More

  RECENTE POSTS

  Suggereert Corné Hanssen, universitair docent van de Universiteit Utrecht, hier nou dat Thierry Baudet door zijn hoofd geschoten moet worden?

  Althans, daar lijkt het met zijn reactie op het semi-open riool Facebook wel op. Corné, die geesteswetenschappen doceert aan de Universiteit Utrecht, vraagt zich in een post over de overwinning van het Forum voor Democratie namelijk af waar Volkert is: “Volkert, waar ben je?”

  Hij zegt er nog net niet bij: “nu je zo hard nodig bent”. Voor een ieder is dit uiteraard een bizarre opmerking, maar iemand die geesteswetenschappen aan de universiteit doceert zou toch beter moeten weten. Daarbij, en dan halen we geheel in de geest van Thierry Baudet de Franse vrijdenker Voltaire er maar weer eens bij: “Ik ben het niet eens met wat u zegt, maar ik zal uw recht om het te zeggen tot mijn dood verdedigen”. Overigens is dit citaat niet van Voltaire, maar komt uit een boek over Voltaire.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  36 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  36 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Broeder Bolognese
  21/03/2019 - 14:11 14:11

  We hebben Volkert echt niet nodig.
  Deze schriele incel in veel te groot maatpak en zijn ijdele geparfumeerde drol zakken vanzelf een keer door ‘t ijs.
  Laat ze eerst de Provinciale Staten maar eens (proberen te) vullen en aanzien hoe dat gaat.
  Een club vol boze witte mannen (en een zeekoe), dat kan niet goed gaan. Ze zullen er achter komen dat niet de immigrant het probleem is, maar hun eigen partijgenoten die elkaar – maar vooral een ander – het licht in de ogen niet gunnen.
  Die vechten elkaar binnen 2 jaar de tent uit, en dat is weer net op tijd voor de landelijke verkiezingen.

  Cor
  Cor
  Gast
  Antwoord aan  Broeder Bolognese
  21/03/2019 - 18:11 18:11

  Wat fijn om te zien dat u zo tolerant bent en iedereen het licht in de ogen gunt (mits ze gelijkgestemd zijn natuurlijk).

  Hugo van Heerewaarden
  Hugo van Heerewaarden
  Gast
  Antwoord aan  Broeder Bolognese
  21/03/2019 - 18:25 18:25

  Het zit wel diep, hè?
  De tekenen des tijds niet verstaan en wild om je heen slaan met argumentum ad hominem.
  Laag opgeleide socialist zeker?

  JustMe
  JustMe
  Gast
  Antwoord aan  Broeder Bolognese
  21/03/2019 - 20:02 20:02

  Haha, slechte verliezer! Doet het pijn? Ren lekker naar je mamma voor een zoentje op je auw.

  Trollbuster
  Antwoord aan  Broeder Bolognese
  21/03/2019 - 20:04 20:04

  Hoei, Broeder Bolognese heeft last van een hele horde mingolen van FvD…
  Reet, trekt de server deze misogynisten nog?

  horrorneefje
  Antwoord aan  Broeder Bolognese
  21/03/2019 - 20:31 20:31

  Ah, het FvD Trollenleger is wakker en heeft zelfs één van de weinige posts op RC ontdekt waar je géén onderschrift hoeft te verzinnen.

  Leg eens uit, hoogbegaafde (want blanke) voorvechters van de vrijheid van meningsuiting, wat bedoelde Thierry nou eigenlijk met: “Het allerbeste zou zijn als wij absolute heersers zijn. In het parlementarisme kun je geen grote beleidswijzigingen doorvoeren.”

  Forum voor Wat?

  Ik geloof niet dat ik heel veel tolerantie kan opbrengen voor lui die rassenleer propageren, de bevolking proberen op te stoken tot een (gewelddadige) cultuuroorlog, en het op de lange termijn helemaal niet zo nauw lijken te nemen met het belang en de betekenis van het woord democratie in ‘democratie’. En dat geldt wat mij betreft niet alleen voor Thierry en de Bruinhemden, maar ook voor religieus (moslim) fascisme.

  En ja, ik ben bereid de democratie te verdedigen tegen wannabe dictators. Links, rechts, Christen, Moslim, maakt niet uit. Hoe ver ik daarin wil gaan, hangt af van hoe ver men wil gaan in pogingen tot afschaffing van die democratie.

  Dat Paul Cliteur wordt afgedrukt op een FvD postertje met de tekst ‘Kom in opstand tegen je docenten’ (want teveel linkse docenten en dus ondermijning van de neo-fascistische ambities van Thierry en zijn aanhang) met een stenen gooiende jongeman op de achtergrondfoto, is natuurlijk een beeldredactioneel foutje geweest. Want het FvD zou natuurlijk nooooooooit oproepen tot geweld.

  Deden de Voorpost-luitjes, en de WO2 collaborateurs (waaronder wervers voor de Waffen SS) op de manshoge portretten die de Vlaamse IJzerwake van 2014 sierden (waar Thierry leuk een praatje kwam houden) ook heus helemaal nooit niet.

  Rudi
  Rudi
  Gast
  Antwoord aan  horrorneefje
  21/03/2019 - 22:14 22:14

  Waarom nu weer fascistisch? Elke keer weer gooien met woorden als fascistisch, racistich, xenofoob, dictateur. Deze man is democratisch gekozen en daar heb je je gewoon bij neer te leggen. Bedenk maar eens waarop er zoveel mensen op het FvD hebben gestemd. Misschien omdat ze het niet eens zijn met de klimaatgekte, de ongebreidelde binnenkomst van imigranten (=goedkope arbeidskrachten), het miljarden kostende EU, het totaal verlinkste NPO en onderwijs.

  horrorneefje
  Antwoord aan  Rudi
  22/03/2019 - 00:11 00:11

  ‘Waarom nu weer fascistisch’?

  Niks niet ‘nu weer’. Niet ineens, plotsklaps, maar al járen. Lees en luister nou gewoon eens wat beter naar wat hij schrijft en zegt, joh.

  De uitslag is wat ‘ie is, dat klopt, maar dat betekent niet dat ik mij er bij neer moet leggen. Net zoals jij je niet neer zou leggen bij een winst voor Groen Links of de SP. Maar daar raken jullie nog wel eens over in de war, lijkt het: het is nu eenmaal zo, dus je moet je bek houden en je mening inslikken. Echt? Jij hebt je toch ook niet ‘neergelegd’ bij de huidige coalitie? En in rechtse kringen worden linkse gekozen politici toch ook vrolijk uitgemaakt voor volksverraders en cultureel marxisten die ons avondlandje willen verkwanselen? Nou dan!

  Ik denk eigenlijk dat ik tot dovemansoren spreek, dat je het gewoon helemaal niet wíl zien, laat staan erkennen, want dat past niet in je agenda van framen wat je framen kan, en feiten verdonkeremanen. Zo laf zijn jullie wel. Net zoals jullie vrolijk lopen te aasgieren op de doden in Utrecht, maar de slachting in Christchurch vergoeilijken, bagatelliseren, en relativeren, want de Moslims hebben het heus wel over zichzelf afgeroepen.

  ‘Huilie, we worden monddood gemaakt. Jank, we worden bedreigd. Oeh nou, iemand gaat Volkert er bij halen’, maar wel een electoraal deurtje open zetten voor militant en openlijk nazistisch extreem rechts, maar da’s allemaal goed, want die zijn echt helemaal niet gewelddadig. Nee hoor.

  Wie kaatst, kan de bal verwachten, en wie oproept tot oorlog, kan kogels verwachten. Oorzaak > gevolg. Man up.

  En kom eens met cijfers en feiten, met je ‘ongebreidelde binnenkomst’ van ‘imigranten’ (sic), en je ‘totaal verlinkste NPO’.

  Ik zag laatst toch echt ene Edwin op TV, die van Pegida. Handelt in wapens, moet nog drie jaar uitzitten in Duitsland, en jaagt voor z’n hobby in paramilitaire kleding in de bossen van Bulgarije op vluchtelingen, en die mocht in De Nieuwe Maan ‘gewoon’ zijn weinig eloquente stront door de kabel spuiten. Of bedoel je dat je Pingu en Boemba de clown of hoe heet ‘ie zo links vind?

  Jan
  Jan
  Gast
  Antwoord aan  horrorneefje
  22/03/2019 - 08:40 08:40

  neefje, je doet je voornaam eer aan

  Anouska
  Anouska
  Gast
  Antwoord aan  horrorneefje
  22/03/2019 - 09:08 09:08

  Wow, wat ben jij een engnek zeg! Van alles er bij halen wat er totaal niet toe doet. Iedereen de maat nemen behalve je zelf. Gevalletje van iemand met een narcistische persoonlijkheidsstoornis heb ik het idee. Neem lekker een warm bad azijn vriend, kan je nog even doorzeiken..

  Cornelis
  Cornelis
  Gast
  Antwoord aan  horrorneefje
  22/03/2019 - 15:48 15:48

  Zullen we even de geschiedenis induiken?
  De Fascisten, dat waren toch de volgelingen van o.a. Mousolini, die grote linkse Italiaanse leider. En Hitler me zijn Nazi partij (=nationaal socialisten) waren ook een linkse volkspartij, zelfs groen-links, want ze stonden voor bescherming van dier en natuur.Stalin en Lenin, linkse leiders van Rusland, verantwoordelijk voor vele miljoenen doden. En zo zijn er nog veel meer voorbeelden. Het zijn altijd de linkse partijen die intolerant zijn en beginnen met moorden en oorlog.
  Dus als je het voortaan hebt over nazistisch of fascistisch, denk dan even aan bovenstaande.

  Trollbuster
  Antwoord aan  Cornelis
  23/03/2019 - 22:31 22:31

  Mussolini werd groot door hulp van de liberalen op de rechter vleugel van de Italiaanse politiek. En het was een Authoritaire Conservatist met angst voor anderen. Hetzelfde geldt voor Adolf Hitler. Bescherming van natuur, dieren, etc. heeft daar helemaal niks mee te maken. Over het algemeen zijn extremen pro-omgeving en gevaarlijk voor bevolkingsgroepen. Én extremen raken elkaar ook weer, 3x rechts is ook links namelijk.

  Stickmeister - studiogast
  Antwoord aan  Cornelis
  29/03/2019 - 12:57 12:57

  Hahaha omg, ik leef dus echt in een idiocracy.

  Stickmeister - studiogast
  Antwoord aan  horrorneefje
  29/03/2019 - 12:56 12:56

  Haha, gelijk heb je neefje.
  Fucking pingu

  Jan Dijkstra
  Jan Dijkstra
  Gast
  Antwoord aan  Broeder Bolognese
  21/03/2019 - 22:20 22:20

  Aldus zure linkse drol…

  horrorneefje
  Antwoord aan  Jan Dijkstra
  21/03/2019 - 23:45 23:45

  Mooi, niveautje hoor. Bravo Jan. Kan je hier nog een wat meer inhoudelijke reactie aan toevoegen van meer dan vijf zinnen, en wel zónder fouten te maken? Nee he? Dacht het ook niet. Better safe then sorry dude, gelijk heb je.

  Eric
  Eric
  Gast
  Antwoord aan  horrorneefje
  23/03/2019 - 12:11 12:11

  Better safe THAN sorry.

  Jan
  Jan
  Gast
  Antwoord aan  Broeder Bolognese
  22/03/2019 - 08:38 08:38

  goeie tekst man. lees zelf eens wat voor kak je schrijft

  Trollbuster
  Antwoord aan  Jan
  23/03/2019 - 22:20 22:20

  En jij braakt iets wat lijkt op woorddiarree

  Mijnheeer Henque
  Mijnheeer Henque
  Gast
  Antwoord aan  Broeder Bolognese
  22/03/2019 - 13:50 13:50

  Best een goed plempsel tot hij uit de bocht vloog met ‘zeekoe’.

  Trollbuster
  Antwoord aan  Mijnheeer Henque
  23/03/2019 - 22:19 22:19

  De waarheid mag gezegd worden… Zeekoe it is.

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  21/03/2019 - 14:24 14:24

  Wat is eigenlijk de mening van Bidet aangaande de nertsfokkerij?
  Zomaar een vraagje… ik bedoel d’r niks mee hoor.

  trackback
  21/03/2019 - 17:00 17:00

  […] waar ben je?” Aldus de vrij bizarre vraag van Corné Hanssen in een Facebook-discussie over de klinkende FVD-verkiezingsoverwinning van […]

  Zing het uit
  Zing het uit
  Gast
  21/03/2019 - 18:38 18:38

  Wauw, Corné Hanssen universitair docent geesteswetenschappen. Is dit het vrije denken wat tegenwoordig op universiteiten gedoceerd wordt?

  Ariadne
  Ariadne
  Gast
  Antwoord aan  Zing het uit
  22/03/2019 - 17:16 17:16

  Volgens mij heeft ie niet eens een Dr. titel dus snap niet wat hij doet als docent aan een uni.

  Trollbuster
  Antwoord aan  Ariadne
  23/03/2019 - 22:19 22:19

  Niet iedereen hoeft gepromoveerd te zijn om te worden aangenomen.

  Weirdoinventor
  Lid
  21/03/2019 - 20:01 20:01

  Betrokken bij opleidingen: Islam en Arabisch.
  Een soort ere-allochtoon?

  JustMe
  JustMe
  Gast
  21/03/2019 - 20:04 20:04

  En dat noemt zichzelf een docent? In religie en andere onnozele zaken. Stop making stupid people famous!

  Trollbuster
  Lid
  21/03/2019 - 20:10 20:10

  Ik vraag me alleen af of dit de echte persoon is of een ‘grappig bedoelde parodie’ account.
  Ik hoop zelf ook dat de FvD hierna LPF-style implodeert, want dat zou mij bijzonder amuseren. Maar een Volkert, nee dank je, laat Thierry maar gewoon electoraal om zeep worden geholpen.

  N=1
  N=1
  Lid
  22/03/2019 - 08:27 08:27

  Nu maar kijken of Thierry kan leveren. Ik vind z’n retoriek opgeblazen en irreëel, en ja tegen fascisme aanschurken. Zijn persoon aanmatigend en narcistisch. Ik vind het een opportunistische poseur met een doorzichtige act en pedante maniertjes. Maar dat is mijn mening, en inderdaad is zijn persoon verder niet zo relevant. De samenleving is blijkbaar zo opgeruwd dat een gladde man als Baudet hier tractie op krijgt. En daar moeten we wat mee.

  Baudet is briljant in het vergaren van electoraat dat op sommige punten collectief de eigen realiteitszin over wat daadwerkelijk haalbaar is opzij lijkt te zetten. Democratie is niet efficient en verre van effectief; je moet er samen uit zien te komen om een beetje prettige samenleving te hebben waarin plaats is voor ieders wensen en idealen. Met een links-rechts polarisatie is onze samenleving niet geholpen. Kijk naar de VS. Of volksraadplegingen daartoe het middel zijn? Veel issue zijn lastig te vereenvoudigen tot een contextloze voor/tegen stemming. Daar hebben we m.i. juist een volksvertegenwoordiging voor, om zich in issues te verdiepen en een goed geïnformeerde stem uit te brengen.

  Ik hoop daarom ook daadwerkelijk dat Thierry inderdaad zijn intentie tot samenwerking gaat realiseren. Echter, hij zal een aantal van zijn eigen harde noten moeten kraken. en ik ben benieuwd hoe hij het er van af gaat brengen. Nederland soeverein of zelfs een Nexit? Kijk naar de UK. Gaat lekker he? Klimaatdoelen milieukolder of linkse hobby? Kijk naar de wetenschappelijke publicaties en zie de feiten onder ogen. (En ja, ik wil ook graag mijn XC70 blijven rijden, het liefst voor 1 euro per liter zoals in Canada waar ik regelmatig kom, maar niet ten koste van levenskwaliteit van komende generaties.) Kartelbestrijding?: holle retoriek; kijk in elke branche of sector en daar kom je overal dezelfde figuren tegen. Ik wil graag door politici vertegenwoordigd worden die de 10.000+ uren op de teller hebben staan zodat ze weten in welke arena ze spelen en hoe het spel gespeeld moet worden. Problemen in de zorg en onderwijs: volkomen terecht dat daar flink in geïnvesteerd moet worden! Wet op bescherming Nederlandse waarden? Zoals in China? Of de vroegere USSR?

  Ik kijk met interesse of en hoe Thierry gaat leveren. En ik wil Koot en Bie terug; of een hedendaagse equivalent. Geen gezeik, iedereen rijk.

  Nick
  Nick
  Gast
  22/03/2019 - 08:55 08:55

  En dit ‘soort’ mensen staat leste geven aan onze kinderen; wordt toch echt tijd dat we realiseren dat de grootste gevaren voor een gezonde samenleving zich verkleedt als z.g.n “universitair docent” terwijl de brillenmans een gewone terrorist zal blijken te zijn; tijd ook om kamer1.04 aan deJanskerkhof 13te bezoeken….

  Pieter Baan
  Pieter Baan
  Gast
  Antwoord aan  Nick
  22/03/2019 - 09:47 09:47

  Wellicht eerst even kamer Kamer A3.24 binnenlopen Nick. Aldaar kan je informatie inwinnen over de leergang Nederlandse taal en cultuur. Na afronding kan je nog betere reacties plempen op de Retecools. Succes !

  Apekut
  Lid
  Antwoord aan  Nick
  22/03/2019 - 11:57 11:57

  Maar laat de Utrechts nou toch gewoon eens met rust!

  Weirdoinventor
  Lid
  22/03/2019 - 15:50 15:50

  Maar, maar, eerlijk is eerlijk, hij heeft in ieder geval geen honderd pagina’s tellend lulverhaal over de uil van Minerva propvol stukken tekst waarvan je nooit zeker zal zijn of ze nou echt verwijzingen naar fascistisch gedachtegoed zijn of niet nodig om te zeggen wat hij wil zeggen.

  Ik ben een groot voorstander van dure woorden, maar probeer ze te gebruiken om je punt duidelijker te maken.

  Cornelis
  Cornelis
  Gast
  Antwoord aan  Weirdoinventor
  23/03/2019 - 14:35 14:35

  Ik heb geen idee waar hij het over had, en het interesseert me ook niet. Ik heb op FvD gestemd vanwege de klimaatgekte en de het feit dat onze soevereiniteit dreigt te worden ondergelopen door de EU. Ook het afschaffen van wachtgeld voor hogere politici, de baantjescarrousel en het feit dat wij en onze kinderen gekleurd worden geïnformeerd door de leerkrachten en media, spelen een belangrijke rol.

  Ik begrijp dat links georiënteerde graag goed willen zijn en daarom achter elke linkse messias aanloopt, maar helaas verliezen ze daarbij de kijk op de realiteit. Het zijn dan ook meestal jongeren die nog niet echt geleerd hebben zelf te denken en hun eigen mening te vormen, maar overtuigd zijn van de mening van hun leider.
  Wanneer dan andersdenkenden hun mening verkondigen, worden zij door gedemoniseerd en uitgemaakt voor fascist, racist, xenofoob, nazistisch en wat voor ergs nog niet meer. Ook worden ze dan agressief en gewelddadig, want hun overtuiging is de enige echte.
  Zie de overeenkomst met de jonge Jihadisten die IS volgden, hun gelijk is het enige, de rest moet dood.
  Gelukkig worden de meeste links georiënteerde jongeren wijzer met het ouder worden en leren ze zelf te denken. Helaas niet allemaal, zodat deze Drs., welke helemaal de weg kwijt is.

  Trollbuster
  Antwoord aan  Cornelis
  23/03/2019 - 22:17 22:17

  Dus je hebt gestemp (sic) op iemand waarvan je niet eens weet wat ie zegt? Dan ben je echt dom klapvee. Klimaat is geen gekte maar zeer waarschijnlijk. 99% van de wetenschappers in het vlak zijn het er over eens dat er een effect is op de zeespiegel. En dan heb ik een vraag aan jou; welk volk heeft daar het eerste last van? Juist, ja, dat zijn jullie Hollanders die massaal op Thierry hebben gestemd.
  Wat stellen jullie voor behalve op de geluksladder? (P.S. Wij staan hoger) Je bent een klein landje wat drijft op de haven van Rotterdam, totaal afhankelijk van het het machtigste land van Europa. Lijkt me een puik plan, Cornelis, om uit die EU te stappen.
  Wachtgeld heeft gewoon een functie, en als je gebruik maakt van je Baantjescarrousel heb je het niet nodig. Maar zonder dolle; zo gek is het niet dat die mensen dat soort baantjes krijgen, zij hebben immers het netwerk wat bedrijven en instanties willen voor hun topfunctionarissen.
  Kinderen kun je zo gekleurd informeren als je wil, maar zolang mensen uit bepaalde buurten niet kan uitleggen wat anticonceptie is (Ja, ben arts, toen ik in NL werd opgeleid kwam ik dat soort dom volk tegen in bepaalde buurten), dan heb je wel wat belangrijkers te doen, want dat beklijft toch niet. En jullie media, is al erg rechts. Tenminste als ik het met hier vergelijk.
  Over het algemeen lijken de jongeren op dit moment verstandiger dan de oude, boze, blanke mannen (zoals jij) die Thierry stemmen. Ik zou als ik jou was even goed na zoeken wat Thierry over genocide, vrouwen en niet-Europeanen heeft gezegd. (Kan onderandere via deze site) doe dat en reaguur dan nog eens. Misschien ben je dan wat wijzer geworden.
  Groeten uit het hoge noorden.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN