More

  RECENTE POSTS

  De Homeopatische Uil

  Vanuit Schotland opereert online Homeopathische Apotheker Freeman’s, die tal van Homeopatische middelen verkoopt, waarvan een drietal op basis van Uil. Raar, denkt u? Dat valt dan nog relatief mee, want het bedrijf heeft onder vele andere Homeopathische Middelen op basis van Camembert, Coca-Cola en Varkenshaar. Die uilendrankjes zouden een remedie moeten zijn tegen typische “uilenkwaaltjes”, aldus Freeman’s. Dit intrigeerde iemand van het sceptische clubje Good Thinking in zulke mate dat deze maar eens de telefoon nam en op zo naief mogelijk toon bij de plaatselijke blonde stagiaire van Freeman’s informeerde hoe ze nou precies van een uil een geneesmiddel maken. Het antwoord is dat ze die maken van de veertjes. De vervolgvraag is dan natuurlijk hoe die uilenveertjes dan precies werken. Het schijnt zo te zijn dat mensen via een soort van besmetting typische “uilenkwaaltjes” oplopen, zoals slapeloosheid, en dan helpt het volgens de Homeopathie blijkbaar om verdunde uil in te nemen. Maar als dat echt zo werkt dan zijn de mogelijkheden bijkans eindeloos! Last van een dikke kont? Neem een Homeopathisch middel op basis van de kont van Kathy Ferreiro!! Of uw kinderen kunnen niet zo goed leren op school? Hatseflats: Neem een Homeopathisch middel op basis van de hersenen van Tess Milne!! Uw eigen Homeopathische Nobelprijswaaridge vondsten graag in de comments!

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  11 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  11 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Broeder Bolognese
  02/09/2015 - 10:42 10:42

  Vertekend wereldbeeld of gewoon een bekrompen geest? Neem een preparaat van Wilders’ haardos!

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  Antwoord aan  Broeder Bolognese
  02/09/2015 - 14:10 14:10

  Laat me raden… verdunnen met waterstofperoxide?

  Bismarck
  02/09/2015 - 12:18 12:18

  Het hoeft niet eens het betreffende lichaamsdeel te zijn. De “slapeloosheid” van uilen zit hem toch zeker niet in de veren? En verder hoeft er niet eens sprake te zijn van een daadwerkelijke associatie, als er maar een bepaalde perceptie bestaat, al dan niet gebaseerd op feiten (holenuilen -zoals Ninja uil- slapen bijvoorbeeld meer dan de helft van de tijd). De mogelijkheden zijn dus zo oneindig als je vooroordelen!

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  02/09/2015 - 14:02 14:02

  Serieus… in het boek “Homeopathie voor kinderen” staat (ongeveer) de volgende quote.
  “Koorts is een verhoging van de temperatuur. Kwik -bekend van thermometers- reageert sterk op temperatuursveranderingen. Dus helpt een homeopathische verdunning van kwik tegen koorts.”
  Vervolgens moet moeders maar Mercurius D30 bij de apotheek (a 14 EUR per flesje) gaan halen.

  Het wachten is op een homeopaat die middels crowdfunding een reis naar de planeet Mercurius op poten zet om een stukje materiaal terug naar aarde te halen.
  Echte Mercurius D30 dus. Want als een beetje kwik uit een thermometer al helpt, kun je wel nagaan dat een stukje van die enorme planeet (die ook nog eens hele hoge koorts heeft) helemaal heilzaam moet zijn. Een gram materiaal is al genoeg, want met een D30 verdunning is dat voldoende om iedere goedgelovige ziel tot in de eeuwigheid te behandelen.

  Xloph
  02/09/2015 - 18:43 18:43

  Problemen met het programmeren van een nieuwe website? Homeopatische oplossing van Cap Gemini!

  http://www.tvgids.nl/Een_flinke_portie_software-spaghetti/artikel/91385/

  Bismarck
  03/09/2015 - 17:10 17:10

  Hé ik lees net een paar topics verder dat je beter verdunde dolfijn kunt gebruiken tegen slapeloosheid (en tegen geslachtsziektes, sadisme, agressie, bestialiteit, neigingen tot infanticide en verkrachting).

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN