More

  RECENTE POSTS

  Je verwacht het niet: De Gelderlander vindt gratis ‘helemaal niks’.

  Weet u het nog? Een tijdje geleden riepen we op om via de wedstrijd van de Gelderlander eens een keertje de kwaliteit te promoten die je voor gratis werk krijgt. De briljante comic van @Neetje, die vooral ook heel erg snel klaar was, werd ons bindende stemadvies. Verrassing: @Neetje mag niet langs start en ontvangt ook geen €5.000 €500.

  Het bleek rijkelijk minder
  Het bleek rijkelijk minder

   

  Zo’n 2.300 bezoekers van dg.nl hebben gestemd op een van de 64 deelnemers. Daarnaast heeft een jury bestaande uit redacteuren van de krant een oordeel geveld. Jeuken gooide bij publiek én redactie hoge ogen. Zijn zege levert hem 500 euro op en de mogelijkheid om cartoons voor De Gelderlander te maken.

  De “hoge ogen” die de winnende cartoonist gooide waren 114 hele stemmen. Dat is zo’n 4,9 procent. Ten opzichte van de 311 (de meeste) stemmen die naar de cartoon van Neetje gingen. De jury? Die vond het “helemaal niks”. Want gewoon een portfolio opvragen van bestaande artiesten “is een opvatting, zullen we maar zeggen”. Klopt. Belachelijke opvatting ook, dat je gewoon voor maatwerk betaald wilt worden. We hopen dat, als het salarisstrookje bij de Gelderlander voortaan alleen van de populairste medewerker betaald wordt (tenzij de directeur het er niet mee eens is en toch iemand anders uitkiest), men bij de Gelderlander denkt… “Ja, da’s ook een opvatting”.

  Meer Retecoole gratis content? Dat kan! Zo schrijven we over veel te dure gadgets voor hipsters, bier zonder tieten en Pritt Stift. Zelf stemmingsuitslagen gewoon negeren kunt u via Twitter, op Facebook kom je daar niet zonder meer mee weg maar onze pagina liken is alsnog een prima idee.
  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!
  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN