More

  RECENTE POSTS

  Maar was het Kunst: Onderwaterkunstwerk mag niet van Allah

  Jason deCaires Taylor timmert al jaren aan de weg met zijn onderwaterkunstwerken. Het bekendst is misschien wel het Onderwatermuseum MUSA voor de kust van Cancun.

  In mei van dit jaar werd een kunstinstallatie genaamd The Coralarium opgeleverd in de Malediven. Het werk was door deCaires Taylor in opdracht van AccorHotels gemaakt en werd bij de opening van het resort officieel onthuld. Naast een esthetische waarde heeft het werk ook nog een praktisch doel: het in stand houden en bevorderen van het koraalrif.

  Maar….. helaas zijn de Malediven islamitisch en was de kunstenaar even vergeten dat het afbeelden van mensfiguren in die godsdienst verboden is. Oh nee, toch niet. Hij had namelijk gewoon toestemming gekregen om het te bouwen, maar daar is later onder druk van religieuze politieke krachten teruggedraaid. Dit kunstwerk mag niet van Allah. Dus heeft de president van de eilandengroep uiteindelijk bepaald dat de boel moest worden afgebroken.

  In een statement zegt AccorHotels dat het allemaal niet zo erg is omdat de boel heel netjes en vredig is verwijderd. En het belangrijkste: hun service heeft er niet onder geleden.

  “While we are very surprised by the sudden removal of eco-art pieces by the authorities we respect the people, traditions and customs of the Maldives. The removal process of the installed artwork was peaceful and friendly without interruption to our world famous service.”

  Het mag geen verrassing heten dat wij deze reactie van AccorHotels uitermate zwak vinden. Juist omdat er van tevoren WEL toestemming was. Maar uiteraard is commercie belangrijker dan een echt statement maken. MAAR TOCH!

  The making of

  Het resultaat

  En de afbraak ervan

  Meer heersende onderwaterkunst die niet onder druk van een sprookjesfiguur is afgebroken is vindt u op zijn side, Instagram en Facebook.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  2 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  2 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Ds. Ploppo
  Redacteur
  03/10/2018 - 17:09 17:09

  Ja, laten we vooral religie blijven respecteren en toegeven aan iedere hersenscheet van bejaarde haatbaarden.
  Dan komt het vast helemaal goed met de wereld.

  N=1
  N=1
  Lid
  03/10/2018 - 23:13 23:13

  Oh ja, nu weet ik het weer… Hieraan https://www.youtube.com/watch?v=i1pGJPMp9fY

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN