More

  RECENTE POSTS

  Avondklokestafette 045: Muziek zonder muziekinstrumenten, maar toch met instrumenten, of niet, kijk maar

  Happy happy joy joy, we mogen nog even doorgaan met de Avondklokestafette, want gisterenavond is tijdens een persconferentie door Mark Rutte officieel bekend gemaakt dat Retecool tot en met 30 maart door mag gaan met de Avondklokestafette.

  En vandaag gaan we ons storten op muziek. Geen RC Late Night Music, maar muziek, zonder muziekinstrumenten, maar wel met instrumenten. Dat klinkt ingewikkeld (zelfs de titel van deze pots is ingewikkeld) en dat is het in veel gevallen voor de maker ook. Maar dat boeit verder niet, want wij zijn de makers niet, wij consumeren het slechts. Lekker makkelijk en snel, of niet, kijk maar.

  We trappen af met een batterij stappenmotoren. Want stappenmotoren zijn handig voor van alles. Analoge dashboards in auto’s zijn bijvoorbeeld voorzien van stappenmotoren. Maar waarom geen muziek maken met stappenmotoren? Nou? Precies! En dat dacht Jonathan Kayne ook. Dus heeft hij met 32 stappenmotoren de begintune van The Mandalorian gecomponeerd (check de rest van z’n video’s voor nog veel meer niet om aan te horen stappenmotorenmuziek)

  In het op één na laatste jaar dat er nog fatsoenlijke motoren in Formule 1 bolides lagen, vonden de heren van het Lotus Formule 1 team het nodig om Happy Birthday bij elkaar te revven. Dat klinkt voor geen meter, maar gaaf is het wel. Nationale anthems revven was destijds overigens ook een dingetje. Tegenwoordig rijden we met 1,6 liter koffiemolentjes, maar luister dan toch hoe het ooit klonk… (begint zachtjes te grienen)

  Goed, nog eentje dan. En een beetje vals spelen is het eigenlijk wel, want het apparaat dat de mannen van Wintergatan hebben gebouwd (en weer aan het bouwen zijn) is in den aard een muziekinstrument, maar wel een nogal buitensporig muziekinstrument. Door aan de slinger van de Marble Machine te draaien, genereren 2000 marmeren knikkers een gezellig deuntje dat nogal doet denken aan het filmpje dat destijds standaard bij de installatiesoftware van je videokaart werd toegevoegd.

  Uiteraard kunnen we deze pots niet afsluiten zonder onze absolute held Jorge Perez Gonzalez aka Patax de revue te laten passeren. Jorge is een muzikaal beest dat zich heeft gespecialiseerd in het drummen op billen. En gelukkig voor Jorge, maar uiteraard ook voor ons, is hij behoorlijk kieskeurig en beperkt hij zich enkel en alleen tot fijne derrières, getuige onderstaand muziekaal kleinnood.

  De avondklok, het is een inperking van vrijheden maar ook weer niet zo dramatisch als velen willen doen geloven. Hoe meer iedereen zich aan de voorschriften houdt, des te eerder zijn we er vanaf. Daarom ter motivatie, tot het einde van de avondklok, iedere dag op Retecool een avondklokestafettepost met iets te doen in die avond. Lezen, luisteren, kijken, ontdekken, zodat we allemaal een stukje vrolijker er weer uitkomen, net als uit je moeder.

  5 4 stemmen
  REET DEZE POTS!

  1 REACTIE

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  1 Reactie
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  trackback
  17/04/2021 - 19:15 19:15

  […] Dat klinkt ingewikkeld en dat is het in veel gevallen ook. Zoals blijkt uit de voorbeelden die R*C (voorheen Retecool) […]

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN