Dringende oproep mensen! De NTR heeft toegezegd dat Zwarte Piet definitief zwart blijft als op dit Retecool-bericht voor dinsdag 5 december minimaal 100.000 genuanceerd is gereageerd! Jij wilt toch ook dat Zwarte Piet Zwart blijft?! Dat gaan wij redden door dit bericht massaal te delen en er massaal genuanceerd op te reageren!!

Even voor degenen die nieuw zijn op Retecool: genuanceerd is best wel een moeilijk woord. Het houdt in dat je de verschillende kanten van de zaak bespreekt. Dit doe je het beste door je te verdiepen in de standpunten van je tegenstanders, en daar begrip voor te tonen. Wat voor de meesten ook nieuw zal zijn is dat je je mening dient te onderbouwen met argumenten. Simpel vóór of tegen roepen is niet genuanceerd, je zult moeten aanvullen waaròm je voor of tegen bent. Een genuanceerde reactie is dan ook nooit een zwart-wit tegenstelling, maar beschrijft alle kleuren grijs die daar tussen liggen. Als je het goed doet zul je ergens in het midden uit komen. Wat ook helpt is je reactie in de vorm enerzijds-anderzijds te gieten: Enerzijds begrijp ik dat iemand vanwege redenen dit wil, maar anderzijds vanwege andere redenen vind ik toch dat. Of je zegt bijvoorbeeld in één en dezelfde reactie iets positiefs over zowel Sylvana Simons als de Blokkeerfriezen!
Dus zorg voor voldoende nuance anders gaat de NTR je niet meetellen hebben ze al gezegd, en zo halen we die 100.000 natuurlijk never nooit niet. Genoeg uitleg, aan de slag!

17

Reaguur dan!

Gewoon even inloggen om te reaguren
avatar
Plaatjes
 
 
 
Audio en Video bestanden
 
 
 
8 Reacties
9 Reacties op reacties
0 Volgers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
11 Comment authors
HarryToxteth O'Gradyrubbw, professionele onruststokertZoute snorMonade Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat weten wanneer
Monade
Eindbaas!

Of je zegt bijvoorbeeld in één en dezelfde reactie iets positiefs over zowel Sylvana Simons als de Blokkeerfriezen!

Ok.
* Sylvana Simons kan langer coke doorsnuiven dan ik, tot een klaplong aan toe. En ze laat zich niet door ervaring, werkelijkheid of rationaliteit overhalen om haar eigen wereldbeeld te veranderen.

* De Blokkeerfriezen kwamen tot hun actie, omdat zij wilden verhinderen dat aggressieve malloten hun kinderen en die van anderen — ongeacht de afkomst of huidskleur — de stuipen op het lijf joegen tijdens iets wat een kinderfeest hoort te zijn.

HTH.

/Gaat een zakje zwart-wit en een rietje kopen om te oefenen

Makkelijk
Makkelijk

Ik vind het prachtig en mooi dat Sylvana de aandacht trekt naar de 40 miljoen slaven die er vandaag de dag zijn, vooral omdat het grootste deel daarvan in Afrika gehouden worden.
Zij verwijst daarmee heel dapper naar het feit dat het Afrikanen waren die hun krijgsgevangenen op de slavenmarkten te koop aanboden aan westerse koopvaardijhandelaren

Arduenn 
Heersende Reaguurder

Mag ik mijn pik zwart schminken met Sinterklaas? Of is dat aanstootgevend?

Roel Zwaar
Eindbaas!
Roel Zwaar

Dat niet. Maar ik denk dat je hem beter met schoensmeer zwart kunt schminken. Of kolengruis. Of iets anders. Maar laat Sinterklaas met rust!

Bismarck
Eindbaas!
Bismarck

Van de ene kant heeft Mark Rutte gezegd dat zwarte Piet zwart is en Mark Rutte dat is onze premier en dus baas (en de baas heeft altijd gelijk). Maar van de andere kant is Mark Rutte volgens Wilders één van de grootste leugenaars ooit. En Wilders kan het weten want die wil zelfs wetgeving over de precieze kleur schmink (#000000) die op het gezicht van zwarte Piet moet.

Weirdoinventor

Bij 200.000 reacties wordt Piet trouwens donkerblauw met sterretjes, en bij 500.000 unlocken we Proud Piet, en dan vallen de canal parade en de intocht voortaan op dezelfde dag. Dus goed opletten wanneer je wilt stoppen met reageren.

Toxteth O'Grady
Eindbaas!

Piet is toch een artiestennaam? Eigenlijk heet ie Albert van der Bossche.

Weirdoinventor

Maar Zwarte Albert klinkt dan toch wel weer enigszins racistisch op de een of andere manier.

Zoute snor
Actief baasje
Zoute snor
rubbw, professionele onruststokert
rubbw, professionele onruststokert

Zwarte Albert is bier (ok, Black Albert, Struise Brouwers) en daar is helegaar niks mis mee!

Jack Random
Eindbaas!
Jack Random

Ik heb geen faceboek, mag ik ook een voorbedrukte postkaart sturen?

Toxteth O'Grady
Eindbaas!
Harry
Harry

Dit wordt pas interessant als bij 100.000 reacties die anti zwarte piet zeikerds voorgoed het land worden uitgezet.
“Medewerkers” van Retecool inbegrepen.

Toxteth O'Grady
Eindbaas!

Moet ik dan terug naar NL?

Harry
Harry

Het land uit… maakt me niet uit waarheen… als je maar ergens anders gaat zeiken als zwarte piet je niet aanstaat. Oekraïne schijnt zwarte piet-vrij te zijn… misschien is dat wat.