aanhouden. Terug naar een lappendeken van onduidelijke tijdzones. Ik vond die CET juist zo handig.

  Meneer van Dale
  Beheerder
  Antwoord aan  Weirdoinventor
  01/09/2018 - 00:34 00:34

  Hier in de bunker werken wij al jaren met CRT (Central Reet Time). CRT gaat er van uit dat het elk uur, ergens op de wereld 14:00 uur is en loopt daar tot 14 minuten op voor of achter.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN