More

  RECENTE POSTS

  Amersfoortse Tim is z’n rekenmachine kwijt

  Het is over een week weer tijd voor de verziekingen, waarbij alle partijen om het hardste schreeuwen dat ze het NU ECHT HEEL ERG ANDERS GAAN DOEN, behalve de SGP, dat zijn altijd heel betrouwbare engnekken.

  Wat er gebeurt tijdens verkiezingen, is dat mensen die het allemaal niet zo scherp in het snotje hebben, gevraagd wordt vrij concrete sturing te geven aan het besturen van het land, waarbij je eigenlijk alleen kunt hopen op het concept van Wisdom of Crowds.

  Godzijdank hebben de regionale omroepen wel aandacht voor mensen met oog voor de zaak. Bij RTV Utrecht hebben ze zo de loep gelegd op allerhande lokalio’s met inhoudelijk sterke cases onder de noemer UKiest. Vandaag gaan we op de kloffie bij Tim Huppertz, die 26 jaar is, een sociale huurwoning heeft, een kat en een auto en niet rond kan komen van de bijstand.

  Screenshot van de video van RTV Utrecht

  “Ik hoop dat ik ooit zonder rekenmachine in mijn hand door de supermarkt kan lopen.”

  Dat is natuurlijk schrijnend, dat hij nooit op school heeft leren optellen waardoor hij met een rekenmachine door de winkel moet lopen.

  “Wil Tim méér werken, dan komt er minder binnen dan de 1000 euro die hij nu uit onder andere potjes toeslagen en uitkeringen krijgt. “En dan verdien ik uiteindelijk minder.”

  Nog schrijnender! Dat als Tim de bijstand (€ 1.155,78) optelt bij de zorgtoeslag (€ 154) en huurtoeslag (300+ euro per maand) hij na heel lang peinzend naar een witte muur kijken uitkomt op 1000 euro. Had die rekenmachine toch niet in de winkel laten liggen! Godzijdank mag Tim stemmen.

  5 3 stemmen
  REET DEZE POTS!

  6 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  6 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Reet
  Beheerder
  15/11/2023 - 13:39 13:39

  Tim is niet echt het scherpste mes uit de lade.

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  16/11/2023 - 12:12 12:12

  Zelfs met een beperkt denkraam kun je nog prima aan het werk. Tim lijkt me verder gezond genoeg om bv in de tuinbouw te werken. (Randstad heeft voor Amersfoort momenteel 72 vacatures voor laaggeschoolde krachten)
  Als hij dat niet doet is er in NL een sociaal vangnet dat in zijn geval best wel goed functioneert. Hij heeft een dak boven z’n hoofd en kan zichzelf en zijn kat van eten voorzien (is het jullie overigens ook opgevallen dat kattenvoer de laatste 2 jaar in prijs verdubbeld is?). Die auto is luxe. Gooi ajb de deur uit en stap op de (e-)fiets en/of het ov.

  Het argument “zodra ik meer werk krijg ik minder” hoor je wel vaker. Er zijn inderdaad een aantal drempels waar je,wanneer je er net overheen gaat, uiteindelijk minder overhoudt. Maar met dan nog iets meer verdienen zit je weer in de plus.
  Op zich geen reden om dan maar altijd onder die drempel te blijven hangen (klinkt eerder als een smoes). Een basisloon voor iedere volwassen Nederlander lost dat probleem overigens wel weer op, maar dat hebben we ff niet.

  Ja, misschien is het verschil tussen niet werken en 32 uur per week, effectief maar honderd euro per maand, maar je hoeft dan niet meer je hand op te houden. Da’s toch ook wat waard, nietwaar?

  MadDieu, drukt zijn snor
  Antwoord aan  Ds. Ploppo
  17/11/2023 - 22:15 22:15

  Veel mensen, zoals Tim zien een uitkering als een recht. Een recht voelt niet als je hand ophouden. Als je die mensen met lichte dwang aan het werken zet, dan voelen zij dat enkel als het ontzeggen van een recht.

  Het is bijna als gasten voor het eten uitnodigen. Iemand met een allergie vind het prettig als de keuken aangepast is, maar zeurt niet als hij niet kan eten. Een vegetariër of veganist eist dat de keuken zich aanpast en zeurt als er ´blue rare steak´ op andermans bord ligt.

  Bismarck
  16/11/2023 - 20:46 20:46

  Ik vraag me een beetje af waar je eigenlijk een auto voor nodig hebt, tenzij je een baan hebt op meer dan 20 km van je woning (mits beiden niet in de randstad liggen, want daar is OV een prima alternatief).

  Toxteth O'Grady
  Beheerder
  Antwoord aan  Bismarck
  17/11/2023 - 12:36 12:36

  Baan?

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN